Συντηρηση μηχανηματων

vlahoskwn

Senior Member
26 January 2012
361
ΜΑΛΕΣΙΝΑ
Γεια σας!!!
Καλη χρονια και οτι ποθειτε να το αποκτησετε!!!

Θα να μαθω αν εχουμε ας πουμε ενα πικαπ ενα ραδιοφωνο η ενα equalizer η ενα κασσετοφωνο η ενα cd player τι ειδους συντηρηση μπορουμε να κανουμε ωστε να επανελθουν παλι στην αρχικη κατασταση τους;
μιλαμε για μηχανηματα 20 χρονων

δε ζηταω βοηθεια ωστε να κανω εγω την συντηρηση απλα να μαθω ωστε να τα παω σε εναν τεχνικο ωστε να του πω τι να κανει

και κατι ακομη πως ρυθμισζω το πικαπ; αν εχετε κανενα βιντεακι θα με βοηθαγε πολυ

Το καλλιτερο θα ηταν να ξερει ο τεχνικος τι πρεπει να κανει και να ενημερωσει εσενα καθως και για το κοστος και τα αναμενομενα αποτελεσματα.
Δεν νομιζω οτι οταν πηγαινεις σε ενα γιατρο να του δινεις οδηγιες τι πρεπει να κανει,εστω και αν πηγαινεις για ενα απλο τσεκ απ

Oσο για το δυτερο που ζητας υπαρχει εδω

http://www.avclub.gr/forum/showthre...ής-πηγής-(πλατώ-βραχίονας-κεφαλή-phono-stage)

Last edited:
δεν καταλαβες φιλε μου
θελω να μαθω τι ειδους συντηρηση μπορει να γινει
και αυτο που εγραψα για τεχνικο ειναι μια διευκρινηση ωστε να μη νομιζουν οτι ζηταω βοηθεια ωστε να κανω εγω την συντηρηση

δεν καταλαβες φιλε μου
θελω να μαθω τι ειδους συντηρηση μπορει να γινει
και αυτο που εγραψα για τεχνικο ειναι μια διευκρινηση ωστε να μη νομιζουν οτι ζηταω βοηθεια ωστε να κανω εγω την συντηρηση

Αυτο καταλαβα και εγω,αν δεν ξερει ο τεχνικος τι πρεπει να ελεγξει και τι οχι και περιμενει την υποδειξη του απλου χρηστη,τοτε μαλλον δεν ειναι τεχνικος.Οτι και να σου προτεινουν απο δω μεσα ,δεν ειναι δυνατον να καλυψουν ολες τις περιπτωσεις ,οσο καλη διαθεση και αν εχουν.
Πρεπει να βρεις ενα τεχνικο που να ξερει το αντικειμενο και να μην περιμενει τις δικες σου υποδειξεις-προτασεις.Σου επαναλαμβανω το παραδειγμα με το ιατρικο τσεκ -απ,φανταζεσαι τον εξεταζομενο να προτεινει στο γιατρο τις εξετασεις που πρεπει να κανει!!!!

ναι αν χρειαστει να παω κατι σε εναν τεχνικο εννοειτε οτι δε θα του πω τι να κανει
απλα ρωταω τι ειδους συντηρηση μπορει να γεινει πχ se equalizer η σε ενα πικαπ

τωρα για την ρυθμιση μπορεις να με βοηθησεις λιγο;
αυτην ειναι η βελονα
http://www.stylusplus.co.uk/sansui-p1000-record-player-stylus-styli-needles-1761-p.asp

Νομιζω οτι εκει που σε παρεμπεψα υπαρχουν τα παντα,πρωτιστως για να ρυθμισεις τη κεφαλη και το βραχιονα θα πρεπει να εχεις τα απαραιτητα<εργαλεια>,αν δεν τα εχεις θα πρεπει να τα βρεις η να το αναθεσεις σε καποιον που τα εχει.Κανε το κοπο και διαβασε οσα αναφερονται στο νημα πο σε παρεπεμψα.
Η συντηρηση μπορει να αρχισει απο ενα απλο καθαρισμο και μετρημα των πυκνωτων και να φθασει πολυ παραπερα,αυτο θα το κρινει ο τεχνικος

το νημα το διαβασα αλλα δεν τα καταλαβα ολα
τωρα εχω ενα προβλημα πηγα να ρυθμισω το βαρυδακι αλλα το πισω μερος του βραχιωνα ξεβιδωθηκε και πρεπει να βιδωσω το παξιμαδακι αλλα αυτο πρεπει να μπρει μεσα απο το τη βαση του βραχιωνα πως μπορο να το κανω;

αυτο δηλαδη
82405305.jpg