Απάντηση: Re: ΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ(ΣΤΑΘΕΡΟ) ΜΕ PHILIPS
Έχουμε δυο καλώδια γνωστής μάρκας με τα ιδία βύσματα, αν νομίζετε πως κάνουν την ιδία δουλεία πάω πάσο!! (Η μάρκα είναι τυχαία)
http://www.techdonkey.gr/hama-hdmi-1.5m-11955.html
http://www.techdonkey.gr/hama-hq-high-speed-hdmi-ps3-2-m-51877.html
Εδώ τι λέει η εταιρία:
https://www.hama.com/00122127/hama-flexi-slim-high-speed-hdmi-cable-plug-plug-flat-ethernet-15-m
Αρχικά δεν με ενδιέφερε το κλασικό HD (1920Χ1080) αλλά κάτι πολύ πάνω από αυτό.
Οι δοκιμές που έκανα ήταν στις TV: Samsung UE55HU7200S, LG ULTRA HD 40'' UB800V και μια Sony Ultra HD που δεν θυμάμαι μοντέλο.
Όταν προσπάθησα να δώσω μεγάλες αναλύσεις μέσα από υπολογιστές που είχαν αυτή την δυνατότητα, έπαιρνα κάτι κοντά στο HD.
Υπόψιν τα games και τα video που δοκίμασα ήταν σε 4Κ
Όταν δοκίμασα καλώδια HDMI με προδιαγραφές 4096 x 2160p (4Κ) έκανα δουλεία!!
Υπάρχουν αρκετές εταιρείες με αυτές τις προδιαγραφές.
Και τι σχεση εχει αυτο που γραφεις με το οτι δεν περνανε ολα τα καλωδια hdmi HD αναλυση.
Και τα δυο καλωδια που αναφερεις ιδιες προδιαγραφες εχουν, απλα το ενα εχει και ethernet.
Μην μπερδευεσαι, αλλο πραγμα ενα φθηνο καλωδιο (ή και πιο ακριβο) που δεν καταφερε να κλειδωσει ή να εχει sparkles στην εικονα κλπ και αλλο πραγμα να νομιζεις οτι το 4Κ χρειαζεται αλλου τυπου καλωδιο. Αλλαζοντας standard και πηγαινοντας στο hdmi 2.0 δεν χρειαζεσαι τιποτε αλλο απο καλωδιο high speed.
http://www.digitaltrends.com/home-theater/hdmi-2-0-explained/
Αναφερεις οτι δοκιμασες
ειδικο καλωδιο hdmi
με προδιαγραφες 4Κ. Σε παρακαλω αν μπορεις βαλε ενα Link αυτου του καλωδιου για να δουμε ποιες ειναι αυτες οι προδιαγραφες που αναφερει. ΟΛΑ τα καλωδια high speed υποστηριζουν 4Κ και οχι καποια με
ειδικες προδιαγραφες.
Kι αν εχεις αμφιβολιες, οριστε και το Link απο την hdmi.org. Αν το κοιταξεις θα δεις οτι ΟΛΑ τα καλωδια high sped εχουν 4Κ support.
http://www.hdmi.org/consumer/finding_right_cable.aspx
Ισως ηθελες να καταδειξεις το γεγονος οτι καποια καλωδια με καλυτερα υλικα σε μονωσεις, ακροδεκτες, διατομη αγωγων, θα κλειδωσουν χωρις προβληματα, εκει που ενα no name του συρμου με 2 ευρω απετυχε. Αλλο πραγμα αυτο. Ειναι αρκετοι οι λογοι που ενα καλωδιο δεν κλειδωσε. Μερικες φορες εχουν να κανουν και οι hdmi boards, και αλλοι παραμετροι. Για αυτο και συνηθως τα ψαχνουμε.
Ποτε δεν εισαι 100% σιγουρος οτι ενα καλωδιο θα κλειδωσει σωστα, ειδικα σε μεγαλα μηκη, μεχρι να το δοκιμασεις.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Ενα καλωδιο hdmi εχει καποιες προδιαγραφες κατασκευης.
Αν εγω (ο κινεζος) φτιαξω ενα καλωδιο που το πουλαω χοντρικη 1 ευρω και μεσα αντι για αγωγους απο χαλκο, εχω βαλει οξειδωμενους χαλκους, πολυ κακης ποιοτητας ακροδεκτες, λαθος διατομες, κλπ κλπ ΔΕΝ εχει να κανει με την προδιαγραφη και τα "ειδικα" καλωδια. Εχει να κανει το οτι κατασκευασα ενα σκουπιδι με γνωμονα το κερδος.
Οποτε επαναλαμβανω, ΜΗΝ μπερδευεις τις κακες ποιοτητες, αστοχιες υλικου κλπ με τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦEΣ των high speed καλωδιων, οπου μεταφερουν ΚΑΙ 4Κ.
Αν στην τελικη σε αυτο αναφεροσουν (στις ποιοτητες υλικων) τοτε:
α) Ολοι ξερουμε λιγο πολυ οτι καλωδια με 3-4 ευρω μπορει να ειναι εντελως μαπα και
β) δεν επρεπε να βαλεις στην συζητηση εννοιες οπως "προδιαγραφες" "ειδικα καλωδια" κλπ κλπ
