Σύνδεση Τελικού Ενισχυτή- Ενισχυτή-Acoustimass

ChrisKya

Established Member
28 November 2015
158
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του νήματος.

Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Είναι εφικτή η σύνδεση (setup) Yamaha RX-V371 - Rotel RB 985 MK2 - Acoustimass 10 IV, και επίσης αν θα έχω ακουστική διαφορά (προς το καλύτερο) απο το υπάρχον μου setup Υαμαηα RX-V371 - Acoustimass 10 IV.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

(Ίσως να γελάτε με τα Bose, και ίσως να θεωρείται υπερβολή τον Rotel, αλλά δυστυχώς αυτά έχω και μέχρι να αλλάξω σε πιο ποιοτικό σύστημα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό και συνάμα επενδύοντας μελλοντικά στον Rotel με καινούργια ήχεία)

Χρήστο είναι όπως λέει ο Κrompotis, θέλεις από τον RX-V779 και πάνω για να τον αξιοποιήσεις. Παρόλα αυτά αν τον πάρεις για μελλοντική χρήση δεν θα το μετανιώσεις. Απλά είναι λίγο πίκρα να τον πληρώσεις και να μην τον χαρείς κατευθείαν, αυτό μόνο κατά τα άλλα θα τον αγόραζα στη θέση σου (ειδικά αν σκοπεύεις να αγοράσεις σύντομα άλλον ενισχυτή και ηχεία).

Γειά σου Krompotis, όχι δεν έχει preout ο συγκεκριμένος. Κοίταξα την σειρά 7 που ανέφερες και έχει τις υποδοχές για preout σε όλα τα κανάλια.

Οπότε πρέπει να έχω pretout στον ενισχυτή για να δουλέψει..? Έστω ότι έχω, τί απάντηση θα δίνατε στο αρχικό μου ερώτημα?

Γειά σου Krompotis, όχι δεν έχει preout ο συγκεκριμένος. Κοίταξα την σειρά 7 που ανέφερες και έχει τις υποδοχές για preout σε όλα τα κανάλια.

Οπότε πρέπει να έχω pretout στον ενισχυτή για να δουλέψει..? Έστω ότι έχω, τί απάντηση θα δίνατε στο αρχικό μου ερώτημα?

Ακριβώς, οι τελικοί χρειάζονται ενισχυτή a/v με εξόδους προενίσχυσης (pre-out), η απάντηση είναι ότι στο 99% των περιπτώσεων οι τελικοί δίνουν πάντα καλύτερο αποτέλεσμα κυρίως επειδή έχουν καλύτερα τροφοδοτικά κι είναι πιο ισχυροί, αυτό σημαίνει καλύτερο έλεγχο στα μεγάφωνα, αξιοποίηση στο έπακρο των δυνατοτήτων των ηχείων και φυσικά ξεκουράζεις τον a/v έχοντας να αναλάβει μόνο τον τομέα της επεξεργασίας.

Υ.Γ. Το μοντέλο που έχεις είναι με τις ψύκτρες ή το παλιότερο; Ακυρο, το mkII νομίζω ότι ορίζει ότι πρόκειται για αυτό με τις ψύκτρες.

Ακριβώς, οι τελικοί χρειάζονται ενισχυτή a/v με εξόδους προενίσχυσης (pre-out), η απάντηση είναι ότι στο 99% των περιπτώσεων οι τελικοί δίνουν πάντα καλύτερο αποτέλεσμα κυρίως επειδή έχουν καλύτερα τροφοδοτικά κι είναι πιο ισχυροί, αυτό σημαίνει καλύτερο έλεγχο στα μεγάφωνα, αξιοποίηση στο έπακρο των δυνατοτήτων των ηχείων και φυσικά ξεκουράζεις τον a/v έχοντας να αναλάβει μόνο τον τομέα της επεξεργασίας.

Υ.Γ. Το μοντέλο που έχεις είναι με τις ψύκτρες ή το παλιότερο; Ακυρο, το mkII νομίζω ότι ορίζει ότι πρόκειται για αυτό με τις ψύκτρες.

Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες που μου δώσατε krompotis και teddy. Ήταν πολύ χρήσιμες.