Συνεργεία της Peugeot

Sapporo

Established Member
23 June 2006
115
Εχει έρθει η ώρα να γίνει service σε ένα 206 (40.000Km) και προβληματίζομαι σε ποιο συνεργείο να το πάω.Σε αυτό που το πήγαινα ήδη δεν με έχει αφήσει και πολύ ευχαριστημένο και σκέφτομαι να το αλλάξω.Υπήρχε και στο avforum ένα τέτοιο τόπικ αλλά πλέον... οπότε προτείνετε μου εξουσιοδοτημένα συνεργεία στην περιοχή των Β. Προαστείων (Αττικής) της Peugeot που να κάνουν καλή δουλειά και αν γίνεται να μην είναι πανάκριβοι... (έστω και με p.m.)

Αχ...πονεμένη ιστορία το σέρβις της Peugeot. Ως τώρα το οικογενειακό 406 το έχουμε πάει σε 2 εξουσιοδοτημένα. Το ένα μέτριο και το άλλο ακόμα χειρότερα. Αυτό που δεν θα πρότεινα με τίποτα είναι αυτό τον Βριλησίων στην Κλεισθένους. Πανάκριβο και συμπεριφορά που δεν μου άρεσε καθόλου.
Αυτό που βρίσκεται σχεδόν στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής είναι καλύτερο. Βασικά οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί, καλή δουλειά κάνουν με μόνο μειονέκτημα το πολύ υψηλό κόστος εργατικών (βασικά για να πω την αλήθεια δεν είναι και εξωφρενικά μεγάλο όπως έχω ακούσει από κάτι VW κλπ). Νομίζω μια αλλαγή λαδιών κλπ πάει κοντά στα 150-200 ευρώ, δεν έχω κανένα τιμολόγιο πρόχειρο. Αν θέλεις πάντως πες μου και το απόγευμα θα σου γράψω ακριβώς πόσο πήγε.
Επίσης να πω πως σίγουρα χρειάζεται ψάξιμο. Στο δικό μου MG η αντιπροσωπεία στον Σταυρό ήταν άστα να πάνε, και το κόστος συντήρισης στο εξουσιοδοτημένο πάλι των Αγ. Αναργύρων έπεσε ίσως και κάτω από το μισό, ενώ όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για τον κ. Λούρμπα (ναι κάνω διαφήμιση, αλλά του αξίζει και με το παραπάνω γιατί και καλό συνεργείο έχει, και πολλές γνώσεις έχει ο ίδιος και η συμπεριφορά είναι άψογη και οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές). Κάτι αντίστοιχο ψάχνω και για το Peugeot, αλλά ακόμα δεν το έχω βρει.

Re: Απάντηση: Συνεργεία της Peugeot

Γιώργος Κυριακαράκος said:
...καλή δουλειά κάνουν με μόνο μειονέκτημα το πολύ υψηλό κόστος εργατικών (βασικά για να πω την αλήθεια δεν είναι και εξωφρενικά μεγάλο όπως έχω ακούσει από κάτι VW κλπ). Νομίζω μια αλλαγή λαδιών κλπ πάει κοντά στα 150-200 ευρώ, δεν έχω κανένα τιμολόγιο πρόχειρο.

Αν όντως ισχύει 150-200 η αλλαγή λαδιών τότε μιλάμε για απίστευτη αλητεία!!!!

Σε 307, σε επαρχιακή πόλη, χωρίς ιδιέταιρη γνωριμία, τα λάδια αλλάζονται στο κόστος τους μαζί με το φίλτρο (4L συνθετικά TOTAL + φίλτρο) κόστος 60 !!!! άντε βάλε και κερατενιο "διαγνωστικο έλεγχο" 20 . και 1.5 το καθαριστικο για το δοχείο νερού.
Τυπικό απλό σέρβις με λάδια και έλεγχο, δεν πρέπει μα τίποτα να ξεπερνά τα 70-80

Και στην Αθήνα στη Συγγρού ισχύει το ίδιο για το 106 μου: λάδια περίπου 40, ροδέλες κλπ 1,5 ευρώ και καθόλου εργατικά. Έλεγχος 20-30 ευρώ

Το δικό μου το πήγαινα στην Κηφισίας στο ΚΟΝΔΩΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.
ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 352, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 15233 / ΤΗΛ: 210-6894321 6894238 / FAX: 210-6894865
Είναι της Lion Hellas απλά με άλλη επωνυμία.
Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι ήταν λίγο αργοί στην εξυπερέτηση, κατά τα άλλα δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Johny που είναι αυτό ακριβώς στη Συγγρού?Εξουσιοδοτημένο ή όχι?Εχεις τηλέφωνο ή διεύθυνση?Εμεινες ευχαριστημένος γενικά?

George C θυμάσαι περίπου πόσο πήγαινε το συνολικό κόστος στο service?

Είναι μεταξύ Φίξ και Πάντειο στην πλευρά του Κουκακίου, στη Συγγρού είναι έκθεση και για το συνεργείο η είσοδος νομίζω από οδό Φαλήρου. Παλιά λεγότανε Έψιλον και τώρα Λάιον Ελλάς. Εξουσιοδοτημένο. http://www.lion-athens.gr/
Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, βέβαια είναι και πολύ κοντά στο σπίτι μου που είναι σημαντικό (από ταχύτητα δεν ξέρω το αφήνω πάω στη δουλειά και το παίρνω την άλλη μέρα), αν χρειάζεται να κάνουν κάτι που δεν έχει συμφωνηθεί από πριν, σε παίρνουν τηλ για να πεις το ΟΚ λέγοντάς σου και το κόστος οπότε δε βρίσκετσαι προ απροόπτου

Να πω ότι έκανα λάθος πριν...
Έψαξα και βρήκα τα τιμολόγια από το τελευταίο τυπικό σέρβις
Λάδι Shell Helix Ultra 5 l = 89,88
Ροδέλα λαδιού = 0,9
Φίλτρο λαδιού = 7,8
Υγρό υαλοκαθαριστήρων = 1,71
Εργατικά = 13
Σύνολο 113,29 ευρώ
Καμία σχέση με τα 150-200 ευρώ που είπα παραπάνω. Το ποσό αυτό το θυμόμουν από άλλο σέρβις γιατί είχε γίνει και αλλαγή τακάκια και έκδοση κάρτας καυσαερίων. Οι τιμές αφορούν το Νοέμβριο του 2005.

Last edited:
αν ειναι δυνατον!!!

με 110 κανω πληρες σερβις στο φιεστα σε εξουσιοδοτημενο (με λαδι συνθετικο 5-30 της φορντ)

οταν ειχα το 205 το τελευταιο σερβις (1997)σε συνεργειο ηταν 45000 με σκατολαδο της shell (το κιτρινο). απο ενα σημειο και μετα τα αλλαζα ολα μονος μου (22000 με πολυ καλο συνθετικο λαδι, καλυτερα μπουζι ,καλυτερα φιλτρα, κλπ)

Κοίτα το μόνο που είναι τσιμπιμένο είναι τα 90 ευρώ για το λάδι. Νομίζω λιανική σε super market έχει κάπου 60 ευρώ. Τα υπόλοιπα νομίζω ότι είναι φυσιολογικά.
Για το MG που παίρνει ημισυνθετικά το σέρβις στο επίσημο που το πάω βγαίνει 50-55 ευρώ...