Συνδυάζοντας το νέο με το παλιό (Στήσιμο 5.1 με παλιά ηχεία;;)

akak

New member
12 September 2014
4
Καλησπέρα σε όλους,
Χαίρομαι πολύ που βρήκα το forum αυτό, έχω αντλήσει πολλές πληροφορίες.
Θα ήθελα την άποψη σας για ένα σύστημα που λεω να ετοιμάσω:

‛Έχω ήδη στην κατοχή μου τα παρακάτω και τα οποία θέλω να συνδυάσω:

2Χ Bose 301 SeriesIII: 1 woofer, 2 tweeter (150w @ 8Ω)
2Χ Bose 201 SeriesIII: 1 woofer, 1 tweeter (100w @ 8Ω)
1Χ Yamaha YST SW-160 Active Sub-Woofer (150watt)

Να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω είναι μοντέλα δεκαετίας ‛90
Πρόκειται να τα χρησιμοποιήσω για home cinema και μουσική σε σαλόνι 6,6 Χ 4
Η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους θα είναι 3 μέτρα Front to Front και Back to Back και 4,5 μέτρα Front to Back.
Τα ηχεία θα τοποθετηθούν σε βάσεις ώστε να έρθουν στο σωστό ύψος.
Σκέφτομαι να δοκιμάσω εξ αρχής χωρίς κεντρικό ηχείο (4.1) και αν δεν με καλύψουν τότε να προσθέσω.

Ερωτήσεις:

1. Αξίζει τον κόπο να τα χρησιμοποιήσω; Θα βγάλω αξιοπρεπές αποτέλεσμα;
2. Δεν έχω κατάλληλο ενισχυτή. Τι θα μου προτείνατε στα 500-600 euro? Αξίζει να τα δώσω για να παίξω τα ηχεία που έχω;
3. Μπορώ να βρω κάπου απλές βάσεις με λογικό κόστος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

Καλησπέρα και καλώς ήρθες, πρώτα απ όλα με απόσταση front to front 3 μέτρα νομίζω κεντρικό είναι απαραίτητο. Οχι ότι ξεκινώντας με 4.1 δεν θα κάνεις δουλιά, αλλά όταν το βάλεις θα καταλάβεις τι εννοώ. Μία πρόταση σε ενισχυτή είναι αυτή, άλλη μία αυτή, οι δύο αυτοί ενισχυτές θα σε καλύψουν άνετα και θα ταιριάξουν με τα ηχεία σου συν ότι αργότερα μπορείς να χτίσεις πάνω τους άμα θελήσεις να αλλάξεις τα ηχεία κι έχουν πολλές δικτυακές δυνατότητες. Για βάσεις κοίτα εδώ που σου στέλνει και στο χώρο σου.

Πράγματι αξίζει και όπως σου γράφει ο Κώστας, αν καταλήξεις σε μία από αυτές τις λύσεις, σου μένουν και κάποια χρήματα (υποθέτω ότι τα 600 τα "παλεύεις") βάλεις και κάτι ακόμη, παίρνεις και ένα κεντρικό με παρόμοια χαρακτηριστικά και είσαι μια χαρά.
Καλώς ήρθες :-)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για τις προτάσεις σας! Βλέπω επίσης στο forum ότι υπάρχει συμπάθεια και στους ενισχυτές pioneer. 'Εχετε κάποια πρόταση και απο εκεί;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για τις προτάσεις σας! Βλέπω επίσης στο forum ότι υπάρχει συμπάθεια και στους ενισχυτές pioneer. 'Εχετε κάποια πρόταση και απο εκεί;
Στην κατηγορία που θες να κινηθείς, υπάρχουν αξιόλογα μοντέλα από την Pioneer. Αυτό που θα πρέπει να ψάξεις στο forum, είναι κάποια παράπονα για το σέρβις. Τουλάχιστον εμένα αυτή η εντύπωση μου έχει μείνει.

Σε σχέση με το κεντρικό ηχείο πέρα απο το wattage που θα πρέπει να είναι αντίστοιχο με τα υπόλοιπα, πρέπει να έχει και ίδια Ω?
Με δεδομένο ότι κλείνω προς τον Denon, έχετε κάποια πρόταση για το ηχείο;