Συνδεσμολογιας το αναγνωσμα

MoDis

Supreme Member
20 June 2006
3,660
στον κοσμο μου...
Καλημερα , Χρονια πολλα σε ολους

Φτανει απο ωρα σε ωρα ενας entry level A/V , o Onkyo 507
(truehd , dts-hdma) (5.1 ή 7.1 χρησιμοποιωντας την pre-out για τα surround back)

Xαρακτηριστικα του σε Α/V συνδεσεις

VIDEO:
4 hdmi in / 1 out
2 component in / 1 out
4 composite in / 2 out (rec out - monitor out)

AUDIO:
2 coaxial in
2 optical in
5 analog in

2 analog out
zone 2 out
2 pre out (for surround back)

Μιας και ο πρωτος μου Α/V που θα δεχθει και video σηματα εχω χασει καπως την μπαλα.

Τι θα συνδεθει

1 ps3 80Gb fat (hdmi , optical?)
1 wdtvhd (hdmi , optical?)
1 recorder (hdmi , coaxial?)

1 ps2 (composite , analog L/R)
1 ps1 (composite , analog L/R)

ΑΠΟΡΙΕΣ

<> Τα περιφεριακα εικονας που θα συνδεθουν με hdmi θελουν και συνδεση για ηχο?
<> Για να ακουσω ηχο απο tv χωρις να ανοιγω ενισχυτη θελω καποια extra συνδεση ?
<> Ισχυει οτι χρειαζομαι ενα hdmi μονο στην τηλεοραση για ολα τα σηματα που συνδεω (hdmi , composite) ή θα τραβαω και composite καλωδια προς την τηλεοραση ?

Ευχαριστω

Καλημέρα! Εφόσον συνδέεις όλες σου τις πηγές στον ενισχυτή με HDMI, νομιζω οτι δεν υπάρχει λόγος να δώσεις και ηχο με ξεχωριστή σύνδεση. Βέβαια για το ps3 θα πρέπει να πας στο sound settings και να ενεργοποιήσεις όλα τα φορμα εξόδου (5.1 etc). Για το wd δεν ξέρω αν θα πρέπει να βάλεις και οπτική (αν ακους μουσική απο αρχεία flac π.χ.) αλλά αν ψάξεις λίγο στο αντίστοιχο νήμα πιστεύω θα λυθούν οι απορίες σου.
Για να ακους ηχο απο την τηλεόραση χωρις να αναβεις τον ενισχυτή δε θα εχεις πρόβλημα, ουτε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Θα πρέπει όμως να παίρνει σήμα απο την κεραία η τηλεόραση, άρα θα πρέπει να το δεις αυτο σε σχέση με το dvd recorder που έχεις.
Η ιδέα είναι οτι όλες οι πηγές πάνε στον ενισχυτή (μεσω HDMI, component ή composite) και απο κει με 1 καλώδιο HDMI στέλνει το σήμα ο ενισχυτης στην TV. Καλή συνέχεια-bye-

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας.

Μαλλον δεν εγινα κατανοητος και σας μπερδεψα στην απορια νο2 , σχετικα με τον ηχο απο τηλεοραση (εδω και εγω οταν το διαβασα καταλαβα αυτο που εννοειται εσεις)
, αυτο που ρωταω ειναι αν χρειαζεται κατι extra για να ακουω απο τα ηχεια της τηλεορασης τα περιφεριακα εικονας που εχω συνδεσει στον A/V χωρις να τον ανοιγω ?

και για να επαναλαβω την ερωτηση προσθετωντας και μια αλλη παραμετρο
περνα o ηχος (στερεο) , και η εικονα απο την hdmi out προς την τηλεοραση , οταν ο A/V ειναι στο standby (κλειστος) ?

Οταν ο ενισχυτής είναι κλειστός, δεν περνάει κανενα σήμα (ήχου, εικόνας) προς την τηλεόραση απο πηγή που είναι συνδεδεμένη πάνω του.

Νομίζω κάποιοι ενισχυτές και κλειστοί αφήνουν να περνάει το σήμα video να βλεπεις απο τη tv αλλά να ακούς απο τα ηχεία της.... Ίσως κάποιος ξέρει να μας διαφωτίσει περισσότερο....

μμμ , ναι καπου το εχω διαβασει εδω , αλλο μελος με τον ιδιο ενισχυτη αναφερει οτι κανει passthrough εικονα και ηχο σε standby mode.
Θα το δοκιμασω και θα σας πω , ηδη στη λιστα των περιφεριακων προστεθηκαν και dvd players , εχω στη κατοχη μου 2 toshiba , ενα sd590 και ενα xd600 , μαλλον θα συνδεσω το 2ο.

θα σας ενημερωσω , ηδη τα καλυψα και τα 4 hdmi , να δουμε που θα μπει ο mpeg4 decoder , οταν με το καλο ...

Εγιναν οι συνδεσεις των συσκευων με hdmi , και επιλεγωντας απο το setup ->hardware ->hdmi control on , σε standby mode περνα ηχο και εικονα στην τηλεοραση , το μονο θεμα ειναι να τον αναψεις , να επιλεξεις το input source που θελεις να χρησιμοποιησεις και να τον σβησεις.

convert analog συνδεσεις σε digital και output στην hdmi δεν κανει μαλλον, οποτε δε γλυτωνω και αλλες συνδεσεις κατευθειαν στην τηλεοραση , θα το ψαξω παλι.

Απο γκαζια δε λεει , ο παλιος (sony str-db830 qs) ηταν πιο δυνατος , οδηγει 3 teufel motiv 6. ***

*** Δεν εχω τρεξει ακομα το audyssey calibration , ουτε εχω κανει καποιο manual setup στα ηχεια .

θα επανελθω με νεωτερα ....

Last edited: