Synology DS215j ταχύτητες εγγραφής απογοητευτικά χαμηλές

bagasas

New member
5 September 2010
76
Λαμία
Θέλοντας να αντικαταστήσω το WD MyCloud 3T (χάλασε ακριβώς στα 2 χρόνια), αγόρασα το Synology DS215j που διάβασα τα καλύτερα σχόλια. Ο λόγος που προορίζεται είναι μόνο για αποθήκευση ταινιών (με back up) και streaming τους μέσω δικτύου (ρούτερ, switch & καλώδια Cat 6 είναι όλα gigabit). Αφού έκανα το πανεύκολο set up (Raid 1 disk mirroring) με 2 δίσκους WD Red 3T, ξεκίνησα να του γράφω ταινίες. Έκπληκτος διαπίστωσα ότι οι ταχύτητες εγγραφής είναι τρομακτικά έως απογοητευτικά χαμηλές (10-12 MB/sec), καμία σχέση με τα 87,9 MB/sec που έλεγε στα χαρακτηριστικά του. Επειδή βλέποντας στις ρυθμίσεις του μου δείχνει ότι είναι όντως συνδεδεμένο σε δίκτυο 1000 ΜΒ, και επειδή από τον ίδιο PC που μετέφερα ταινίες στο παλαιό WD MyClouD με ταχύτητες 75-90 ΜΒ/sec , τώρα έχω ταχύτητες 10-12ΜΒ , μήπως έχω ξεχάσει να κάνω κάτι; Όλα είναι συνδεδεμένα με καλώδια Cat 6 ή Cat 5e. Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος κάτι που πρέπει να αλλάξω στις ρυθμίσεις του ας με βοηθήσει, γιατί με αυτές τις ταχύτητες εγγραφής μάλλον μου είναι άχρηστο. Οι συνδέσεις του με το router, swich, pc , cat 6, κ.α. είναι αποδεδειγμένα Gigabit. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια συμβουλή σας.

Δοκίμασε καταρχήν να συνδέσεις απ' ευθείας το NAS με το PC/laptop με cross καλώδιο δικτύου (και απλό λογικά θα παίζει) και κάνε copy-paste από δίσκο που έχει πολύ καλό read speed (πχ τον εσωτερικό του PC/laptop) και δες τι ταχύτητα πιάνει με αυτή τη σύνδεση. Σε μένα που έχω το DS214 πιάνω 100MB/sec σταθερά ενώ σε πιο αργά στικάκια έχω ποικίλει από 40 έως 70MB/sec.

Μηπως αντιγράφεις μικρά αρχεια τυπου .mp3 ?
Δοκιμασε να αντιγράψεις ενα μεγάλο αρχειο (πχ ταινια) 10gb να δεις τι ταχύτητες βγάζεις.

Δοκίμασε καταρχήν να συνδέσεις απ' ευθείας το NAS με το PC/laptop με cross καλώδιο δικτύου (και απλό λογικά θα παίζει) και κάνε copy-paste από δίσκο που έχει πολύ καλό read speed (πχ τον εσωτερικό του PC/laptop) και δες τι ταχύτητα πιάνει με αυτή τη σύνδεση. Σε μένα που έχω το DS214 πιάνω 100MB/sec σταθερά ενώ σε πιο αργά στικάκια έχω ποικίλει από 40 έως 70MB/sec.
Ευχαριστώ για την απάντηση, θα το δοκιμάσω το βράδυ. Δηλ. αν κατάλαβα καλά να συνδέσω το PC (intel nuc i5-5250) με ethernet cat 6 κατευθείαν με το ds215j και να μεταφέρω αρχεία από το δίσκο του pc στο nas; Δουλεύει έτσι το nas;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μηπως αντιγράφεις μικρά αρχεια τυπου .mp3 ?
Δοκιμασε να αντιγράψεις ενα μεγάλο αρχειο (πχ ταινια) 10gb να δεις τι ταχύτητες βγάζεις.
Δυστυχώς τα αρχεία που μεταφέρω είναι bd iso της τάξης του 17 - 35 GB και όχι μικρά !

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα το δοκιμάσω το βράδυ. Δηλ. αν κατάλαβα καλά να συνδέσω το PC (intel nuc i5-5250) με ethernet cat 6 κατευθείαν με το ds215j και να μεταφέρω αρχεία από το δίσκο του pc στο nas; Δουλεύει έτσι το nas;

Ναι, θα συνδέσεις απ' ευθείας τις 2 κάρτες δικτύου (pc-nas) και θα δεις τα share folders (\\ipaddressNAS\sharefolder) στο NAS και θα κάνεις copy-paste να δεις.
Στο δίκτυο, όπως το έχεις στήσει μέχρι τώρα πως κάνεις τα copies; Με αυτόν τον τρόπο; Ή συνδέεις USB δίσκο επάνω και κάνεις μέσα από το UI του NAS τα copy-paste; Γιατί και μένα με αυτόν τον τρόπο η ταχύτητα είναι 60MBs-80MBs, ενώ από command line (putty -ssh) το copy είναι πραγματικά πολύ γρήγορο!

Ναι, θα συνδέσεις απ' ευθείας τις 2 κάρτες δικτύου (pc-nas) και θα δεις τα share folders (\\ipaddressNAS\sharefolder) στο NAS και θα κάνεις copy-paste να δεις.
Στο δίκτυο, όπως το έχεις στήσει μέχρι τώρα πως κάνεις τα copies; Με αυτόν τον τρόπο; Ή συνδέεις USB δίσκο επάνω και κάνεις μέσα από το UI του NAS τα copy-paste; Γιατί και μένα με αυτόν τον τρόπο η ταχύτητα είναι 60MBs-80MBs, ενώ από command line (putty -ssh) το copy είναι πραγματικά πολύ γρήγορο!
Από τα Windows 7 του PC / υπολογιστής μου / δίκτυο / Ds215j (βρίσκεται στο χώρο μονάδες αποθήκευσης) / φάκελος video , και μετά κάνω Copy-paste από τον εσωτερικό δίσκο του pc την ταινία σε αυτό το φάκελο video που περιέγραψα προηγουμένως.

Από τα Windows 7 του PC / υπολογιστής μου / δίκτυο / Ds215j (βρίσκεται στο χώρο μονάδες αποθήκευσης) / φάκελος video , και μετά κάνω Copy-paste από τον εσωτερικό δίσκο του pc την ταινία σε αυτό το φάκελο video που περιέγραψα προηγουμένως.

Πολύ ωραία. Δοκίμασε το ίδιο ακριβώς με το να συνδέσεις τις 2 κάρτες απ' ευθείας με καλώδιο δικτύου (pc με nas). Χωρίς να παρεμβάλλεται το router ή κάτι άλλο.
Αν εκεί η ταχύτητα είναι εντάξει κάτι συμβαίνει με το δίκτυο ή το router ίσως.
Αν και εκεί η ταχύτητα παραμένει η ίδια μήπως φταίει κάτι με το NAS ? Δε ξέρω. Είναι όμως ένα τεστ να δούμε τι παίζει.

Τελικά αφού κατάφερα το ΣαβατοΚύριακο να κάνω όλες τις δοκιμές διαπίστωσα τα εξής : Πρώτα έγινε κατευθείαν σύνδεση PC με NAS και είδα ταχύτητες εγγραφής κοντά στα 80 ΜΒ/SEC. Αυτό με προβλημάτισε και σύνδεσα κατευθείαν το NAS με το Gigabit Router και είδα τις ίδιες ταχύτητες εγγραφής με πριν. Έτσι το πρόβλημά μου τελικά εντοπίστηκε στην αρχική θέση του Nas (που είχα μικρές ταχύτητες εγγραφής), διότι από αβλεψία μου παρεμβάλλονταν και 2ο switch που ήταν 100 και δεν το θυμόμουν. Το περίεργο ήταν ότι το Nas στις ρυθμίσεις του μου έδειχνε σύνδεση με 1000 δίκτυο. Baspav σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου που κατάφερα και έλυσα το πρόβλημά μου.