Synology + Surveillance Station IP

kover

AVClub Enthusiast
Έχω αρχίσει να ψάχνομαι για κάμερες για το σπίτι γιατί τον Απρίλιο γεννιέται η κόρη μου.

Έχω αγοράσει πρόσφατα ένα synology 413j και προσπαθώ να βγάλω άκρη για το τι ακριβώς χρειάζομαι για να κάνω μια υλοποίηση ώστε να έχω 1-2 κάμερες, που στην αρχή θα είναι καρφωμένες στη κούνια και στη καλαθούμπα ώστε να μπορούμε εγώ ή γυναίκα μου να βλέπουμε και κυρίως να ακούμε το παιδί όταν θα είμαστε στο κάτω όροφο, ενώ αυτό κοιμάται.

Διάβασα κάτι λίγα στο site της synology και από ότι κατάλαβα δε χρειάζεται να αγοράσω κάποιο surveillance unit από τη στιγμή που έχω το 413j και αρκεί να αγοράσω κάποιο licence pack και στη συνέχεια μέσα από το compatibility list που έχει να προμηθευτώ και κάποια ip camera της αρεσκείας μου.

Αν έχω καταλάβει καλά εώς εδώ συνεχίζω, διαφορετικά δε δίνω 200 + για να αγοράσω τα surveillance units της synology και θα πάρω ένα από το Jumbo να τελειώνω.

Ας πούμε πως έχω καταλάβει καλά έχει κανείς να μου προτείνει κάποια αξιόλογη κάμερα από αυτές τις λίστας (http://originwww.synology.com/support/camera.php?lang=enu). Δε με ενδιαφέρουν ασύρματες κάμερες καθώς στο κάθε δωμάτιο του σπιτιού υπάρχουν δύο πρίζες lan και είναι όλες συνδεδεμένες στο δίκτυο του σπιτιού. Δεν έχω ξανά ασχοληθεί με το άθλημα και δε ξέρω αν μπορώ να περάσω και ήχο μαζί με εικόνα που με ενδιαφέρει. Αν δε μπορώ πάμε Jumbo.

Ας πούμε ότι μπορώ τότε θα μπορώ να έχω εικόνα σε ipad/iphone/τηλεόραση/media player που είναι όλα εντός δικτύου? Είδα πως έχει κάτι apps για ios αλλά στην τηλεόραση ας πούμε (panasonic ut50) δε ξέρω πως θα γίνει η δουλειά ή στο media player.

Last edited:
Υπάρχουν αυτά τα μικρά συστήματα που παλιότερα ακούγαμε μόνο ήχο/κλάμα, τώρα πια προόδευσαν έχουν και βίντεο. Είναι βολικότατα καθώς θα τα χρησιμοποιείς και σε άλλο σπίτι / χώρο αργότερα που θα πηγαίνετε σε κάνα εξοχικό, στους παππούδες κ.ο.κ. Από την άλλη πρέπει να είναι ακριβά…

Η λίστα που μας δείχνεις είναι τεράστια… και έχει επιλογές λ.χ. PTZ (pan tilt zoom) που πρώτα από όλα εσύ θα πρέπει να μας κατευθύνεις.

θα έχεις εικόνα σε κινητό, ταμπ, πισί... απευθείας σε τηλεόραση δεν ξέρω (αν και δεν νομίζω), και σε ΜΡ πιθανότατα όχι (αφού δεν μπορούν να χειριστούν το περιεχόμενο της web σελίδας μέσω της οποίας έχεις πρόσβαση στις κάμερες. Τουλάχιστον εγώ έβλεπα "σπασμένη" σελίδα, αφού δεν υπάρχει το plugin εγκατεστημένο -και δεν γίνεται- στους browsers των ΜΡ μου).

Το synology πάλι αν έχω καταλάβει καλά, το θες για εγγραφή της εικόνας. Οι κάμερες παίζουν ανεξάρτητα από αυτό. Εγώ έχω δύο tenvis με ΡΤΖ,ασύρματο / ενσύρματο. Τις βλέπω όπως έγραψα, από κινητά, ταμπλετς, από πισί, από πισί έξω από το σπίτι (port forward στο ρούτερ), κινητό μέσω 3G...

Από αυτό που δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος, είναι από τον ήχο... ουσιαστικά πιάνουν πολύ λίγα πράγματα (αν και δεν το έχω ψάξει αν και πως θα μπορούσα να το βελτιώσω). Από εικόνα και λοιπές λειτουργίες (π.χ. ειδοποίηση με email αν ο αισθητήρας πιάσει κίνηση) κανένα παράπονο.

υγ. Στην τηλεόραση πιστεύω θα μπορούσες να έχεις εικόνα, αν εγκαταστήσεις ένα android usb stick για smart TV...

Ας πούμε ότι μπορώ τότε θα μπορώ να έχω εικόνα σε ipad/iphone/τηλεόραση/media player που είναι όλα εντός δικτύου? Είδα πως έχει κάτι apps για ios αλλά στην τηλεόραση ας πούμε (panasonic ut50) δε ξέρω πως θα γίνει η δουλειά ή στο media player.

Δεν ξερω για synology, αλλα υπαρχουν στο IOS apps για πολλες καμερες που μπορεις να τις χειριζεσαι μεσω iphone/ipad με εικονα/ηχο/ειδοποιησεις.
Εγω χρησιμοποιω 2 wifi καμερουλες της foscam (60 ευρω εκάστη) με apps το foscam Surveillance pro και το icam.

Έχω αρχίσει να ψάχνομαι για κάμερες για το σπίτι γιατί τον Απρίλιο γεννιέται η κόρη μου.

Έχω αγοράσει πρόσφατα ένα synology 413j και προσπαθώ να βγάλω άκρη για το τι ακριβώς χρειάζομαι για να κάνω μια υλοποίηση ώστε να έχω 1-2 κάμερες, που στην αρχή θα είναι καρφωμένες στη κούνια και στη καλαθούμπα ώστε να μπορούμε εγώ ή γυναίκα μου να βλέπουμε και κυρίως να ακούμε το παιδί όταν θα είμαστε στο κάτω όροφο, ενώ αυτό κοιμάται.

Διάβασα κάτι λίγα στο site της synology και από ότι κατάλαβα δε χρειάζεται να αγοράσω κάποιο surveillance unit από τη στιγμή που έχω το 413j και αρκεί να αγοράσω κάποιο licence pack και στη συνέχεια μέσα από το compatibility list που έχει να προμηθευτώ και κάποια ip camera της αρεσκείας μου.

Αν έχω καταλάβει καλά εώς εδώ συνεχίζω, διαφορετικά δε δίνω 200 + για να αγοράσω τα surveillance units της synology και θα πάρω ένα από το Jumbo να τελειώνω.

Ας πούμε πως έχω καταλάβει καλά έχει κανείς να μου προτείνει κάποια αξιόλογη κάμερα από αυτές τις λίστας (http://originwww.synology.com/support/camera.php?lang=enu). Δε με ενδιαφέρουν ασύρματες κάμερες καθώς στο κάθε δωμάτιο του σπιτιού υπάρχουν δύο πρίζες lan και είναι όλες συνδεδεμένες στο δίκτυο του σπιτιού. Δεν έχω ξανά ασχοληθεί με το άθλημα και δε ξέρω αν μπορώ να περάσω και ήχο μαζί με εικόνα που με ενδιαφέρει. Αν δε μπορώ πάμε Jumbo.

έψαχνα και εγώ κάτι ίδιο αλλά τελικά δεν με εξυπηρέτησε το να το βλέπω από το κινιτό.

πρέπει να χρησιμοποιείς το κινιτό μόνο για αυτό, να το βλέπεις συνέχεια γιατί ο ήχος δεν είναι και τόσο καλός.

τελικά πήρα ένα ασύρματο σύστημα ήχου εικόνας από τα μαγαζιά με τα παιδικά.

μειονέκτημα ότι είναι ασύρματο

πλεονέκτημα ότι έχει πολύ καλό ήχο , ακόμα και να κάνεις άλλη δουλειά και να μην κοιτάς την οθόνη, ακούς και την παραμικρή λεπτομέρεια

Το compatibility list της synology είναι όντως τεράστιο καο έχει και πολλές enterprise λύσεις που δε με ενδιαφέρουν. Επίσης δε με ενδιαφέρει η έγγραφη.
Το ότι μια συσκευή θα πρέπει να είναι αφιερωμένη συνεχώς στο μωρό είναι λίγο πρόβλημα αλλα θα το σκεφτώ.
Επίσης με έχετε προβληματίσει λίγο με τον ήχο. Δεν έχει πετύχει κανείς κάμερα που να δίνει και σωστό ήχο ώστε να ακούω τα πάντα;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και sorry για τη καθυστέρηση.