Σύνδεση VGA στην Panasonic PX 80

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,236
... σήμερα / αύριο παραλαμβάνω και γω την PX80. Θα τύχει κυρίως τηλεοπτικής χρήσης, καθώς ταινίες βλέπω στον προβολέα μου.

Ωστόσο, επειδή πρόσφατα μου χάρισαν ένα κινέζικο μίνι hifi / dvd συστηματάκι, λέω να το συνδέσω στην Πάννυ για σποραδική θέαση dvd ...

το συστηματάκι αυτό έχει έξοδο component (και βέβαια composite και s video) αλλά επίσης και έξοδο VGA, που εγώ προσωπικά δεν είχα ξανασυναντήσει στα άλλα dvd players μου.

..φαντάζομαι ότι η vga θα έχει καλύτερη απόδοση από τις άλλες εξόδους και σκέπτομαι να την χρησιμοποιήσω με την αντίστοιχη είσοδο της Πάννυ. Έχω δίκιο ή λέω μπαρούφες ;;;

Για δώστε τα φώτα σας ...

Ευχαριστώ ....

Δεν είναι απαραίτητο ότι η VGA θα είναι καλύτερη από την component. Πιστεύω ότι με την 2η ούτε θα ταλαιπωρηθείς ψάχνωντας αναλύσεις και τα σχετικά κι επιπλέον θα πάρεις και την καλύτερη εικόνα που μπορείς.Δεν βρίσκω λόγο δηλαδή Δημοκηδή να μπλέξεις με VGA συνδέσεις.

Προχωρόντας το ερώτημα λίγο παραπέρα, γενικά πώς είναι η σύνδεση VGA με plasma? Ενδιαφέρομαι να συνδέσω το pcακι της αδελφής μου με μια LG42PC55 για να βλέπει κανα divx. Τι ανάλυση πρέπει να δώσω σε πάνελ 1024*768? Αν του δώσω τη native που μου φαίνεται και το πιο λογικό πώς θα φαίνεται στην εικόνα, λόγω των μακρόστενων pixels? Θα γεμίζει όλο το κάδρο, θα είναι 4:3? Γενικώς ό,τι συμβουλή έχετε για σύνδεση ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ pc με plasma είναι καλοδεχούμενη. Δοκιμές δεν είναι εφικτές αυτή τη στιγμή γιατί τηλεόραση και pc είναι σε άλλη πόλη.

Η εικόνα με VGA είναι μια χαρά. Έχω την ίδια τηλεόραση το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δηλώσεις απο το laptop ότι η tv είναι 16:9 και ανάλυση 1024χ768 και είσαι οκ.