Καλησπέρα σε όλους
Απόκτησα κι εγώ την, τόσο διαφημισμένη, Samsung UE55H6400. Έτρεξα τα δοκιμαστικά για τα βασικά (clouding, dead pixels κλπ) κι όλα καλά. Θέλω όμως βοήθεια σας. Για έξοδο ήχου χρησιμοποιώ έναν ενισχυτή (παλιό αλλά καλό) τον Yamaha DSP-A595a. Τα θέματα που έχω είναι δύο:
Απόκτησα κι εγώ την, τόσο διαφημισμένη, Samsung UE55H6400. Έτρεξα τα δοκιμαστικά για τα βασικά (clouding, dead pixels κλπ) κι όλα καλά. Θέλω όμως βοήθεια σας. Για έξοδο ήχου χρησιμοποιώ έναν ενισχυτή (παλιό αλλά καλό) τον Yamaha DSP-A595a. Τα θέματα που έχω είναι δύο:
- Για να στείλω τον ήχο στον ενισχυτή συνδέω την τηλεόραση με τον ενισχυτή με οπτικό καλώδιο SPDIF και χρησιμοποιώ τη ρύθμιση: Ήχος > Ρυθμίσεις ηχείου > Έξοδος ήχου. Τότε όμως στο menu: Ήχος > Πρόσθετες ρυθμίσεις > Φορμά ήχου είναι διαθέσιμες μόνο οι επιλογές PCM και DTS neo 2:5, ενώ οι Dolby Digital και DTS δεν είναι διαθέσιμες. Έτσι αν δω από τον player της μια ταινία με ήχο Dolby Digital ή DTS δεν περνά στον ενισχυτή. Τι κάνω λάθος; Αντίστοιχα συνδέω τον αποκωδικοποιητή με καλώδιο οπτικής με τον ενισχυτή και έχοντας ρυθμίσει την έξοδο του ήχου σε Dolby Digital περνά σωστά στον ενισχυτή.
- Ο παραπάνω ενισχυτής έχει μόνο δύο εισόδους SPDIF κι εγώ έχω τρεις συσκευές που θέλω να συνδέσω με οπτική πάνω του. Την τηλεόραση, τον αποκωδικοποιητή του OTETV και ένα WD media player. Υπάρχουν splitter που να παίρνουν μια είσοδο SPDIF και να μου δίνουν δύο;