Synology 413j και πρόβλημα στο κατέβασμα αρχείων

kover

AVClub Enthusiast
Έχω synology 413j με 2*3tb wdred και 1*1gb wdgreen.

Απότη μέρα που ενεργοποιήθηκε η 50άρα δεν έχω κατεβάσει ποτέ με 5mb/sec.

Στο pc και στο mac τελικιάζει η ταχύτητα. Στο NAS όχι. Πάει στα 3-3.5mb/sec ανεβαίνει το cpu usage στο 90%+ και κόβει απότομα τη ταχύτητα σχεδόν στο μηδέν και πάμε πάλι από την αρχή.

Έχω κάνει κάποια ρύθμιση λάθος?

Με έχει ζορίσει πολύ αυτή η συμπεριφορά. Δοκίμασα στο mac ίδιο torrent και πάει φέτες (5,4mb/sec-5,6mb/sec), το δοκίμασα σε ένα pc με windows xp (2008-2009) και κάνει συνέχεια disk overload. Υπάρχει περίπτωση να κάνει disk overload το synology? Αυτά τα spikes στο cpu usage και το απότομο κόψιμο της ταχυτητας κατεβάσματος είναι συμπεριφορά παρόμοια, αν όχι ίδια, με το pc 6 ετίας.

Ναι, είναι λογικό να κάνει disk overload στην αρχή αν του φορτώσεις ένα μεγάλο torrent (κάποια GB).

Η λύση είναι απλή: υπομονή.. μόλις κάνει allocate τον χώρο που καταλαμβάνει το torrent θα ηρεμήσει και θα ανεβάσει ταχύτητες. Δεν θα είναι σε overload διαρκώς.

Νομίζω Δημητρη, με τοσο delay στην απαντηση σου, παιζει να εχει αυτοκτονησει στο ενδιαμεσο ο φιλος :p

Το overload (αν αυτή είναι η περίπτωση εδώ) γίνεται καθόλη τη διάρκεια του κατεβάσματος. Το υπολογίζω μαθηματικά βάει χρόνου κατεβάσατος, άσχετα με το τι ταχύτητες λέει στο interface οι οποίες παίζουν από 1mb/sec μέχρι 7mb/sec. Τα αρχεία είναι 20gigs-50gigs.

Ο green και οι red είναι φορμαρισμένοι σε ένα είδους raid που κάνουν τα synology όλοι μαζί, κανένας μόνος του.

Είχα σκοπό να το κάνω έτσι κι αλλοιώς αυτές τις μέρες, μιάς και πέσαν αισθητα οι τιμές στους 3άρηδες, οπότε θα ενημερώσω αν στρώσει.

Όλα βγήκαν καλά. Έκανα scrubbing και έκανα και extended smart i.n.f.o. Το θέμα συνεχίζει. Θα βγάλω το green μία από αυτές τις μέρες για να τον αντικαταστήσω με καινούριους red. Ίσως εκεί διορθωθεί, τι να πω.