Συνδεσιμότητα Pioneer VSX - S300-κ & JBL 200.5 με λοιπό εξοπλισμό.

hatzi17

New member
8 October 2012
5
Καλησπέρα,

Αγόρασα πρόσφατα τον ραδιο-ενισχυτή της Pioneer VSX-S300-κ μαζί με τα ηχεία JBL 200.5 (τα έδιναν πακέτο) με σκοπό να συνδέσω επάνω την τηλεόραση, την Samsung LE32D400 η οποία διαθέτει 2 εισόδους hdmi αλλα δυστυχώς δε διαθέτει οπτική ίνα εξόδου, το playstation 3 & το πικ απ Technics sl bd 22.
Πήρα κι έναν προενισχυτή (30 ) για το πικ απ, ωστοσο δε νομίζω οτι ήταν και η καλύτερη επιλογή κι αυτο γιατι ο ήχος μου φαίνεται πάρα πολύ χαμηλός.

α) Έχετε να μου προτείνετε κάποιον άλλο προενισχυτή για να αποδίδει καλύτερα το πικ-απ;
β) Τα πίσω ηχεία χρειάζονται προενισχυτή για να παίξουν;
γ) Το playstation χρειάζεται και οπτική ίνα & hdmi για να ακούγεται απο το home cinema;
δ) Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιώ το home cinema όταν βλέπω τηλεόραση, παρά το γεγονός ότι η tv μου δε διαθέτει οπτική ίνα;

Ελπίζω να μη σας κούρασα & ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.

Καλώς ήλθες στην παρέα! :smile:
Έριξα μιά ματιά στα χαρακτηριστικά του Pioneer VSX-S300 εδώ:
Δεν βλέπω όμως να έχει αναλογικές εισόδους, εκτός από μία σε mini-jack που προορίζει για φορητές συσκευές, mp3 players κλπ. Οπότε αναρωτιέμαι που σκοπεύεις να συνδέσεις το πικ-άπ, ή όποια άλλη αναλογική συσκευή, εάν δεν μπορείς να συνδέσεις; Τι νόημα έχει να ψάχνεις για καλύτερο προενισχυτή phono, εάν δεν έχεις που να τον συνδέσεις;

Σχετικά με τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου:
  • Τα πίσω ηχεία δεν χρειάζονται προενισχυτή για να παίξουν.
  • Για το playstation αρκεί μία οποιαδήποτε από τις ψηφιακές του συνδέσεις, δηλαδή είτε οπτική ίνα, είτε hdmi για να ακούγεται απο το home cinema.
  • Για την τηλεόραση σου εδώ αναφέρει, ότι έχει μία οπτική ψηφιακή έξοδο. Δεν γνωρίζω αν είναι σωστό. Εάν και εφ' όσον τούτο είναι ακριβές, τότε τότε σαφώς μπορείς να συνδέσεις την τηλεόραση σου και να ακούς τον ήχο της από το home cinema. Εάν δεν υπάρχει τέτοια σύνδεση, τότε απλά δεν μπορείς.

Ενημέρωσε μας -bye-

Απ' ότι βλέπω υπάρχει μία αναλογική είσοδος AUX in. Εκεί μπορείς να συνδέσεις την έξοδο του προενισχυτή πικάπ.....

vsx-s300-back.jpg

Τα υπόλοιπα όπως στα είπε πριν ο Μιχάλης.....

Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ, θα ξαναπροσπαθήσω κι ότι βγει. . .
Ισως να μην εχω κανει καλει συνδεσμολογια, τι να πω ; ; ; ; ;
Μια προτελευταία ερώτηση, η γείωση του πικαπ που θα μπει ; ; ; ;
Και μια τελευταια ;) επειδη πηγα και πηρα και οπτικη ινα, με τι μου προτεινετε να συνδεσω το ps3 με hdmi η με ινα ; ; ; ;

Καλημέρα,

Αν η τηλερόραση έχει όντως έξοδο οπτικής ίνας τότε με ένα απλό καλώδιο οπτικής ίνας είσαι εντάξει. Αν τώρα δεν έχει αυτό επειδή ο ενισχυτής έχει μόνο μία αναλογι´'η είσοδο Aux in όπου εκεί θα συνδέσεις το πικαπ, έχω να σου προτείνω το εξής: Πάρε ένα καλώδιο 3,5 jack σε διπλό RCA και συνέδεσε το καρφί στην έξοδο τον ακουστικών. Αν δεν συνδέσεις το πικαπ συνέδεσε το διπλό RCA στην αναλογική είσοδο. Αν το συνδλεσεις το πικαπ τοτε δεν υπάρχει άλλη αναλογική είσοδος και η λύση που προτείνω είναι να αγοράσεις ένα analog to digital converter το οποίο μετατρέπει το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό είτε μέσω coaxial είτε μέσω optical εξόδου. Έτσι θα συνδέσεις τη τηλεόραση σε κάποια ψηφιακή είσοδο του ενισχυτή σου. Ψάξε για τον converter στο ebay με περίπου 15 ευρώ βρίσκεις απλά πρόσεξε να αγοράσεις analog to digital και όχι digital to analog. Ελπίζω να βοήθησα.

Re: Απάντηση: Συνδεσιμότητα Pioneer VSX - S300-κ & JBL 200.5 με λοιπό εξοπλισμό.

Αν ούτως η άλλως χρησιμοποιήσεις καλώδιο hdmi για να συνδέσεις το ps3 στον ενισχυτή για μεταφορά εικόνας δεν χρειάζεται να βάλεις και δεύτερο καλώδιο και να συνδέσεις την οπτική ίνα Απλά πρόσεξε ότι πρέπει να πας στις ρυθμίσεις ήχου του ps3 για να επιλέξεις είτε hdmi είτε optical. Αν την εικόνα του ps3 την στέλνεις αμέσως στην τηλεόραση τότε θα χρησιμοποιήσεις οπτική ίνα αναγκαστικά για να στείλεις τον ήχο στον ενισχυτή.

Re: Απάντηση: Συνδεσιμότητα Pioneer VSX - S300-κ & JBL 200.5 με λοιπό εξοπλισμό.

Μια προτελευταία ερώτηση, η γείωση του πικαπ που θα μπει ; ; ;

Mα έγραψες πως πήρες προενισχυτή πικάπ. Δεν σύνδεσες την γείωση;

Εκεί που λέει GND (Ground)......

851289_800.jpg

Και πάλι ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.
Δυστυχως η τηλεοραση δεν εχει οπτικη ινα, επομενως θα στειλω την εικονα με hdmi στην tv & τον ηχο με την οπτικη ινα στον ενισχυτη.
Κι επειτα θα παω στις ρυθμισεις του ps3 για να ορισω την εικονα με hdmi & τον ηχο με optical.
Κατάλαβα σωστα ; ; ; ;

Ο προενισχυτης της hama που μου εδωσαν δεν εχει εισοδο για γειωση . . . :(
Τετοια γκαβομαρα, 2 ατομα να μην τη δουν ; ; ; ; ;
Μαλλον με κοροιδεψαν . . . :(

Και παλι σας ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Οι οδηγίες λένε:

Εάν το πικάπ έχει ένα ξεχωριστό αγωγό γείωσης, τότε συνδέστε τον αγωγό με την επιπρόσθετη υποδοχή βίδας δίπλα στο διακόπτη ON/OFF.

Ναι σωστά το λες. Και αν θες να στείλεις τον ήχο από την τηλεόραση στον ενισχυτή δοκίμασε αυτό που σου πρότεινα.
Και πάλι ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.
Δυστυχως η τηλεοραση δεν εχει οπτικη ινα, επομενως θα στειλω την εικονα με hdmi στην tv & τον ηχο με την οπτικη ινα στον ενισχυτη.
Κι επειτα θα παω στις ρυθμισεις του ps3 για να ορισω την εικονα με hdmi & τον ηχο με optical.
Κατάλαβα σωστα ; ; ; ;

Ο προενισχυτης της hama που μου εδωσαν δεν εχει εισοδο για γειωση . . . :(
Τετοια γκαβομαρα, 2 ατομα να μην τη δουν ; ; ; ; ;
Μαλλον με κοροιδεψαν . . . :(

Και παλι σας ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Τελικα σχεδον ΟΛΑ πηγαν ΡΟΛΟΙ ! ! ! ! !:grinning-smiley-043:SFGSFGSF:
Και ο ηχος και η εικονα του ps3 ειναι μια χαρα.
Το μονο ασχημο στην ολη υποθεση ειναι η ενταση του πικαπ :bigcry:
Παιζει αρκετα σιγα, μπορω να πω.
Στο τερμα της εντασης του ενισχυτη που ειναι 100 watt ακουγεται χλιαρα.
Θα ψαξω να βρω καμια αλλη πατεντα η μηπως παρω καλυτερο προενισχυτη . . . .

Σας ευχαριστω πολυ ολους ! ! ! ! !

Υ.Γ. Εαν εχετε καμια αλλη ιδεα για το πικαπ, ειμαι ολος αυτια :ears:

Last edited: