Συνδυασμός A/V με pre outs και τελικού ενισχυτή. Αξίζει ή όχι;

George Kanavas

Established Member
21 November 2013
222
καλημερα θα θελα να κανω καποιεσ ερωτησεισ στο θεμα που ανοιξα καθαρα απο θεμα γνωσεων.ασ πουμε οτι καπιοσ αγοραζει τον [h=1]Marantz NR1504 ολοι ξερουμε οτι ειναι ενασ μικροσ ενισχητησ,αναρωτιεμαι ποιοα ειναι τα πραγματικα βαττ ανα καναλι?για να το δυναμωσεισ εστω και στερεο πρεπει να αγορασεισ ενα τελικο.ασ πουμε τον Marantz MM7025 .ο τελικοσ τα 2χ140 βαττ που δινει ειναι πραγματικα?εαν τα βαλουμε μαζι το κοστοσ αγγιζει τα 1220 ευρω.το τελικο ερωτημα ειναι γιατη καποιοσ να δωσει 1220 ευρω και ναμην παει να αγορασει πχ Marantz SR5009 η τον Denon AVR-X2100W ακομα κ Denon AVR-X3100W.οι ενησχητεσσ διαλεχτηκαν τυχαια σιγουρα υπαρχουν κ αλλοι που ισωσ ναναι κ πιο καλοι.[/h]

Συνήθως τα βατ των τελικών είναι πραγματικά ενώ των ολοκληρωμένων όχι.

Εξαρτάται με ποιες συνθήκες γίνεται η μέτρηση. Αν τα watt τα δίνει από 20 μέχρι 20000 Hz, δηλαδή σε όλο το συχνοτικό φάσμα της ακοής μας, τότε είναι πραγματικά.

Εξαρτάται από τις ανάγκες των ηχείων, τι ρεύματα χρειάζονται κτλ. Επίσης έχε υπόψην ότι προσθέτοντας έναν τελικό δεν αλλάζεις μόνο την ισχύ αλλά και τον ηχητικό χαρακτήρα του συστήματος.

συγνωμη που κουραζω με τισ ερωτησεισ μου αλλα δηλαδη ακουσ πιο καθαρα την μουσικη?

Δεν κουράζεις καθόλου. Αν έχεις ένα καλό ηχείο με απαιτήσεις σε ρεύματα συνήθως οι ενισχυτές AV δεν μπορούν να το οδηγήσουν σωστά. Το αποτέλσμα είναι να χάνεις σε όγκο, έκταση, ένταση, και γενικά να μην μπορείς να ακούσεις τις πραγματικές δυνατότητες των ηχείων σου. Ένας τελικός ενισχυτής σου παρέχει την δύναμη που χρειάζεται για να γεμίσει τα ηχεία και να ακουστούν σωστά.

ο NR1504 με Monitor Audio MR6 για home cinema θα ακουγονται καλα? σαν στερεο με τον τελικο ενησχητη απο τη καταλαβα δεν θα εχει προβλημα

Τα MR6 μπορούν να διαχειριστούν μέχρι 150 watt στα 6 ohm. Ο NR1504 μπορεί να δώσει περίπου 60 watt σε αυτή την αντίσταση. Αν υπολογίσεις ότι ο κατασκευαστής προτείνει 40 watt ελάχιστο για τα ηχεία, τότε σίγουρα χρειάζεσαι τελικό.

Αυτό είναι διαφορετικής κατηγορίας μηχάνημα. Μεγαλύτερο με ισχυρότερο τροφοδοτικό και από ότι δείχνει σε στερεοφωνική λειτουργία αποδίδει 140 watt πραγματικά σε 8 Ohm. Με αυτόν τα συγκεκριμένα ηχεία θα παίξουν σαφώς πολύ καλύτερα.

Re: Απάντηση: Συνδυασμός A/V με pre outs και τελικού ενισχυτή. Αξίζει ή όχι;

ευχαριστω για την βοηθεια.

Παντως εγω εχω παρει ενα Denon με pre-outs και ενα τελικο NAD για τα μπροστινα ηχεια και δεν μπορω να πω οτι ακουω καποια συγκλονιστικη διαφορα.....

Καλησπερα σημερα μολις παρελαβα τον Yamaha rx-v779 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα features και νομιζω οτι το επομενο λογικο βημα θα ειναι καποιος τρι-καναλος τελικος για να αξιοποιηθουν και τα pre outs που εχει ο 779.

Δεν θα ηθελα καποιον στερεο με unity gain γιατι τον θελω κυριως για ταινιες και οχι για να ακουω πιο ποιοτικα μουσικη.

1) Αξιζει τα εξτρα χρηματα? Δηλαδη θα εχω ενα 20% εξτρα γκαζι χωρις παραμορφωση?

2) Ποιο μοντελο θα ταιριαζει με το yamahaκι μου?

Οποιαδηποτε προταση καλοδεχουμενη!

Το setup μου ειναι το παρακατω:

Projector: BenQ w1070
Tv:Samsung PS-58C6500
Monitor: Dell UltraSharp U2414H
A/V Receiver: Yamaha RX-V779
Source: Pc,Laptop & Ps4
Speakers: L/R B&W DM309
C Wharfedale Diamond 10.CS
RR/RL Wharfedale Diamond 10.1
Sub: Rel Acoustics Quake

Βασικα ανοιγω καινουργιο νημα, αν θελετε απαντηστε εδω....http://avclub.gr/forum/showthread.php/144861-Τρι-καναλος-τελικος?p=1057480423#post1057480423.