Θέλοντας να αντικαταστήσω το WD MyCloud 3T (χάλασε ακριβώς στα 2 χρόνια), αγόρασα το Synology DS215j που διάβασα τα καλύτερα σχόλια. Ο λόγος που προορίζεται είναι μόνο για αποθήκευση ταινιών (με back up) και streaming τους μέσω δικτύου (ρούτερ, switch & καλώδια Cat 6 είναι όλα gigabit). Αφού έκανα το πανεύκολο set up (Raid 1 disk mirroring) με 2 δίσκους WD Red 3T, ξεκίνησα να του γράφω ταινίες. Έκπληκτος διαπίστωσα ότι οι ταχύτητες εγγραφής είναι τρομακτικά έως απογοητευτικά χαμηλές (10-12 MB/sec), καμία σχέση με τα 87,9 MB/sec που έλεγε στα χαρακτηριστικά του. Επειδή βλέποντας στις ρυθμίσεις του μου δείχνει ότι είναι όντως συνδεδεμένο σε δίκτυο 1000 ΜΒ, και επειδή από τον ίδιο PC που μετέφερα ταινίες στο παλαιό WD MyClouD με ταχύτητες 75-90 ΜΒ/sec , τώρα έχω ταχύτητες 10-12ΜΒ , μήπως έχω ξεχάσει να κάνω κάτι; Όλα είναι συνδεδεμένα με καλώδια Cat 6 ή Cat 5e. Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος κάτι που πρέπει να αλλάξω στις ρυθμίσεις του ας με βοηθήσει, γιατί με αυτές τις ταχύτητες εγγραφής μάλλον μου είναι άχρηστο. Οι συνδέσεις του με το router, swich, pc , cat 6, κ.α. είναι αποδεδειγμένα Gigabit. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια συμβουλή σας.