Σύνδεση video με TV

kostas5579

AVClub Addicted Member
31 May 2010
1,827
THESSALONIKI/GREECE
Καλησπέρα σ'όλους. Θέλω να συνδέσω το παλιό video που έχω(αυτό με τη κασσέτα για τους νεότερους) με την Samsung C630. Το θέμα είναι πως θέλω να συνδεθεί σε οποιαδήποτε άλλη θύρα εκτός απ'τη scart έτσι ώστε να λειτουργήσει το PIP. Οι υπόλοιπες διαθέσιμες θύρες είναι HDMI, Component και PC(VGA). Το video διαθέτει μόνο scart έξοδο. Δοκίμασα ήδη κάποιον φτηνιάρικο αντάπτορα vga σε scart για τοποθέτηση στο video αλλά δεν έδωσε σήμα στο VGA της TV. Αν έχει κάποιος κάποια άλλη λύση... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Για ολες τις λειτουργιες και το ΡΙΡ.
Τουλαχιστον αυτο ισχυε για ολες τις τηλεορασεις.
Δεν ξερω αν η συγκεκριμενη, ειναι διαφορετικη.

Ισχύει αυτό που γράφω στο άνοιγμα του thread. Το 'χω ψάξει και κατά δεύτερον το γράφουν και οι οδηγίες. Μάλιστα ισχύει για όλη τη C6 σειρά της Samsung, αυτό για το PIP δηλαδή. Σ'ευχαριστώ anyway.

KOMPOZIT? Το Component εννοείς μήπως. Έχω ήδη αντάπτορα scart σε rca και από εκεί τράβηξα καλώδιο μονό rca σε rca στο Y του Component. Το ίδιο πράγμα δηλαδή. Μου βγάζει κάτι σαν σήμα, αλλά η εικόνα δεν έχει ροή και είναι ασπρόμαυρη. Παίζει καμιά ρύθμηση στο video μήπως?

ΚΟΜΠΟΝΕΝΤ ΕΝΝΟΩ (ΚΙΤΡΙΝΟ-ΑΣΠΡΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ) ΣΕ ΣΚΑΡΤ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΛΛΑΞΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΑ. ΣΤΗΝ ΤΙΒΙ ΠΑΝΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΤΑΚΙ ΙΝ-ΑΟΥΤ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΙΝ (ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ).

Last edited:
Ακριβώς αυτό έχω κι εγώ απλά δε θυμόμουν πώς λέγεται. Και το καλώδιο από αυτό στη συνέχεια το σύνδεσα εκεί που λέει component στη tv. Θα το ψάξω γι'αυτή τη παράμετρο που λες, ίσως να χρειαστέι να ξανακάνω search τα κανάλια στον tuner του video.

Composite ή CVS ή CVBS ή σύνθετο βιντεοσήμα εννοεί ο φίλος tigergreg. H σχετική είσοδος στη Samsung βρίσκεται στο πλάι...

Το Scart, με εξαίρεση κάποια custom βύσματα δορυφορικών δεκτών, ΔΕΝ δίνει Component...

Στο πλάι έχω AV IN και Common Interface εκτός από θύρες USB και HDMI εννοείται.
Το θέμα είναι πως παίρνω σήμα στο component αλλά μόνο στη ΝΕΤ υπάρχει κανονική ροή εικόνας αν και ασπρόμαυρη.

Last edited:
Αυτή η AV IN είναι η Composite (το κίτρινο βύσμα).

Το Component χρειάζεται τρία βύσματα για να δείξει σωστή εικόνα, με τα σήματα της ολικής φωτεινότητας (1) και των χρωμοδιαφορών μπλε (2) και κόκκινου (3).

Eσύ, έχεις συνδέσει ένα καλώδιο που μεταφέρει σήμα Composite, δηλαδή το σήμα ολικής φωτεινότητας με ενδοδιαμορφωμένη την ολική χρωματικότητα σε μία υποδοχή για σήμα ολικής φωτεινότητας, κατά Component...

Κάτι παίζει με την ανάλυση παιδιά. Το παραθυράκι πάνω δεξιά που γράφει component ψάχνει τη σωστή για να δώσει εικόνα. Το video μεταδίδει σε 720x576. Σημαίνει κάτι αυτό?

Αυτή η AV IN είναι η Composite (το κίτρινο βύσμα).

Το Component χρειάζεται τρία βύσματα για να δείξει σωστή εικόνα, με τα σήματα της ολικής φωτεινότητας (1) και των χρωμοδιαφορών μπλε (2) και κόκκινου (3).

Eσύ, έχεις συνδέσει ένα καλώδιο που μεταφέρει σήμα Composite, δηλαδή το σήμα ολικής φωτεινότητας με ενδοδιαμορφωμένη την ολική χρωματικότητα σε μία υποδοχή για σήμα ολικής φωτεινότητας, κατά Component...

Εκεί και να δώσει εικόνα, στο AV IN δηλαδή δε θα δουλέψει το PIP.

Tότε, θα πρέπει να εγκαταλείψεις την προσπάθεια με το VHS. Δε δίνει κάποιον άλλο τρόπο σύνδεσης, πέρα από RF και Composite...

Αυτό θα έλεγα κι εγώ τώρα. Συνδέοντάς το πίσω στο component και όχι στο AV IN ψάχνει να βρεί τη σωστή ανάλυση. Προφανώς η TV δεν υποστηρίζει την ανάλυση του VHS και από εκεί δεν κατάφερα να την αλλάξω.

H TV δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την ανάλυση του VHS (τυπικό PAL 576i είναι).

Aπλώς, δεν μπορείς να συνδέσεις σήμα Composite σε είσοδο Component και να περιμένεις να δουλέψει... Το βύσμα μπορεί να είναι το ίδιο, αλλά το σήμα διαφορετικό...

Α είναι θέμα σήματος δηλαδή? Κατάλαβα. Από scart όμως γιατί να μη δουλεύει το PIP? Μήπως προνόησε η Samsung έτσι ώστε να μή βλέπουμε 2 κανάλια ταυτόχρονα? Γιατί μέσω tuner του video θα γινόταν αυτό. Σου λέει πάρε ακριβότερη tv αν θες διπλό tuner.

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Κύριε συντονιστά μπορεί να κλείσει το thread, εκτός κι αν πρέπει να το κλείσω εγώ με κάποιο τρόπο που δέ ξέρω!