Σύνδεση τηλεόρασης με ενισχυτές

doumis

New member
12 January 2012
16
Καλησπερα σας,

Έχω μια τηλεόραση την οποία θέλω να την συνδέσω με 2 διαφορετικούς ενισχυτές
με ένα στερεοφωνικό, που έχει 2 εισόδους
και με ένα παλιό ενισχυτή που έχει 5 εισόδους.
η σύνδεση γίνετε με διάφορα απλά βύσματα και καταλήγει στο τέλος από μια έξοδο(από υπολογιστή) στο τέλος να τις κάνω 7 για να συνδεθούν με όλες τις υποδοχές.
εδώ και 7 χρόνια αυτό το σύστημα το έχω συνδέσει σε μια παλιά τηλεόραση και στον υπολογιστή μου στον οποίο δουλεύει με επιτυχία χωρίς να έχει καεί τπτ. αλλά επειδή η τηλεόραση τώρα είναι καινούργια φοβάμαι να το κάνω αυτό..
υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην σύνδεση αυτήν?
ξέρω πως απο μια έξοδο του ενισχυτή οταν βγάζεις 2 ηχεία δεν ειναι σωστό αλλά αυτο επιτρέπετε, δηλαδή να χωρίσεις το σήμα σε 7?
επίσης θέλω να μου πείτε απο που να γινε η σύνδεση αυτή.
η τηλεόραση είναι η εξής : http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/television/LG-3d-tv-47LM670S.jsp

Γιατί να συνδέσεις και τις 5 εισόδους; Η αναλογική έξοδος της τηλεόρασης είναι στερεοφωνική (το ότι τα περισσότερα κανάλια εκπεμπουν μονοφωνικά είναι άλλο θέμα), οπότε αρκεί να συνδέσεις τα L και R. Με δυο καλώδια Υ για διακλάδωση είναι εντάξει.

δεν είναι μόνο το στερεοφωνικό που θέλω να συνδέσω και εχει 2 εισόδους.. είναι και ο άλλος ενισχυτής που έχει 5 εισόδους και 5 εξόδους.. οπότε απο την μια έξοδο θέλω να την κάνω 7 εξόδους

Και ρωτά γιατί θέλεις να συνδέσεις και τα πέντε κανάλια αφού στην καλύτερη περίπτωση το σημα είναι στερεοφωνικό. Με στέρεο είσοδο και τον ενισχυτή σε dolby prologic θα έπερνες κι ένα ψευτο-σαρράουν από την τιβι.

Ο ενισχυτής δεν ειναι τέτοιος που φαντάζεσαι...μου εχει μεινει απο ενα παλιό homecinema 5,1 που χαλασε το dvd player..αλλα σαν ενισχυτής παίζει μια χαρα..
είναι ενα woofer και πανω στο αυτο το γουφερ εχει 5 εισόδους και 4 εξόδους(ο ενας παει κατευθειαν στο woofer)
ειναι μπακάλικα πράματα αλλα την δουλεια μου την κανω..
στερεοφωνικό η μονοφωνικό δεν με ενδιαφέρει γιατι για να κανω ολες αυτες τις συνδέσεις τα μπερδεύω. θα μπορούσα να το κανω 5.1 απο την καρτα ηχου του υπολογιστή που εχει 5.1 αλλα η τηλεόραση δεν εχει..
τώρα σας μπέρδεψα πολύ...εγω θελω να ξερω αν υπαρχει περίπτωση να καει η εξοδος απο την τηλεοραση και σε ποια απο ολες τις υποδοχές θα ταν καλυτερα να το συνδέσω θα ηταν καλυτερα..

καλησπερα...τελικα συνδεσα την τηλεωραση μεσο του σκαρτ και σκετικου ανταπτορα που βγαζει σε rsa και πηρα ειχα σε ολους τους ενυσχιτες..το θεμα ειναι πως περνω ηχο μονο σε καναλαι τηλεορασης και οχι σε ταινιες και youtube..δοκιμασα ολες τις ρυθμισεις αλλα δεν καταφερα κατι...
ετσι οπως το σκεφτομαι αυτο γινεται πιθανον γιατι η τηλεοραση βγαζει τον αναλογικο ηχο απο το scart ενω τον ψηφιακο απο αλλη εξοδο..
εχετε να μου προτινετε καποια ρυθμιση ή καποιον αλλο τροπο συνδεσης?απο την δικια σας τηλεοραση απο που περνετε ηχο?