Σύνδεση sub με rca

eliask2004

New member
19 September 2010
8
Καλημέρα σε όλους . Θέλω την βοήθεια σας. Έχω αγοράσει τον pioneer vsx920k. Εχω ηχεία 5.1 από ενα παλιό H/T samsung και μέχρι να αγοράσω καινούργια ηχεία θέλω να τα χρησιμοποιήσω. Τώρα το πρόβλημα μου . O pioneer θέλει σύνδεση για το sub με καλώδιο rca .To sub που έχω έχει συνδεση +/- όπως και στα ηχεία. Τι πρέπει να κάνω ?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγγνώμη έαν έχει απαντηθεί κάπου αλλού και δεν το είδα .

Απάντηση: Συνδεση sub με rca

Θα το φτιάξεις μόνος σου ή θα πάρεις έτοιμο? Αν πάρεις έτοιμο (απο rca σε rca) απλά θα κόψεις την μια άκρη (ή θα αφαιρέσεις το rca). Το εσωτερικό καλώδιο που πάει στο ποδι (center pin connection στην φώτο) του rca είναι το + και το άλλο καλώδιο που πάει στο πλαινό κομμάτι (tab στην φώτο) του rca είναι το -.

make-subwoofer-cable-1.3-800X800.jpg

Re: Συνδεση sub με rca

Αμα πάω σε καταστημα με ηλεκτρονικά θα μπορέσει να μου το φτιαξει φαντάζομαι. ?

Επαναφερω αυτο το τοπικ γιατι θελω αυτο ακριβως το πραγμα. Ξερει κανεις που μπορω να το βρω ετοιμο σε καταστημα?

Απάντηση: Συνδεση sub με rca

Και σε media markt, αλλά και σε αλλά καταστήματα όπως ο κοσμας, οι ώδες, ήχοέκφραση κτλ. Βέβαια μπορείς να βρεις και σε απλά καταστήματα ηλεκτρονικών. Λογικά θα είναι και ποιο οικονομικά τα τελευταία.

Τελικα ενα απλο mono-rca ειναι η υποδοχη. Αν ενωσεις την μια απο τις 2 υποδοχες rca, ειτε την λευκη ειτε την κοκκινη και τις αλλες ακρες στο ηχειο μια χαρα μεταφερει τον ηχο.