Σύνδεση τηλεόρασης με υπολογιστή μέσω καλωδίου DVI-HDMI - Θα έχω ήχο;

4kinitos

New member
9 November 2014
95
Καλησπέρα,

Θέλω να βγάλω έξοδο από τον υπολογιστή μου που έχει ενσωματωμένες εξόδους γραφικών από την μητρική vga και dvi (είναι πύργος).Ξέρω ότι το vga δεν περνάει ήχο αλλά μόνο εικόνα.Ισχύει το ίδιο και για το dvi;Αν πάρω δηλαδή καλώδιο dvi to hdmi για την tv θα είμαι οκ;Η τηλεόραση έχει θύρες hdmi και vga.Αν δεν γίνεται να περάσει ήχος από το dvi τι προτείνεται;Vga απλό και rca to jack 3.5mm;Θα υπάρχουν αλλοιώσεις με το vga έναντι του dvi;Το rca θα δουλέψει στην τηλεόραση συνδεδεμένο με jack στην μητρική του pc που συνδέουμε ηχεία;

με ένα καλώδιο dvi -> hdmi λογικά θα είσαι οκ για εικόνα.

κάποιες κάρτες γραφικών περνούσαν και ήχο από το dvi. Αν θυμάμαι καλά κάποιες radeon hd2χχχ (xt). Δες το μπας και.

Για τον ήχο καρφί από τη μητρική σε 2 audio inputs rca που έχει η τηλεόραση και πιθανόν να χρειαστεί να μπείς στο μενού ήχου της τηλεόρασης, ή πιθανόν σε κάποιο μενού, και να ορίσεις σαν analog τον ήχο της θύρας που έχεις συνδέσει το hdmi.

Ωραία,θα πάρω ένα Rca to 3.5mm jack και ένα dvi to hdmi και θα δοκιμάσω.Χρειάζομαι 7 μέτρα περίπου αλλά θα πάρω 10μετρα.Έχουν θέμα ποιότητας αυτά ή αν πάρω τα πιο φθηνά 10μετρα θα παίξουν;

Ευχαριστώ.