Συνένωση υπότιτλων με αρχείο .avi

kostis

AVClub Enthusiast
26 January 2007
899
Κόρινθος
Ξέρω ότι η ερώτηση θα φανεί αστεία στους γνώστες, αλλά για μένα η απάντηση της θα είναι πολύ χρήσιμη.

Θέλω ένα πρόγραμμα να ενώνει τους υπότιτλους με το αρχείο .avi της ταινείας,
διότι το επιτραπέζιο dvd player που έχω δεν παίζει τους ελληνικούς υπότιτλους όταν είναι σε ξεχωριστό αρχείο (.srt) από την ταινεία.

Δοκίμασα το submux αλλά δεν δουλεύει καθόλου καλά.
Ποιο είναι το καλύτερο γι' αυτή τη δουλειά ρε παιδιά; Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι .avi .

το καλυτερο προγραμμα ειναι το VirtualDubMod.
κατεβασε το απο εδω.

κατεβασε στη συνεχεια το vobsub.

Κανε την εγκατασταση του vobsub και επελεξε VobSub for Virtualdub και TextSub for Virtualdub and AviSynth στο plugin options.

Στο virtualdubmod ανοιγεις το αρχειο που θελεις (πχ test.avi).
Αν σου πεταξει κανενα μηνυμα σχετικο με audio vbr κτλ, επελεξε ΝΟ.
Στη συνεχεια, μενου Video--Filters--Add, και επιλεγεις το TextSub (συνηθως ειναι στο c:\program files\gabest\....

Επιλογή, οκ, και κατοπιν φορτωνεις το αρχειο υποτιτλων (.srt, sub)

Στο μενου Video επιλεγεις Full Processing, και στη συνεχεια στο compression επιλέγεις τι θελεις (Divx, Xvid κτλ).
Υποτιθεται εχεις τα codes divx, xvid εγκατεστημενα.

Ελπιζω να βοηθησα..:smile:

Φιλικα,
Jester

Απάντηση: Re: Συνένωση υπότιτλων με αρχείο .avi

OK τα έκανα όλα αλλά δεν κατάλαβα πώς θα ξεκινήσει η διαδικασία της ενσωμάτωσης

Μήπως πατάω το κουμπί play που είναι απο κάτω;

Διότι το έκανα αυτό αλλά κολάει

α, sorry....απλα κανεις file--save as και σωζεις το αρχειο.
Περιμενεις κανενα 15λεπτο με μιση ωρα (αναλογα την ισχυ του Η/Υ σου) και το καινουριο αρχειο που θα δημιουργηθει θα ειναι το avi σου με ενσωματωμενους τους υποτιλους!

Κανεις save as τον τίτλο που θες στο avi που θα προκύψει και ξεκινά αυτόματα,
η ταχύτητα ενσωμάτωσης εξαρτάται από τον επεργαστή σου.

έγραφα μαζί με τον φίλο jester

Απάντηση: Re: Συνένωση υπότιτλων με αρχείο .avi

Δυστυχώς μετά την επεξεργασία και την επιτυχή συνένωση των υπότιτλων με την ταινεία, υπάρχει μια σημαντική καθυστέρηση στον ήχο, ώστε να μην συμβαδίζει με την εικόνα.
Καμιά ιδέα για το πού μπορεί να οφείλεται και πώς μπορεί να ξεπεραστεί;;

Παιδια μπραβο πραγματικα πολυ καλο το προγραμμα και πολυ καλες οι οδηγιες σας...!!!!!.....Μπορειτε να μου πειτε γιατι κανει στο pc μου μια ωρα τουλαχιστον να κανει την συνενωση ενω ειναι καινουριος στα 2,4 doual?

Επισεις οταν γινει η συνενωση το αρχειο της ταινιας ειναι λιγο υποδιεστερο απο το αρχικο.Ετσι ειναι ή κανω κατι λαθος ?

Καλήσπέρα.Έχω κατεβέσει κάπειες ταινείς όπου οι υπότιτλοι είναι άγνωστης γλώσσας. Υπάρχουν όμως ελληνικοί υπότιτλοι σε ξεχωριστό αρχείο. Τα δύο αυτά προγράμματα θα με βοηθήσουν να ενσωματώσω του υπότιτλους στην ταινεία; Είμαι λίγο άσχετη και θέλω να μάθω.