Σύνδεση Tv με ενεργά ηχεία.

comoestaloco

New member
15 February 2013
91
Καλησπέρα,

Θέλω να συνδέσω την έξοδο ήχου της τηλεόρασής μου ( Sony 55W805C ) με δύο ενεργα ηχεία KRK Rokit 5.

Πως μπορώ να τα συνδέσω με balanced καλώδιο; Απότι ξέρω το rca είναι unbalanced.

Καλησπέρα,

Θέλω να συνδέσω την έξοδο ήχου της τηλεόρασής μου ( Sony 55W805C ) με δύο ενεργα ηχεία KRK Rokit 5.

Πως μπορώ να τα συνδέσω με balanced καλώδιο; Απότι ξέρω το rca είναι unbalanced.

Θες καλώδιο RCA σε ΤRS 1/4" ή XLR.
Υπάρχει όντως περίπτωση να έχεις θόρυβο με αυτή τη σύνδεση.
Στην χειρότερη πέρνεις ένα DI BOX για να συνδέσεις unbalanced σε balanced ή ακόμα καλύτερα ένα φθηνό μείκτη (φάση behringer) να μπορείς να βάλεις και δεύτερη πηγή και να έχεις και volume control.
Σχεδόν τα ίδια λεφτά θα σου πάει.

Αν στην έξοδο ακουστικών της τηλεόρασης καρφώσω αντάπτορα 1 σε 2 3,5mm Jack και από εκεί πάω στα ηχεία με balanced καλώδια και καρφώσω στα TRS θα κάνω δουλειά;

Απάντηση: Re: Σύνδεση Tv με ενεργά ηχεία.

Αν στην έξοδο ακουστικών της τηλεόρασης καρφώσω αντάπτορα 1 σε 2 3,5mm Jack και από εκεί πάω στα ηχεία με balanced καλώδια και καρφώσω στα TRS θα κάνω δουλειά;

Πρέπει να το δοκιμάσεις.

Να φροντίσεις η ένταση στη tv (έξοδος ακουστικών) να είναι στο μηδέν και στα ηχεία περίπου στα 1/3 για αρχή.
Βαθμιαία θα ανεβάζεις την ένταση της tv (έξοδος ακουστικών) και αν ακούσεις τρίξιμο σταματα.
Αν όλα πάνε καλά θα ματσάρεις τις εντάσεις, έτσι ώστε να μην έχεις ισχυτό φύσημα (σύνηθες) ή άλλο θόρυβο.

Βρε παιδιά , για να πάω σε πιο safe καταστάσεις.. τα ηχεία μου θα είναι διπλα στη τβ. Δλδ αν πάρω ένα di box πάλι από τη τβ μέχρι το di box unbalanced δεν θα πάω;

Υπάρχει λύση να πάω από digital audio σε δύο TRS ή XLR???

Βρε παιδιά , για να πάω σε πιο safe καταστάσεις.. τα ηχεία μου θα είναι διπλα στη τβ. Δλδ αν πάρω ένα di box πάλι από τη τβ μέχρι το di box unbalanced δεν θα πάω;

Υπάρχει λύση να πάω από digital audio σε δύο TRS ή XLR???

Συμφωνούμε! Υπάρχει dac με έξοδο balanced και ΌΧΙ RCA? Χωρίς να δώσω μια περιουσία.

Απάντηση: Re: Σύνδεση Tv με ενεργά ηχεία.

Συμφωνούμε! Υπάρχει dac με έξοδο balanced και ΌΧΙ RCA? Χωρίς να δώσω μια περιουσία.

Γιατί μπλέκεις τόσο πολύ; Τι να την κάνεις τη balanced από την τηλεόραση στα KrK. Aφού έχουν RCA βάλε ένα καρφί να τελειώνεις.

Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση Tv με ενεργά ηχεία.

Γιατί μπλέκεις τόσο πολύ; Τι να την κάνεις τη balanced από την τηλεόραση στα KrK. Aφού έχουν RCA βάλε ένα καρφί να τελειώνεις.
Μήπως και έχω θόρυβο στα ηχεία..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση Tv με ενεργά ηχεία.

Μήπως και έχω θόρυβο στα ηχεία..

Για αυτό σου λέω, πρώτα δοκιμάζεις την πιο φθηνή λύση και μετά πας στην επόμενη.
Με καρφί σε RCA δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Με balanced σε unbalanced πιθανόν να έχεις.