ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΟΥ PC??

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Σκοπευω εντος 10-15ημερων να αγορασω νεο επξεργαστη-μητρικη-μνημες κ ισως καρτα γραφικων....Τα τωρινα υποσυστηματα με εβγαλαν ασπροπροσωπο μεχρι τωρα.....
Opteron [email protected](264*9) 1:1 με Gskill με σφιγμενα timings πανω σε dfi-ultra-d k X1900xt@690/785.....

Oι απαιτησεις μου τον τελευταιο χρονο κ στο αμεσο τουλαχιστον μελλον....ειναι αναπαραγωγη αρχειων hd(720p k 1080p),παιχνιδια κ ενιοτε καμια επεξεργασια των video απο την καμερα μου.....Χρησιμοποιω δηλ. το pc k ως HTPC....Τα παραπανω τα εκανα με το υπαρχον pc(εστω κ αν σε ριπαρισμενο hd-dvd υλικο,transformers,ειχα 80-85%)...Aπλα,χρωσταω χαρη στον brother.....κ θα του δωσω τα παραπανω.....Eυκαιρια για αναβαθμιση εψαχνα με λιγα λογια......

Το πρωτο διλλημα ειναι 4πυρηνος ή 2πυρηνος?(π.χ Q6600 ή 6750).....Με βαση οτι η αγορα πρεπει να γινει αμεσα κ εν αναμονη των εξελιξεων(penryn),μαλλον ειναι "λογικοτερο"να παω για 2πυρηνο...Να σημειωσω εδω οτι εχω σκοπο να κανω overclock.....(φανταζομαι η βασικη ιδεα του "σπορ" ειναι ιδια ανεξαρτητα οτι αλλαζω στρατοπεδο!!)...

Θα ηθελα σε πρωτη φαση τις προτασεις για cpu-mainboard-ram...

Oσον αφορα στην καρτα γραφικων,το σκεφτομαι.....Η 8800gt ειναι δυσευρετη....κ η 3870 ο,τι κυκλοφορησε....με ο.τι αυτο συνεπαγεται(ελλειπης drivers....)H μεν πρωτη ειναι πιο δυνατη σε παιχνιδια η δε ati φαινεται να ειναι πιο καταλληλη για HW/A σε ολα τα encodes(VC-1,AVC ,mpeg-2)....Γιαυτο σκεφτομουν να κρατησω λιγο ακομα την Χ1900χτ......????

Επισης,θεωρειτε αναγκαια την αλλαγη τροφοδοτικου,hiper-580, με νεο μεγαλυτερο?

Θα ηθελα τις προτασεις-συμβουλες σας...

Y.Γ Εχω κανει αναλογο ποστ κ σε αλλο forum...Eλπιζω να μην υπαρχει προβλημα...

Για δες και τους AMD Phenom X4 9500 & 9600.

Edit: Όλα τα benchmark που διάβασα ως τώρα δείχνουν ότι είναι χειρότεροι από τον 6600!!! Άρα βλέπε μόνο Intel για τους επόμενους μήνες!

Last edited:
Αστα να πανε.....Κ εγω ολη την ημερα αυτα τα bench διαβαζα κ ειναι ψιλοαπογοητευση.......Κριμα...Την περιμενα πιο δυνατη την AMD.....

Και εγώ. Νέα αρχιτεκτονική είναι αυτή και είναι πιο μάπα απ' την παλιά της Intel!!! ΈΛΕΟΣ.
Τουλάχιστον ο 3870 είναι καλός. Δεν ξέρω τι να προτιμήσω για 1920χ1080. 3870 ή 8800GT και πάνω???

Για μητρικη μαλλον παω για αυτη..http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=973513
Ειναι κ συμβατη με τους νεους penryn...
Για επεξεργαστη τεινω προς 2πυρηνο....6750 ισως..??Eiναι 70 ευρω περιπου φθηνοτερος.(σε συκριση με Q6600)...εχει την μιση καταναλωση....Πιστευω οτι θα με καλυψει...σε συνδυασμο κ με ενα καλο overclock!!:smile:

Tι λετε?

Και εγώ. Νέα αρχιτεκτονική είναι αυτή και είναι πιο μάπα απ' την παλιά της Intel!!! ΈΛΕΟΣ.

Στο μονο που περναει μπροστα(o 9700) απο Q6600 k 6750,ειναι στην αναπαραγωγη hdtv.....
Σε ολα τα αλλα ειναι απο λιγο εως πολυ πισω..ακομα κ απο τον 2πυρηνο της intel..http://www.tomshardware.com/2007/11/19/the_spider_weaves_its_web/page40.html

Last edited:
Βλακείες. Δλδ και που θέλει 4% παραπάνω επεξεργαστική ισχύ θα γίνει κάτι??? Πάλι πιο γρήγορο είναι. :p

Τον Δεκέμβρη θα έρθει η νέα 8800 GTS. Θα έχει παραπάνω Gigaflops και απ' την Ultra και θα έχει και 1GB RAM!!! Το μόνο κακό είναι το b/w της μνήμης. Είναι μικρότερο και απ' την παλιά GTS. Η κατανάλωση σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία θα είναι 140W. Δλδ 35 Watt περισσότερο απ' την GT.

Η abit pro παίρνει κανονικά μνήμες 1066 σύμφωνα με το σαΐτ της abit..Μάλλον είναι λάθος του πλαισίου..Μανο,όσον αφορά για κάρτα....Θα περιμένω τις εξελίξεις(8800gts,3870,8800gt)θα την βγάλω με την X1900XT προς το παρών...Τα άλλα υποσύστηματα με επείγουν..αλλά μάλλον καταλήγω σε αυτα που αναφέρω πιο πάνω...(abit pro,6750,crucial value)Αν κ θα ήθελα κ κάποια 2η γνώμη αλλά δεν.......Επίσης σκέφτομαι κ για το corsair HX520 για τροφοδότικο κ τον 500αρη WDKS,που σύμφωνα με το σαΐτ silentpc διακρίνονται για το χαμηλό θόρυβο κ καλές επιδόσεις..