Συνδεση TV-ps3-av

rgpol

New member
25 December 2007
14
Καλησπέρα,
Προσπαθώ να συνδέσω την τηλεόραση (pioneer 4280), to ps3 και τον ραδιοενισχυτή (Pioneer vsx-918) μεσω των καλωδιων hdmi και δεν μπορω να τα καταφερω.
Ειχα συνδεσει την tv με το ps3 με hdmi και επαιζε κανονικα(χρησιμοποιόντας και τα 2 καλωδία για να δοκιμασω οτι ειναι ενταξει). στην οθονη εναλασεται ασπρο-μαυρο και απο τα ηχεία δεν ακουγεται τιποτα.
Ελπιζω να εχει σχεση με τις ρυθμισεις του ενισχυτη.
Καμιά ιδέα?

Ο ενισχυτής σου έχει είσοδο κι έξοδο HDMI για να περάσει ο ήχος και η εικόνα?

Ναι, αυτη είναι και η συνδεσμολογια που ακολουθησα.
Διαβασα στο manual του ενισχυτη οτι κάποιες συσκευες (πηγές ή οθόνες) ισως να μην καταφερουν να δουλεψουν (να μην ειναι συμβατες δηλ με τον ενισχυτη)
είχε ως εναλακτική λύση την συνδεση για το σημα εικονας κατευθειαν απο την πηγη στην οθόνη (hdmi) και το ήχο μόνο μέσω του ενισχυτή (ψηφιακά)
Το δοκίμασα και δούλευε αλλα είναι δυνατόν το Ps3 να μην είναι συμβατό με τον νέο vsx-918??? :twoguns:

Επομένως το πρόβλημά σου είναι ότι δεν μπορεί να κλειδώσει το σήμα στο ενισχυτή ώστε να πάρεις εικόνα και ήχο, σωστά?

Επειδή το "κλείδωμα" με τα HDMI είναι περίεργο και πολύπλοκο πολλές φορές, δοκίμασε τα παρακάτω:
1. Κλείσε όλες τις συσκευές​
2. Κούμπωσε τα καλώδια​
3. Ανοιξε πρώτα μόνο τον ενισχυτή και βάλτον στο κανάλι που έχεις συνδέσει το PS3​
4. Ανοιξε το PS3​
5. Ανοιξε την τηλεόραση σου​
6. Πρέπει τώρα κανονικά να έχεις και εικόνα και ήχο.​

Αν πάλι δεν πάρεις σήμα, τότε 3 είναι οι πιθανές περιπτώσεις:
  1. Είναι κάποια ρύθμιση από τον ενισχυτή ή από το PS3 ή και από τα 2. Δες λίγο τις ρυθμίσεις τους, δηλ. τι σήμα εικόνας στέλνει το PS3 στον ενισχυτή όπως και τι σήμα προσπαθεί να στείλει ο ενισχυτής στην τηλεόραση
  2. Το καλώδιο ναι μεν είναι συμβατό μεταξύ PS3 και τηλεόρασης, αλλά δεν είναι συμβατό μεταξύ PS3 και ενισχυτή. Είναι από τα καινούρια καλώδια, προδιαγραφών 1.3a?
  3. Τελευταίο, που το απεύχομαι, είναι να έχει πρόβλημα ο ενισχυτής σου.

Καλού κακού πάντως ρίξε και μια ματιά στο εγχειρίδιο χρήσης, μήπως σου ξέφυγε καμιά λεπτομέρεια και δεν την έχεις δει. Πολλές φορές όταν κολλάμε σε κάτι τέτοια, η λύση είναι απλή και μπροστά μας, αλλά δεν μπορούμε με τίποτα να την δούμε, επειδή δεν έχουμε καθαρό μυαλό εκείνη τη στιγμή.
-bye-

Last edited:
Πανο σε ευχαριστω πολύ για τις συμβουλες.
Με την πρώτη ευκαιρεία (καθως πρεπει να μετακινησω το επιπλο της tv) θα δοκιμασω να το κάνω με τον τρόπο που λες καθως και μια άλλη δοκίμη που έχω στο μυαλο μου.
Ως γνήσιος Ελλήνας και εγω πρώτα έκανα τις συνδέσεις και μετα ανοιξα το manual.
Οσο για τα καλώδία, το ένα είναι αγνώστων προδιαγραφων και το άλλο το πήρα σαν v1.3.
Εχει σημασία όμως αν είναι 1.3?
αυτο δεν έχει να κάνει μόνο με τα φορματ του ήχου?
Επισης έχω ακούσει οτι μπόρει και να αργήσει να "κλειδωσει". Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι ποσο χρόνο max μπορεί να χρειαστει?
Μακάρι να είναι τα καλώδια καθώς ο ενισχυτης έχει auto signal select και να μην έχει πρόβλημα δικό του.

Επισης δεν είδα πουθενα να αναφερει για hdmi v1.3 τόσο στο manual του ενισχυτη οσο και σε αυτο της tv

Αν δεν είναι 1.3 δεν πρόκειται να μπορέσεις να ακούσεις τα νέα φορμά ήχου που υποστηρίζει ο ενισχυτής σου. Οπότε μπορεί εκεί και να δημιουργείται το πρόβλημα. Συμβουλή δική μου είναι να επενδύσεις σε ένα ακόμα καλώδιο HDMI v.1.3a και να τα δοκιμάσεις πάλι. Εξάλλου τα καλώδια αυτά πάντα τα χρειαζόμαστε και δεν μένουν ποτέ.

Οσο για το κλείδωμα της εικόνας/ήχου μέσω HDMI, δυστυχώς έχουν ακόμα τις παιδικές τους ασθένειες κι αυτά. Κι εμένα στον ενισχυτή μου, πρέπει να κάνω την διαδικασία όπως σου την ανέφερα, όποτε βάλω νέα συσκευή, ωστε να την βρει και να την κλειδώσει μετά απο 2-3 δευτερόλεπτα. Πάντως το κλείδωμα θα το καταλάβεις αμέσως, αφού θα το ακούσεις και στον ενισχυτή σου.

Κι εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να είναι πρόβλημα καμίας συσκευής, αλλά θέμα καλωδίου τελικά. Το εύχομαι :ernaehrung004:

Τελικά δοκίμασα με ένα καινούργειο καλώδιο hdmi και παίζει μια χαρά!!!!!-bye-
Το καινουργείο δεν είναι 1.3, απλά το ένα προφανώς ήταν προβληματικό και δεν μπορούσε να κλειδωσει.
Thanks Panos!!!!!