Συνολο για μουσικη

Jimmis

New member
4 March 2010
11
Καλησπερα παιδες...ειμαι καινουριος στον χωρο και με ενδιαφερει πολυ να αποκτησω ενα συστημα καθαρα για μουσικη χρησιμοποιωντας σαν πηγη το pc.
Κατα γενικη ομολογια απ οσα εχω καταλαβει σχετικα με ηχο και pc ειναι μια πονεμενη ιστορια καθως και η καλυτερη καρτα ηχου δεν εχει αξιολογο dac...Αυτη τη στιγμη τρεχω με μια Creative Xtreme Music + Logitech Z2200(2,1 στα 190 Wrms)...Tα εχω καιρο δε λεω και οταν τα πηρα δεν ειχα ψαχτει αν και δεν εχω παραπονο για τα λεφτα που εδωσα...Το επομενο βημα με οσα εχω διαβασει (διορθωστε με αν κατι δεν ειναι σωστο) ειναι απλα με μια spdif out απο την μητρικη σε εναν ενισχυτη δικαναλο που να εχει ψηφιακη εισοδο,τη δουλεια να την κανει ο dac του ενισχυτη(και οχι αναλογικα σε ενισχυτη και dac της καρτας ηχου) και να στελνει μετα το σημα στα ηχεια...Τωρα αν καταλαβατε οπως τα εγραψα σημαινει οτι εχετε ΠΟΛΥ ΙQ...Στο θεμα μας...Ποσο ειναι το κοστος για ενα τετοιο συστημα;;;Δεν θα υπολοιπεται αρκετα σε δυναμη απο τα 2,1 που εχω τωρα...και εν τελη τι προτεινεται σαν ενισχυτη και ηχεια γιατι απο μαρκες μονο yamaha και jamo ξερω...

Καλησπερα παιδες...ειμαι καινουριος στον χωρο και με ενδιαφερει πολυ να αποκτησω ενα συστημα καθαρα για μουσικη χρησιμοποιωντας σαν πηγη το pc.
Κατα γενικη ομολογια απ οσα εχω καταλαβει σχετικα με ηχο και pc ειναι μια πονεμενη ιστορια καθως και η καλυτερη καρτα ηχου δεν εχει αξιολογο dac...Αυτη τη στιγμη τρεχω με μια Creative Xtreme Music + Logitech Z2200(2,1 στα 190 Wrms)...Tα εχω καιρο δε λεω και οταν τα πηρα δεν ειχα ψαχτει αν και δεν εχω παραπονο για τα λεφτα που εδωσα...Το επομενο βημα με οσα εχω διαβασει (διορθωστε με αν κατι δεν ειναι σωστο) ειναι απλα με μια spdif out απο την μητρικη σε εναν ενισχυτη δικαναλο που να εχει ψηφιακη εισοδο,τη δουλεια να την κανει ο dac του ενισχυτη(και οχι αναλογικα σε ενισχυτη και dac της καρτας ηχου) και να στελνει μετα το σημα στα ηχεια...Τωρα αν καταλαβατε οπως τα εγραψα σημαινει οτι εχετε ΠΟΛΥ ΙQ...Στο θεμα μας...Ποσο ειναι το κοστος για ενα τετοιο συστημα;;;Δεν θα υπολοιπεται αρκετα σε δυναμη απο τα 2,1 που εχω τωρα...και εν τελη τι προτεινεται σαν ενισχυτη και ηχεια γιατι απο μαρκες μονο yamaha και jamo ξερω...

Γιατι να υπολοιπεται σε δυναμη...?αυτο εξαρταται απο τα χρηματα που θα διαθεσεις....παντως εχω και εγω παρομοιο προβληματισμο οσον αφορα καρτες και dac και λεω να παρω απο την spdif σε εξωτερικο dac και μετα σε στερεοφωνικο ενισχυτη....σε παιρνει ο χωρος για ηχεια δαπεδου....?

Ναι για 2 ηχεια δεν υπαρχει προβλημα...Δεν υπαρχει δικαναλος ενισχυτης με ψηφιακη εισοδο και ενσωματωμενο dac...δε γνωριζω και πολλα και ακομα ψαχνομαι λιγο...Με ποσα χρηματα εχεις ενα ολοκληρωμενο συστημα δικαναλου και 2 ηχειων δαπεδου με περιπου 200wrms;;;

Υπάρχει. Και η Advance Acoustic και η Hegel έχουν τέτοια μοντέλα. Αλλά αν ια χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή ως πηγή, θα σου συνιστούσα ενεργά ηχεία και ένα DAC με ενσωμετωμένο ρυθμιστικό έντασης.

Λοιπον τι θα ελεγες για κανεναν μεταχειρισμενο ενισχυτη 5,1 που θα εχει spdif αλλα και με προενισχυση για το μελλον ωστε να πας και σε τελικο αν δεν σε καλυψει? Σε ΥΑΜΑΗΑ θα βρεις αρκετους καλους στα 100-250....και μετα βλεπεις για δαπεδου και μονο για δαπεδου τα οποια ξεκινανε απο ουτε 300,heco magnat? anaKODA κτλ.τωρα μιας και ανεφερες τα jamo,ειχα τα E670, μαλλον κοιτας πιο ψηλα σε τιμες οποτε δες και τα wharfedale 9,6 (τα οποια και ειχα για αρκετο καιρο και μου αρεσαν περισσοτερο απο τα jamo)οχι πιο κατω ομως γιατι το subακι σου θα σε εχει κακομαθει...

Υπάρχει. Και η Advance Acoustic και η Hegel έχουν τέτοια μοντέλα. Αλλά αν ια χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή ως πηγή, θα σου συνιστούσα ενεργά ηχεία και ένα DAC με ενσωμετωμένο ρυθμιστικό έντασης.
Δεν την ειχα σκεφτει αυτην την λυση...απο χρηματικη αποψη ερχομαστε στα ιδια;;;

Λοιπον τι θα ελεγες για κανεναν μεταχειρισμενο ενισχυτη 5,1 που θα εχει spdif αλλα και με προενισχυση για το μελλον ωστε να πας και σε τελικο αν δεν σε καλυψει? Σε ΥΑΜΑΗΑ θα βρεις αρκετους καλους στα 100-250....και μετα βλεπεις για δαπεδου και μονο για δαπεδου τα οποια ξεκινανε απο ουτε 300,heco magnat? anaKODA κτλ.τωρα μιας και ανεφερες τα jamo,ειχα τα E670, μαλλον κοιτας πιο ψηλα σε τιμες οποτε δες και τα wharfedale 9,6 (τα οποια και ειχα για αρκετο καιρο και μου αρεσαν περισσοτερο απο τα jamo)οχι πιο κατω ομως γιατι το subακι σου θα σε εχει κακομαθει...

Δεν το κοβω για πολυκαναλο ισως αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω ή εναν DAC + ενισχυτη + ηχεια...

Ενισχυτές με DAC:
Advance Acoustic map305da λίγο κάτω από 1000 και
Hegel H100 κάπου στα 2000 αν δεν κάνω λάθος

Εναλλακτικά, Benchmarc DAC1 με προενισχυτή (λίγο κάτω από 2000) και ενεργά ηχεία.

Και οι τρεις λύσεις είναι ακριβές αλλά και "οριστικές".

Υπάρχει κι ο νέος φθηνότερος Hegel 70.

Νομίζω έχει κι η Naim τέτοιον ολοκληρωμένο.

Νομίζω έχει κι η Naim τέτοιον ολοκληρωμένο.

UnitiQute all-in-one audio player

qute_04_600.jpg
qute_07_600.jpg

Ασύρματο δίκτυο, ενσωματωμένο dac 24bit / 192kHz, fm & dab ραδιόφωνο, προενισχυτής, ενισχυτής με 45watt@4ohms.

Παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις κατεληξα πως ποιο συμφερον και απλο ειναι ενας δικαναλος ενισχυτης με ψηφιακη εισοδο και 2 ηχεια.Ενας 2x80 - 2x100 Wrms σε ενα χωρο περιπου 20 τμ λογικα θα ειναι ικανοποιητικος;;;Υπαρχει και η δυνατοτητα μεταφορας του συστηματος σε χωρο 25 τμ...Για τα ηχεια ποση δυναμη να κοιταω;;;

Και κατι τελευταιο για να δω αν το εχω καταλαβει σωστα...
Εστω μια καρτα ηχου ενας δικαναλος ενισχυτης και 2 ηχεια...

1.Αν συνδεσω την καρτα ηχου στον ενισχυτη αναλογικα (Jack 3,5mm) την ολη δουλεια αποκωδικοποιησης ενος mp3(απο ψηφιακο 0 1 σε αναλογικο σημα) την κανει ο DAC της καρτας ηχου και ο ενισχυτης απλα ενισχυει αυτο το αναλογικο σημα και το στελνει στα ηχεια...

2.Αν συνδεσω την καρτα ηχου στον ενισχυτη ψηφιακα (Coaxial) την ολη δουλεια αποκωδικοποιησης ενος mp3 την κανει ο DAC του ενισχυτη.Το σημα φτανει σε αυτον ψηφιακα.

Ερωτηση....Στην 2 περιπτωση δεν επιτυγχανουμε καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα λογο καλυτερου DAC του ενισχυτη συγκριτικα με τους αντιστοιχους "ταπεινους" που εχουν οι καρτες ηχου;;;

Χοντρικα κι εγω θα σου πω οτι σωστα το καταλαβες. Και για την 2η περιπτωση θα επιτυχεις καλυτερο αποτελεσμα αρκει το dac του ενισχυτη να 'ναι καλυτερο απ' της καρτας σου...

Στη περιπτωση που δεν εχει ψηφιακη εισοδο ο ενισχυτης μας παρεμβαλουμε μεταξυ αυτου και ενος pc εναν εξωτερικο DAC και προβλημα κανενα;;;

Σε αλλο φορουμ εχω διαβασει πως κανενας DAC καρτας ηχου δεν ειναι καλυτερος απο οποιονδιποτε ολοκληρωμενο συστημα με δικο του DAC..

-Ναι μπορεις να χρησιμοποιησεις εναν απλο δικαναλο με καποιο εξωτερικο dac και μαλλον θα
σου 'ρθει και πιο φθηνα. Υπαρχουν παρα πολλα dacs να διαλεξεις.

-Μην το λες (δεν ειμαι ειδικος σ' αυτο αλλα απ' οτι εχω ακουσει κι εγω εδω) υπαρχουν καρτες
ηχου με καλα dac.

:D Ομορφα Καποιος που να εχει κανει τη μεταβαση απο καρτα ηχου σε αυτονομο εξωτερικο DAC ή σε καποια καρτα ηχου τυπου Μ-Audio εξωτερικη να μας παραθεσει εμπειριες;;;

Στην κατηγορία Hi Fi στις πηγές υπάρχουν δεκάδες σχετικά θέματα...

UnitiQute all-in-one audio player

qute_04_600.jpg
qute_07_600.jpg

Ασύρματο δίκτυο, ενσωματωμένο dac 24bit / 192kHz, fm & dab ραδιόφωνο, προενισχυτής, ενισχυτής με 45watt@4ohms.

Μιχαλη dac εχει και το Naim Uniti (ειναι σαν το unicute απλα εχει ενσωματωμενο και cd player) και ο Supernait ο ολοκληρωμενος

Last edited: