Σύνδεση tv με home theater help!!!!

basilio25

New member
28 January 2012
33
Επειδή είμαι άσχετος με τι τρόπο πρέπει να συνδέσω την τηλεόραση μου http://www.lg.com/gr/televisions/lg-42LW570S-3d-tv με αυτό το home theater http://www.lg.com/gr/home-entertainment/lg-DH3120S-dvd-home-theater-system
Ώστε όταν βλέπω κανάλια στην tv να ακούω ήχο μέσα από τα ηχεία του home theater?
Η παρακάτω εικόνα ειναι το πίσω μέρος του home theater....
ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg

Re: Συνδεση tv με home theater help!!!!

Λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις.
Το HC έχει μόνο αναλογική είσοδο ήχου σε βύσματα RCA. Σε αυτά μπορείς να συνδέσεις την έξοδο ακουστικών με τον κατάλληλο μετατροπέα (mini jack<>2xRCA).

Υπάρχει και μια περίπτωση η τηλεόραση να βγάζει ήχο και εικόνα απο την scart. Αν γίνεται αυτό, παίρνεις απο εκεί τον ήχο με μετατροπέα scart<>3xRCA

Απάντηση: Re: Συνδεση tv με home theater help!!!!

Λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις.
Το HC έχει μόνο αναλογική είσοδο ήχου σε βύσματα RCA. Σε αυτά μπορείς να συνδέσεις την έξοδο ακουστικών με τον κατάλληλο μετατροπέα (mini jack<>2xRCA).

Αυτό που λέει ο Κώστας είναι μάλλον η καλύτερη λύση:

123354_0_f.jpeg

Ευχαριστώ πολύ παιδιά αλλά στον κωτσόβολο τότε είναι άσχετοι οι άνθρωποι που δουλεύουν και προτείνουν χαζομάρες HC.Ευτυχώς είναι φθηνά και άρα θα πάρω και τα δύο να δοκιμάσω. Φαντάζομαι ότι είτε με scart<>3xRCA ή με mini jack<>2xRCA ξεχνώ ήχο 5.1 εφόσον βλέπω τις ταινίες μου από το φλασάκι της tv?

Ευχαριστώ πολύ παιδιά αλλά στον κωτσόβολο τότε είναι άσχετοι οι άνθρωποι που δουλεύουν και προτείνουν χαζομάρες HC.Ευτυχώς είναι φθηνά και άρα θα πάρω και τα δύο να δοκιμάσω. Φαντάζομαι ότι είτε με scart<>3xRCA ή με mini jack<>2xRCA ξεχνώ ήχο 5.1 εφόσον βλέπω τις ταινίες μου από το φλασάκι της tv?

Δυστυχώς στις αλυσίδες καταστημάτων, δύσκολα θα βρεις άτομα που να ξέρουν τι πουλάνε.

Οι συνδέσεις που προτείναμε στέλνουν μόνο στέρεο αναλογικό ήχο. Μόνο με κάποιο Prologic ή παρόμοια ρύθμιση στο HC θα έχεις κάτι που μοιάζει με πολυκάναλο ήχο.

Ευχαριστώ πολύ Kostas_Y. Θα λειτουργούν και τα 5 ηχεία μαζί με woofer έστω και αν το σήμα θα είναι στέρεο αναλογικό , όχι 5.1 αλλά στέρεο? Θα πάω να τα πάρω σήμερα και θα σας ευχαριστήσω πάλι το βράδυ για την βοήθεια

Το HC που έχεις είναι πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων. Μόνο με το NAT PLUS ίσως δουλέψουν όλα τα ηχεία με στέρεο ήχο.

Αν κατάλαβα καλά απο το manual, είναι κατι σαν το Dolby Prologic: Μοιράζει τον ήχο σε όλα τα ηχεία.

Μίλησα με chat με κάποιον από lg και μου είπε τα παρακάτω….

Τα ηχεία δεν θα παίζουν όλα, καθώς ο ήχος των καναλιών δεν είναι πολυφωνικός αλλά στερεοφωνικός. Όποια σύνδεση και να κάνετε λοιπόν από αυτές που αναφέρατε θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε σε όποια συνδεσμολογία καταλήξετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του μηχανήματος από τα κουμπιά "LG EQ" και "EQ" για να ελέγξετε εάν ο ήχος μετατρέπεται σε ένα εικονικό "ψευδοsurround" όπως ονομάζεται αποτέλεσμα.
Έχω ξενερώσει εντελώς….

Αυτό που λέω σου είπε και αυτός. Σκοπός σου είναι να ενεργοποιήσεις το ψευδοsurround για να πάει ο ήχος σε όλα τα ηχεία. Λογικά με τα πλήκτρα που σου είπε κάτι θα γίνει.

Πραγματικά σε ευχαριστώ Κώστα που ασχολήθηκες θα δοκιμάσω και θα σου πω…

εγώ έχω αυτήν την τηλεόραση ( http://www.lg.com/us/tvs/lg-50PK550-plasma-tv ) και αυτόν τον ενισχυτή ( http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Home/AV-Receivers/Pioneer+Receivers/VSX-820-K )

Έχω παράλληλα να συνδέσω : XBOX 360, Δορυφορικό δέκτη Xtrend 6500, ενα media player για ταινίες Lacie LaCinema Classic HD, και ένα miniPCακι με atom CPU.
Πως προτείνετε να συνδέσω όλα αυτά για να έχω ήχο στον ενισχυτή; αν πάρω μέσω την οπτικής της TV τον ήχο, θα είναι καθαρός; αν φύγει DTS απο το XBOX θα περάσει DTS στον ενισχυτή; αν φύγει ήχος DTS απο το HDMI του δέκτη μου και πάει στην τηλεόραση μου και πάρω απο την οπτική της τον ήχο θα είναι DTS;

Γενικά ο ήχος είναι πιο καθαρός απο οπτική; ή απο HDMI;

Ό,τι έχει HDMΙ, το συνδέεις στα HDMI In του ενισχυτή και στέλνεις εικόνα στην τηλεόραση απο το HDMI Out. Ουσιαστικά δηλαδή μετατρέπεις τον Pioneer σε ένα HDMI Switch.