ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΔΥΟ ΕΚ ΤΩΝ 6 (5.1) ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΤΟΥ BLURAY ΜΕ ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

St3vegate21

New member
27 January 2011
50
Γεια σας! Έχω το home cinema samsung htc-5900 που υποστηρίζει 3D και είναι 5.1
Αυτό που θέλω να κάνω είναι αν γίνεται να περάσω τον ήχο που βγάζει το bluray (από πίσω συνδέεις καλώδιο +/- που πάει στο ηχείο) από τα δύο κανάλια (2 μπροστινά), σε έναν δικάναλο ενισχυτή, ο οποίος θα οδηγήσει 2 ηχεία (διαφορετικά από αυτά που έρχονται με το σετ του home cinema).
Είναι κάτι τέτοιο εφικτό? Γνωρίζει κάποιος?

Μετά από ακετό γουγλάρισμα "έπεσα" πάνω σε αυτό το νήμα: http://forum.blu-ray.com/pre-pro-am...ting-amplifier-receiver-without-pre-outs.html
Πως σας φαίνεται αυτή η λύση?

Αυτή η λύση χρησιμοποιείται συνήθως σε subwoofer, όταν δεν υπάρχει έξοδος προενίσχυσης. Το σήμα μετατρέπεται σε line και από κεί ενισχύεται από τον ενσωματωμένο ενισχυτή του sub.

Η τοπολογία είναι η ίδια αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι προσθέτεις επιπλέον θόρυβο από τον πρώτο ενισχυτή που ήδη έχει ενισχύσει το σήμα μία φορά. Στα subwoofer αυτός ο θόρυβος δεν είναι σημαντικός δεδομένου ότι αυτά ενισχύουν πολύ χαμηλές συχνότητες. Τι γίνεται όμως όταν μιλάμε για την πληροφορία των δύο μπροστινών καναλιών;

Πάντως αυτή η λύση θα δουλέψει. Το τι αποτέλεσμα θα έχει.... άγνωστο.

Χμμ.. Προφανώς θα πρέπει να το έχει δοκιμάσει κάποιος για να μας πει τι αποτέλεσμα θα έχει. Αν κάποιος το έχει κάνει για ηχεία και όχι sub ας μας πει την εμπειρία του. Πιθανόν πάντως να πάρω κάποιον hi end hi-low για να υπάρχει απόσβεση των θορύβων.

Τη παραπάνω συνδεσμολογία τη δοκίμασαμε με ένα φίλος μου και εκτός απο θόρυβο είχαμε και τρομερό βόμβο γείωσης.
Δεν είμαι σίγουρος αν ο βόμβος ειναι σχετικός με τη σύνδεση η όχι αλλα ο θόρυβος υπήρχε και μέγάλωνε σε ενοχλητικό βαθμό με την ενταση.