Συνεχόμενα restart... Μπορεί να είναι ιός;

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,244
Αθήνα
Η αρχή έγινε με ένα desktop PC... Ξαφνικά, μετά από 3 μέρες λειτουργίας με το που εμφανιζόταν η αρχική οθόνη των Windows έκανε restart...
Το συγκεκριμένο PC αντικαταστάθηκε με ένα laptop.
Μετά από 2-3 μέρες άρχισε να κάνει τα ίδια ακριβώς και το laptop. :slapface:
Tι συμβαίνει; Είναι τυχαίο; Είναι ιός; Τί σκατά είναι;
Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, θε´ψρησα οτι κάτι δεν πήγαινε καλά με το hardwre ή με το software του συγκεκριμένου μηχανήματαος. Όταν όμως παρουσίασε και το laptop ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σχεδόν αμέσως άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια.

Να σημειώσω οτι η κύρια χρήση και του ενός και του άλλου είναι, σχεδόν αποκλειστικά ιντερνετική... δηλαδή MSN (κυρίως) κατέβασμα τραγουδιών και λίγο Skype.
Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;

Απάντηση: Re: Συνεχόμενα restart... Μπορεί να είναι ιός;

Μπας και εχει σχεση το ρευμα?

Το ρεύμα; Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να φταίει το ρεύμα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Περαν του οτι "φιφτι περ σεντ ις δε ελεκρτισιτι", ??
:flipout:

Τo ειπα αυτο επειδη συνεβει (αρκετες φορες) την περασμενη εβδομαδα και σε μενα.
Ενω λειτουργουσε το PC, επεφτε και επανερχοταν αμμεσα το ρευμα στο σπιτι, και το πισι εκανε restart (ναι, δεν ξερω γιατι, αλλα δεν εσβηνε τελειως)

Υπάρχει το NOD32...
Βασίλη κάτι γράφει αλλά δεν προλαβαίνεις να το διαβάσεις......
Ντίνο το restart το κάνει σε συγκεκριμένο σημείο, άρα δεν είναι ρεύμα...

Κάτι έχεις κάνει εσύ για να σε τιμωρούν οι υπολογιστές!:p

Για πήγαινε εδώ και κάνε ένα free scan!

Κάτι έχεις κάνει εσύ για να σε τιμωρούν οι υπολογιστές!:p

Για πήγαινε εδώ και κάνε ένα free scan!

Μεσιέ Μιχαλιό, δεν καταλαβαίνω τι μου λές....
1ον Το laptop είναι στα Τρίκαλα....
2ον Τι free scan να κάνω; Αν εννοείς με το laptop αυτό δεν ξεκινάει...

Παιδί μου δεν αναρωτιέσαι αν είναι virus; Υπέθεσα πως αφού αναρωτιέσαι δεν έχεις antivirus φορτωμένο. Το συγκεκριμένο link που σου έδωσα κάνει scan online για viruses δωρεάν. Φυσικά το κάνει στο μηχάνημα που θα ανοίξει το link.

Που να το ξέρω βρε φίλε πως είναι στα Τρίκαλα;

Απάντηση: Re: Συνεχόμενα restart... Μπορεί να είναι ιός;

Δοκιμασε το ad-aware η οποιο αλλο anti-spyware θελεις...
Μολις το κανεις θα σταματησει το restart! -bye-

Ευχαριστώ Dion999.. Αυτό γίνεται και από Save mode; Γιατί μόνο σε save mode μπαίνει...

Μπάμπη, αν μπαίνει μόνο σε safe mode, μήπως ευθύνεται κάποιο πρόγραμμα που τρέχει μόλις μπαίνει στα Windows; Θυμάσαι αν ξεκίνησε να σου κάνει το πρόβλημα κάνοντας install συγκεκριμένα προγράμματα;

Αν έχεις υποψία για κάτι τέτοιο, μπές σε safe mode και κάνε uninstall στα προγράμματα.

Από προγράμματα μπήκε μόνο το Skype...
Μόλις ξεκινάνε τα Windows βγάζει μπλέ οθόνη, κάτι γράφει που δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις και ξεκινάει restart...

Για να σου το κάνει την ώρα που ξεκινάνε τα windows μάλλον είναι κάποιος driver.
Για να είναι κοινό και στο κανονικό PC ϊσως να παίζει κάποιο κοινό πρόγραμμα που έβαλες...
Συνήθως αν είναι θέμα hardware μιλάμε για ανεβασμένη θερμοκρασία σε κάποιο part ή αδυναμία του τροφοδοτικού. Να είσαι τόσο τυχερός που να έγινε σε δύο μηχανήματά σου ταυτόχρονα; :2thumb22sup:

Πάντως μπορεί τα 2 θέματα να μη σχετίζονται. Μπορεί στη 1 περίπτωση π.χ. να είναι hardware (π.χ. ανεμιστήρας, τροφοδοτικό) και στη δεύτερη s/w (ιός ή κάποιο πρόγραμμα).

Αν μπορείς, μπες σε safe mode και με το system restore, πήγαινε σε μια ημερομηνία που δεν είχες πρόβλημα π.χ. πριν 1 εβδομάδα. Αν είναι κάποιο πρόγραμμα ή ακόμη και ιός (σε κάποιες περιπτώσεις) το πρόβλημα σου μπορεί να λυθεί. Ακόμη και μετά από windows update μου έχει τύχει τέτοια συμπεριφορά!

Υπάρχει μια περίπτωση να μπορείς να δεις τι γράφει η μπλε οθόνη, αν απενεργοποιήσεις στο advanced tab (δεξί κλικ - my computer - properties) το να σου κάνει restart μετά απο error

Οπως το βλέπω εγώ η μόνη λύση είναι ένα καθαρό install των Windows. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι τι φταίει. Αν θέλεις δοκίμασε τα antispyware και adware αλλά θέλεις οπωσδήποτε ένα antivirus για να είσαι 100% σίγουρος πως δεν υπάρχει virus. Αυτά τρέχουν σε safe mode.

Αν και μετά την επανεγκατάσταση των Windows έχεις το ίδιο πρόβλημα τότε είναι θέμα hardware.

Οπως το βλέπω εγώ η μόνη λύση είναι ένα καθαρό install των Windows. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι τι φταίει. Αν θέλεις δοκίμασε τα antispyware και adware αλλά θέλεις οπωσδήποτε ένα antivirus για να είσαι 100% σίγουρος πως δεν υπάρχει virus. Αυτά τρέχουν σε safe mode.

Αν και μετά την επανεγκατάσταση των Windows έχεις το ίδιο πρόβλημα τότε είναι θέμα hardware.

+1. Το format είναι η καλύτερη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις. Βλέπω να χώνεται ο Κυριάκος... :popcorn: