Synology guest account & media player

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Ειναι γνωστο οτι για μερικα media player, αν οχι ολα, πρεπει στο synology nas μας (ή xpenology) να εχουμε ενεργοποιημενο το guest account.
το ερωτημα ειναι ποσο ασφαλες ειναι αυτο καθως το Security advisor μας προειδοποιει να απενεργοποιησουμε το guest account.

Screen_Shot_2015_08_24_at_2_39_00_PM.png

Μηπως μπορουμε να θεσουμε καποιο rule στο firewall για το SMB (Windows file server) & NFS για να μην διατρεχουμε καποιο κινδυνο;

στο παρακατω τι επιλεγουμε..
if no rules in all interfaces are matched, rules in each interface will be matched. If no rules are matched:
allow access ή deny access..;

Screen_Shot_2015_08_24_at_2_47_48_PM.png

How-to create SMB and NFS network shares between your Synology & NMT
και ενα guide για τα popcorn media player που δεν αναφερει ομως το "προβλημα" του ενεργου Guest account..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αμα ενεργοποιησουμε το deny access στο
if no rules in all interfaces are matched, rules in each interface will be matched. If no rules are matched:

εχουμε το παρακατω μηνυμα... :furious3:

Screen_Shot_2015_08_24_at_3_15_09_PM.png

σιγουρα δεν υπαρχει τροπος να μπαινουν τα media player αυτα με αλλο account? να φτιαξεις π.χ. ενα λογαριασμο μονο για αυτα, το οποια θα εχει προσβαση μονο εκει που θελεις και τιποτα παρα περα.

καθε media player εχει δικο του user account..
σε τι χρειαζεται το guest account, κανεις δεν γνωριζει..

οποιος εχει synology (xpenology) και καποιο media player ας δοκιμασει να απενεργοποιησει το guest account...
θα παρει ενα ωραιοτατο "share no longer exist" ή "unable to connect to server, please check network connection"

δεν γνωριζω αν αυτο ισχυει ΜΟΝΟ για SMB..

για προσβαση μεσω NFS, ισως να μην χρειαζεται να εχουμε ενεργοποιημενο το guest account στο synology.. υποθεση κανω, δεν το δοκιμασα.

Το guest account δεν το ενεργοποιησα ποτέ και το pi μου με openelec τα βλέπει κανονικά τα smb shares.

Το guest account δεν το ενεργοποιησα ποτέ και το pi μου με openelec τα βλέπει κανονικά τα smb shares.

μαλλον ισχυει μονο για popcorn και απο οσο διαβαζω και dune.

Σε διάφορα synology εδώ και χρόνια, έχω παντα το guest disabled και βλέπω κανονικά τα smb shares από όσα Dune είχα / εχω (φυσικά μπαίνω με username / pass που έχω δηλωσει και στο synology)