Σύνδεση TV- DVD- Ενισχυτή

Αντωνης Β

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,561
Έχω μπερδευτεί παιδιά με τις συνδέσεις.

Έχω την px70. Μάλλον θα αγοράσω τον pioneer 917.

Έχω πρόχειρο ένα παλιο dvd το οποίο και θα τα συνοδεύει (προς το παρόν) το οποίο διαθέτει : coaxial και component video

Η συνδεσμολογία θα έχει ως εξής?
tv - dvd --> scart
dvd- ενισχυτής --> coaxial
σωστά μέχρι εδώ?

αν θελώ να ακούω από τη τηλεόραση με το 5,1 μπορώ να συνδέσω τη tv μέσω hdmi με τον ενισχυτή?

Όταν αργότερα αγοράσω dvd με hdmi πως θα γίνουν οι συνδέσεις?
tv - dvd --> hdmi
dvd- ενισχυτής --> hdmi
ή θα ήταν καλύτερα να συνδέσω το dvd με τη tv μέσω του ενισχυτή?

Έχω μπερδευτεί παιδιά με τις συνδέσεις.

Έχω την px70. Μάλλον θα αγοράσω τον pioneer 917.

Έχω πρόχειρο ένα παλιο dvd το οποίο και θα τα συνοδεύει (προς το παρόν) το οποίο διαθέτει : coaxial και component video

Η συνδεσμολογία θα έχει ως εξής?
tv - dvd --> scart
dvd- ενισχυτής --> coaxial
σωστά μέχρι εδώ?

αν θελώ να ακούω από τη τηλεόραση με το 5,1 μπορώ να συνδέσω τη tv μέσω hdmi με τον ενισχυτή?

Όταν αργότερα αγοράσω dvd με hdmi πως θα γίνουν οι συνδέσεις?
tv - dvd --> hdmi
dvd- ενισχυτής --> hdmi
ή θα ήταν καλύτερα να συνδέσω το dvd με τη tv μέσω του ενισχυτή?

Δεν ξέρω τι υποδοχές έχει ο ενισχυτής σου, αλλά αφού το dvd σου δεν έχει dvi/ hdmi, γιατί δε δίνεις εικόνα (component) και ψηφιακό ήχο (coaxial) στον ενισχυτή, έτσι ώστε να ακούς και 5.1 που θες;

Από την τηλεόραση πως θα ακούσεις 5.1, δεν κατάλαβα; Αφού δεν εκπέμπεται τίποτα με ήχο 5.1. Για εξήγησε περισσότερο...

Αργότερα, θα συνδέσεις απευθείας το hdmi από το dvd στην tv (για καλύτερη ίσως εικόνα) και τον ήχο όπως τον είχες με την coaxial. Eναλλακτικά μπορείς να συνδεθείς πάνω στον ενισχυτή με hdmi (για εικόνα και πολυκάναλο ήχο).

Δεν ξέρω τι υποδοχές έχει ο ενισχυτής σου, αλλά αφού το dvd σου δεν έχει dvi/ hdmi, γιατί δε δίνεις εικόνα (component) και ψηφιακό ήχο (coaxial) στον ενισχυτή, έτσι ώστε να ακούς και 5.1 που θες;

Από την τηλεόραση πως θα ακούσεις 5.1, δεν κατάλαβα; Αφού δεν εκπέμπεται τίποτα με ήχο 5.1. Για εξήγησε περισσότερο...

Αργότερα, θα συνδέσεις απευθείας το hdmi από το dvd στην tv (για καλύτερη ίσως εικόνα) και τον ήχο όπως τον είχες με την coaxial. Eναλλακτικά μπορείς να συνδεθείς πάνω στον ενισχυτή με hdmi (για εικόνα και πολυκάναλο ήχο).

απλά σκεφτόμουν αν μερικές φορές θα ήθελα να δω dvd χωρίς τη λειτουργία του home cimema (δηλαδή να ακούω ήχο μόνο από τη tv).

για το 2ο που με ρωτάς. το ξέρω ότι με τα τηλεοπτικά δεν έχω 5,1. Αν όμως θέλω να ακούσω το πρόγραμμα της tv στα μεγάλα ηχεία (δύο)?

Γενικά να ρωτήσω?
Η σύνδεση hdmi στέλνει σήματα (εικόνας ήχου) και αντίστροφα?
Δηλαδή παράδειγμα : μπορεί να μεταφέρει ήχο από τηλεόραση σε ενισχυτή για έξοδο σε δύο μεγάλα ηχεία και ταυτόχρονα χωρίς την αλλαγή καλωδίων-υποδοχών σε άλλη περίπτωση να δουλέψει κανονικά για μεταφορά ήχου-εικόνας από ενισχυτή σε τηλεόραση? Μάλλον όχι αφού υπάρχουν τα hdmi in & out.

απλά σκεφτόμουν αν μερικές φορές θα ήθελα να δω dvd χωρίς τη λειτουργία του home cimema (δηλαδή να ακούω ήχο μόνο από τη tv).

για το 2ο που με ρωτάς. το ξέρω ότι με τα τηλεοπτικά δεν έχω 5,1. Αν όμως θέλω να ακούσω το πρόγραμμα της tv στα μεγάλα ηχεία (δύο)?

Γενικά να ρωτήσω?
Η σύνδεση hdmi στέλνει σήματα (εικόνας ήχου) και αντίστροφα?
Δηλαδή παράδειγμα : μπορεί να μεταφέρει ήχο από τηλεόραση σε ενισχυτή για έξοδο σε δύο μεγάλα ηχεία και ταυτόχρονα χωρίς την αλλαγή καλωδίων-υποδοχών σε άλλη περίπτωση να δουλέψει κανονικά για μεταφορά ήχου-εικόνας από ενισχυτή σε τηλεόραση? Μάλλον όχι αφού υπάρχουν τα hdmi in & out.

Αν θες να ακούς και χωρίς το Home cinema, τότε ΟΚ, βάλτο με scart.

Για το δεύτερο, δεν ξέρω αν έχεις out από τη συγκεκριμένη tv. Εσύ θα το δεις από το manual. Αν έχεις έξοδο ήχου ή το hdmi σου είναι και out, τότε ΟΚ

Re: Απάντηση: Σύνδεση TV- DVD- Ενισχυτή

Μπορεις να συνδεσεις το ντιβιντι με την τηλεοραση και με component και με scart ταυτοχρονα. Ετσι θα εχεις και τα δυο options.