Συντάξεις αλλοδαπών

Άκουσα σήμερα στην TV στις ειδήσεις κάτι που δεν το ήξερα και νομίζω οι περισσότεροι δεν το ξέραμε.
Οι αλλοδαποί λέει που έρχονται εδώ από Βαλκανικές χώρες και δουλεύουν, μπορούν να δουλέψουν έναν χρόνο και δικαιούνται την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ.
Η οποία σύνταξη είναι πολύ μεγαλύτερη από τη σύνταξη που παίρνουν στη χώρα τους. (στην Βουλγαρία 80 )
Αρκεί να συμπληρώνουν το όριο ηλικίας και να δηλώσουν ότι είναι κάτοικοι Ελλάδας.
Και παίρνουν τα 486 του ΙΚΑ. Οι υπηρεσίες μας λέει δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα δεδομένα και αυτοί σηκώνονται και φεύγουν στη χώρα τους και έρχονται μόνο μια φορά το χρόνο για να δηλωθούν και ξαναφεύγουν.
Δηλώνουν σαν τόπο κατοικίας ένα σπίτι που το μισθώνουν πολλοί μαζί.

Κι αυτό έγινε βούκινο έξω και μας πήραν χαμπάρι τι "αστέρια" είμαστε και έρχονται κατά χιλιάδες.
Δουλεύουν ένα χρόνο και εξασφαλίζουν σύνταξη 6 φορές μεγαλύτερη από της χώρας τους.

Πληρώνουμε τόσο εύκολα όλους αυτούς και δεν μπορούμε ούτε να τους ελέγξουμε;
Και όταν κάποιος δικός μας θέλει να πάρει αναπηρική περνάει από έναν απίστευτο έλεγχο και μια γραφειοκρατική διαδικασία Γολγοθά.
Και εκεί ανεξέλεγκτα κόβουν και δίνουν συντάξεις.
Και όταν ένας ανάπηρος με κομμένο χέρι περνάει συνεχώς επιτροπές ελέγχου;
Λες και υπάρχει περίπτωση να φυτρώσει το χέρι.
Τι να πω.

Λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων το αποκάλεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Έχει άδικο;
Ο Έλληνας να δουλεύει 35 χρόνια για μια γελοία σύνταξη και ο ξένος με ένα χρόνο να την δικαιούται και ανεξέλεγκτα.
Χώρια οι ξένες 27χρονες που παντρεύτηκαν κάτι 85χρονους στρατηγούς με 3000 σύνταξη και τους την παίρνουν μετά θάνατον.
Μερικές χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις επίσης.

εγκο ειμαι απο τι Γκαναδα που να παο να παρο το σινταξι πλιροσι δοσι για προβολεa HD?

Aν αληθευει αυτό είναι....πρόκληση!!!
Δηλ ο Ελληνας φορολοφούμενος ασφαλισμένος του ΙΚΑ θέλει 35 χρόνια να πάρει αυτή την γ@μ@&#η σύνταξη...και να ρχεται το κάθε καρυδιάς καρύδι απο κει που ρχεται..και να την παίρνει σ ενα χρόνο μέσα;;;;
Δε πάμε καλά...
Οι έλληνες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ το γνωρίζουν αυτό;

Απάντηση: Re: Συντάξεις αλλοδαπών

Το μόνο που δεν φυτρώνει είναι λένε του σπανού τα γένεια. Συνεπώς καλώς ελέγχουν. Πού ξέρεις?

Επειδή αυτο με την επανεξέταση των αναπήρων το ζήσαμε στο σπίτι και είναι όντως εξωφρενικό, θεωρώ το παραπάνω σου σχόλιο ατυχές..

Απάντηση: Re: Συντάξεις αλλοδαπών

εγκο ειμαι απο τι Γκαναδα που να παο να παρο το σινταξι πλιροσι δοσι για προβολεa HD?
Εσύ μπορείς να πάρεις και αναπηρική και πολύτεκνου και άπορου και άνεργου.
Όπως παίρνουν πολλοί άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο γείτονάς μου, ξέρεις ποιος.
Αρκεί να συμπληρώσεις κάτι χαρτιά εις τριπλούν. Έχει και εταιρίες που το κάνουν με 1000 ως 1800

δηλαδη εγω που και

1 αναπηρος ειμαι (κοβω μεχρι τα 60 htz)
2 πολυτεκνος ειμαι
3 αποριες εχω πολλες
4 Εργοτελης στην μπαλα ειμαι

τι συνταξη θα παρω μαναμ?

αα υποψη Μιχαλη θα με δωσεις και ενα πιστοποιητικο απο το συλλογο βλαμμενων

Κανονικά θα έπαιρνες 1000, αλλά αφού είσαι και "-τέλης" στη μπάλα, θα σου δώσουμε 2000...:flipout:

Πέρα από την πλάκα, Μιχάλη, είναι όντως διασταυρωμένο αυτό; Μην είναι καμιά παλαβομάρα από αυτές που κυκλοφορούν κατά καιρούς...

Αλήθεια είναι παίδες...δείτε εδώ..

Kύκλωμα παράτυπων συνταξιοδοτήσεων που επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας κατήγγειλε η ΓΣΕΕ, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης. Μετανάστες από γειτονικές χώρες με λίγους μόνο μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας, μπορούν να πάρουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ μαζί με το ποσό του ΕΚΑΣ, ύψους 716 ευρώ, σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Eνωσης 1408/71.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, αλλοδαποί που βρίσκονται κοντά στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, προερχόμενοι από βαλκανικές χώρες (κυρίως τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία), δηλώνουν εικονικά ως τόπο μόνιμης διαμονής τους την Ελλάδα, εργάζονται για ένα έτος και όταν συνταξιοδοτηθούν λαμβάνουν ολόκληρη τη σύνταξη από τα ταμεία, η οποία είναι υψηλότερη κατά 400% σε σχέση με αυτή που δικαιούνται!

Ο αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση Βουλγάρων εργαζομένων τριπλασιάστηκε τους τελευταίους μήνες. Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι, ως ισότιμα μέλη της Ε.Ε., έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης στην Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2009 και απολαμβάνουν τα ίδια εργασιακά και συνταξιοδοτικά προνόμια με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Με αυτό τον τρόπο με λίγους μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα, ένας Βούλγαρος, ένας Ρουμάνος ή ένας Πολωνός που έχει δουλέψει κάποια χρόνια στην πατρίδα του μπορεί να πάρει την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, ύψους 486 ευρώ, αλλά και τη χορήγηση του ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα να λαμβάνει συνολικά 716 ευρώ τον μήνα. Αντίστοιχα, οι συντάξεις στη Βουλγαρία κυμαίνονται από 40 έως 130 ευρώ.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου δηλώνεται ψευδής διεύθυνση κατοικίας εντός της ελληνικής επικρατείας που δεν εντοπίζεται από τους υπεύθυνους, όπως επίσης πολλοί αλλοδαποί κάνουν αυτασφάλιση για ένα χρόνο ώστε καρπωθούν την κατώτατη προνοιακή σύνταξη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ) Γιώργο Κουτρουμάνη, οι συνολικά νόμιμοι και παράνομοι συνταξιούχοι από τα κράτη αυτά φθάνουν τους 10.000, ενώ η επιβάρυνση των ασφαλιστικών οργανισμών αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για αφαίμαξη των ασφαλιστικών φορέων και ζήτησε από την κυβέρνηση να καλύψει το νομοθετικό κενό με ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει την αναλογική συνταξιοδότηση, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον χρόνο απασχόλησης σε κάθε κράτος.

Από την πλευρά της η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά, με χθεσινές δηλώσεις της, επιβεβαίωσε την καταγγελία, προσθέτοντας ότι διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι και διασταύρωση στοιχείων, κυρίως από το ΙΚΑ.

http://www.express.gr/news/finance/131049oz_20090211131049.php3

Re: Απάντηση: Re: Συντάξεις αλλοδαπών

Επειδή αυτο με την επανεξέταση των αναπήρων το ζήσαμε στο σπίτι και είναι όντως εξωφρενικό, θεωρώ το παραπάνω σου σχόλιο ατυχές..

Χρειάζεται δηλαδή να εξηγήσω την διάθεση καυτηριασμού, μέσω του σχολίου, του εξωφρενικού του όλου πράγματος; Θεώρησα πως ήταν προφανής.

Αλήθεια είναι πάντως ότι γίνονται τέτοια. Αφού δηλώνονται ψεύτικες διευθύνσεις ή πάντως διευθύνσεις δίχως να υπάρχει πραγματική διαμονή στη χώρα και δεν ελέγχονται από κανέναν. Τα αυτά συμβαίνουν και με συντάξεις του ΟΓΑ (δίχως ένσημα εκεί).

Ας θεσπιστεί ιδιώνυμο κακούργημα τιμωρούμενο με ισόβια κάθειρξη και απώλεια της σύνταξης για την απάτη σχετικά με τέτοιες δηλώσεις. Να δούμε ποιος θα καλύπτει μετά. Είναι μεγάλο έγκλημα, να γίνεται τέτοια αφαίμαξη των ταμείων την ώρα που συζητείται η άνοδος των ορίων ηλικίας για να καλυφθούν οι τρύπες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συντάξεις αλλοδαπών

Χρειάζεται δηλαδή να εξηγήσω την διάθεση καυτηριασμού, μέσω του σχολίου, του εξωφρενικού του όλου πράγματος; Θεώρησα πως ήταν προφανής.

Επειδή σε ξέρω,για μένα ήταν προφανής η καυτηρίασις.:antlers:

Απλά το διάβασα σε "λάθος" στιγμή..:grandpa: