Συνδεσιμότητα νέας τηλεόρασης SAMSUNG LE46B653 με διάφορες συσκευές

kol1975

New member
27 November 2009
9
Καλημέρα αδέρφια της τεχνολογίας!

Προχθές αγόρασα την νέα μου 46αρα Samsung LE46B653 και όπως καταλαβαίνετε έχουν προκύψει πολλές απορίες και ερωτήσεις μιας και είναι η πρώτη φορά που έχς ψηφιακή lcd τηλεόραση. Οι συσκευές με τις οποίες θέλω να την συνδέσω είναι οι εξής:
1. Home Cinema Philips HTS3377W.
2. Pc με έξοδο dvi για την εικόνα και έξοδο spdif/coaxial για τον ήχο.
3. Κονσόλα Nintendo Wii.

Πάμε και στις απορίες τώρα. Η πρώτη σύνδεση που έκανα ήταν με ένα καλώδιο HDMI to HDMI από την τηλεόραση προς το Home cinema.
Το πρώτο ερωτημα είναι ότι ενώ όταν παίζω dvd όλα είναι καλά, όταν όμως παίζω τηλεοπτικά κανάλια ή πολυμέσα (mkv files από εξωτερικό σκληρό συνδεδεμένο στην τηλεήχο τουθ όραση μέσω usb) δεν έχω ήχο. Κανονικά μέσω της DVI σύνδεσης δεν θα έπρεπε να ήπηρχε ήχος;
Το δεύτερο ερώτημα είναι ότι αν υποθέσουμε πως συνδέω τον υπολογιστή με καλώδιο DVI to HDMI για να έχω πολυκάναλο ήχο θα πρέπει να συνδέσω την έξοδο ήχου του υπολογιστή στο home cinema ή μπορεί να γίνει σύνδεση του ήχου προς την τηλεόραση και στην συνέχεια η τηλεόραση να βγάζει τον ήχο του υπολογιστή μέσω σύνδεσης optical τηλεόρασης - home cinemaq
Το τρίτο ερώτημα είναι ότι αν συνδέσω το wii με καλώδιο component στην τηλεόραση πως θα μπορώ να έχω πολυκάναλο ήχο από το wii που θα ακούγεται απο το home cinema;

Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός και να είμαι παράλληλα κατανοητός. Θα επανέλθω με διευκρινίσεις εαν χρειαστεί.
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας.

Καλημέρα αδέρφια της τεχνολογίας!

Προχθές αγόρασα την νέα μου 46αρα Samsung LE46B653 και όπως καταλαβαίνετε έχουν προκύψει πολλές απορίες και ερωτήσεις μιας και είναι η πρώτη φορά που έχς ψηφιακή lcd τηλεόραση. Οι συσκευές με τις οποίες θέλω να την συνδέσω είναι οι εξής:
1. Home Cinema Philips HTS3377W.
2. Pc με έξοδο dvi για την εικόνα και έξοδο spdif/coaxial για τον ήχο.
3. Κονσόλα Nintendo Wii.

Πάμε και στις απορίες τώρα. Η πρώτη σύνδεση που έκανα ήταν με ένα καλώδιο HDMI to HDMI από την τηλεόραση προς το Home cinema.
Το πρώτο ερωτημα είναι ότι ενώ όταν παίζω dvd όλα είναι καλά, όταν όμως παίζω τηλεοπτικά κανάλια ή πολυμέσα (mkv files από εξωτερικό σκληρό συνδεδεμένο στην τηλεόραση μέσω usb) δεν έχω ήχο.

Οι HDMI της τηλεόρασης είναι μόνο είσοδοι (in). Που σημαίνει ότι δέχονται σήμα από το home cinema. H τηλεόραση μέσω HDMI δεν μπορεί να στείλει σήμα στο home cinema ώστε να ακούσεις ήχο απ' αυτό. Θα πρέπει λοιπόν να συνδέσεις με καλώδιο optical την ψηφιακή έξοδο ήχου (optical) της τηλεόρασης με την optical in του Home Cinema ώστε να ακούς ήχο απ' αυτό. Λάβε όμως υπόψην σου, ότι όταν χρησιμοποιείς τον player της τηλεόρασης, δεν θα μπορείς να ακούς ήχο από αρχεία mkv που έχουν ήχο dts, καθότι η τηλεόραση δεν το υποστηρίζει. Οπότε θα πρέπει να μετατρέπεις τον ήχο σε ac3 πριν.

Το δεύτερο ερώτημα είναι ότι αν υποθέσουμε πως συνδέω τον υπολογιστή με καλώδιο DVI to HDMI για να έχω πολυκάναλο ήχο θα πρέπει να συνδέσω την έξοδο ήχου του υπολογιστή στο home cinema ......

Ακριβώς έτσι...

Το τρίτο ερώτημα είναι ότι αν συνδέσω το wii με καλώδιο component στην τηλεόραση πως θα μπορώ να έχω πολυκάναλο ήχο από το wii που θα ακούγεται απο το home cinema;......

Θα πρέπει να συνδέσεις την ψηφιακή έξοδο ήχου του wii, optical ή coaxial (δεν έχω ιδέα τι έξοδο έχουν αυτές οι κονσόλες) στην αντίστοιχη είσοδο του home cinema.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα μου επιτρέψεις να επανέλθω σε κάποιες λεπτομέρειες. Ήξερα για το θέμα με το AC3 και το DTS οπότε είμαι οκ με αυτό. Όταν όμως παίξω mkv ac3 από τον σκληρό θα έχω πολυκάναλο ήχο από την orpical out της tv προς την optical in του home cinema. Επίσης τελικά πρέπει να στείλω στην hdmi/dvi της τηλεόρασης την εικόνα από τον υπολογιστή μου και τον ήχο όχι στην τηλεόραση αλλά στο home cinema; Το ρωτάω επειδή η τηλεόραση θα έχει ήδη optical σύνδεση με το home cinema.. Όσον αφορά στο wii το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσω είναι το http://www.plaisio.gr/Gaming/Access...ntendo-Wii-Component-Video-Cable-For-Hdtv.htm Απ' ότι καταλαβαίνω τόσο ο ήχος όσο και η εικόνα απο το wii θα πηγαίνει στην tv. Εφόσον και πάλι η tv θα έχει την optical σύνδεση o ήχος του wii δεν θα περνάει στο home cinema; Σε τέτοιες περιπτώσεις ο ήχος παραμένιε πολυκάναλος; Τέλος μπορώ να χρησιμοποιήσω ενάν usb ασύρματο προσαρμογέα δικτύου για dlna ασύρματη δικτύωση που υποστηρίζει η τηλεόραση μου; 'Η θα πρέπει υποχρεωτικά να "λουστώ" το usb stick της samsung που κοστίζει πολύ περισσότερο; http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...-Sound/Samsung-WIS09ABGNX-Wi-Fi-USB-Stick.htm
Και πάλι ευχαριστώ!!!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα μου επιτρέψεις να επανέλθω σε κάποιες λεπτομέρειες. Ήξερα για το θέμα με το AC3 και το DTS οπότε είμαι οκ με αυτό. Όταν όμως παίξω mkv ac3 από τον σκληρό θα έχω πολυκάναλο ήχο από την orpical out της tv προς την optical in του home cinema;

Ναι.....

Επίσης τελικά πρέπει να στείλω στην hdmi/dvi της τηλεόρασης την εικόνα από τον υπολογιστή μου και τον ήχο όχι στην τηλεόραση αλλά στο home cinema;

Ναι. Με την dvi μεταφέρεται μόνο εικόνα και όχι ήχος (εκτός κάποιων εξαιρέσεων).

Όσον αφορά στο wii το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσω είναι το http://www.plaisio.gr/Gaming/Access...ntendo-Wii-Component-Video-Cable-For-Hdtv.htm Απ' ότι καταλαβαίνω τόσο ο ήχος όσο και η εικόνα απο το wii θα πηγαίνει στην tv. Εφόσον και πάλι η tv θα έχει την optical σύνδεση o ήχος του wii δεν θα περνάει στο home cinema; Σε τέτοιες περιπτώσεις ο ήχος παραμένιε πολυκάναλος;

Ναι, γίνεται, αλλά καλύτερα θα ήταν να στείλεις μόνο εικόνα απ´το wii στην τηλεόραση, και ήχο απ' το wii κατ´ευθείαν στο home cinema.

Τέλος μπορώ να χρησιμοποιήσω ενάν usb ασύρματο προσαρμογέα δικτύου για dlna ασύρματη δικτύωση που υποστηρίζει η τηλεόραση μου; 'Η θα πρέπει υποχρεωτικά να "λουστώ" το usb stick της samsung που κοστίζει πολύ περισσότερο; http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...-Sound/Samsung-WIS09ABGNX-Wi-Fi-USB-Stick.htm
Και πάλι ευχαριστώ!!!

Σίγουρη απάντηση δεν μπορώ να σου δώσω, αλλά νομίζω ότι μάλλον πρέπει να πάρεις το usb της Samsung.....
Ρίξε μία ματιά στο νήμα κατόχων της Samsung B650 στις τηλεοράσεις.

Ναι, γίνεται, αλλά καλύτερα θα ήταν να στείλεις μόνο εικόνα απ´το wii στην τηλεόραση, και ήχο απ' το wii κατ´ευθείαν στο home cinema.

Δηλαδή θα μπορούσα να βάλω τα τρία βύσματα του βίντεο σήματος στην τηλεόραση και τα 2 βύσματα του ήχου στο home cinema; (δεν υπάρχει άλλη έξοδος από το wii δυστυχώς). Και η ποιότητα του ήχου σε τι επίπεδο θα ήταν. Υποτίθεται πως έχει dolby prologic. Θα έδινε τέτοιον ήχο προς το home cinema με την συγκεκριμένη συνδεσμολαγία;

Δηλαδή θα μπορούσα να βάλω τα τρία βύσματα του βίντεο σήματος στην τηλεόραση και τα 2 βύσματα του ήχου στο home cinema; (δεν υπάρχει άλλη έξοδος από το wii δυστυχώς).

Ακριβώς έτσι. Μόνο πρόσεξε μήπως δεν βολεύει αυτό το καλώδιο, οπότε θα πρέπει να πάρεις ένα καλώδιο component για την σύνδεση στην τηλεόραση και ένα ξεχωριστό ζεύγος RCA για σύνδεση του ήχου στο Home Cinema.

Και η ποιότητα του ήχου σε τι επίπεδο θα ήταν. Υποτίθεται πως έχει dolby prologic. Θα έδινε τέτοιον ήχο προς το home cinema με την συγκεκριμένη συνδεσμολαγία;

Mε το ζεύγος RCA μεταφέρεται ήχος stereo. Με την επιλογή Dolby Prologic II στο Home Cinema θα γίνει μετατροπή σε surround.