Συντονισμος σε αλλο καναλι κατα την εγγραφη καποιου

drgt

Senior Member
15 February 2009
456
Γεια σας.

Εχω ενα Dreambox 7025 με 2 tuners DVB-S; το δευτερο καλωδιομενο με Loopthrough στο πρωτο.

Λοιπες πληροφοριες:
Kernel Linux 2.6.12.6
Gemini
Release: 0410
FP Version: 7
Image & Enigma: 2009.02.06

Οταν λοιπον γραφω απο καποιο καναλι, τοτε βλεπω οτι ΜΟΝΟ καποια απο τα υπολοιπα καναλια ειναι διαθεσιμα.

Η ερωτηση μου ειναι πως και αν μπορω να κανω διαθεσιμα αυτα τα καναλια κατα την εγγραφη καποιου.

Ευχαριστω και συγνωμην αν εχει απαντηθει καπου αλλου

για να δεις και τα αλλα καναλια πρεπει να κατεβασεις εν δευτερο καλωδιο απο το lnb,και μαλλον θα χρειαστεις και ενα lnb με δυο εξοδους

Απάντηση: Re: Συντονισμος σε αλλο καναλι κατα την εγγραφη καποιου

θα χρειαστεις ενα τετοιο lnb http://www.europesat.gr/index.php?act=viewProd&productId=145 βγαζεις το παλιο και βαζεις αυτο,κατεβαζεις δυο καλωδια και τα συνδεεις στα δυο tuner του dream

Δυστηχως δεν το 'χει και σε απλο.Ηταν το πρωτο που ειχα και ηταν πολυ καλο.Αν το βρεις καπου στειλε μου αν θες το λινκ.

Ευχαριστω για την απαντηση με το dual LMB.

Ομως θα ηθελα να ξερω, αυτη η διαδικασια "Add Alternatives" που περιγραφεται στις σελιδες 38, 39 του User Manual: http://www.dream-multimedia-tv.de/download/user_manual_dm7025_13-11-2007.pdf δεν ισχυει με το Gemini? (Σε μενα δεν φαινεται διαθεσιμη αυτη η λειτουργια).

Και αν οχι, ισχυει με Nabilosat η κατι αλλο?

(Αν υπαρχει τετοια λυση, ειναι προτιμοτερη απο αυτη του dual LMB)

Ευχαριστω

Ευχαριστω για την απαντηση με το dual LMB.

Ομως θα ηθελα να ξερω, αυτη η διαδικασια "Add Alternatives" που περιγραφεται στις σελιδες 38, 39 του User Manual: http://www.dream-multimedia-tv.de/download/user_manual_dm7025_13-11-2007.pdf δεν ισχυει με το Gemini? (Σε μενα δεν φαινεται διαθεσιμη αυτη η λειτουργια).

Και αν οχι, ισχυει με Nabilosat η κατι αλλο?

(Αν υπαρχει τετοια λυση, ειναι προτιμοτερη απο αυτη του dual LMB)

Ευχαριστω

η διαδικασια αναφερεται σε δυο διαφορετικα tuner ενα DVB-S και ενα DVB-T οποτε δεν κανει για την περιπτοση σου

Μου ειπαν οτι μπορω να αποφυγω να φερω 2ο καλωδιο μεσα αλλαζοντας το LMB σε διπλο, τα 2 καλωδια απο το LMB σε Diseq στο οποιο προσαπτω το υπαρχον καλωδιο που ερχεται μεσα. Το 2ο tuner το τροφοδοτω με το Loopthrough απο το 1ο.

Ισχυει? Θα ειναι διαθεσιμα τα καναλια που τωρα δεν ειναι κατα την εγγραφη?

οχι,για να εχεις διαθεσημα τα καναλια πρεπει το δευτερο tuner του δεκτη να τροφοδοτηται ανεξαρτητα απο το προτο

Αυτο σκεπτηκα και εγω. Περιεργο, γιατι αυτος που μου το ειπε ισχυριζεται οτι ετσι το εκανε και αυτος για το δικο του...

Μετα απο ερευνα, και για οποιον τον ενδιαφερει η λυση του να μη φερει μεσα 2ο καλωδιο:

Να βαλω 2πλο LMB και να χρησιμοποιησω μια συσκευη που αποτελειται απο 2 μερη (multiband converter). (1 μερος εξω που παιρνει τα 2 καλωδια απο το διπλο LMB και τα ριχνει σε 1, και 1 μερος μεσα που διαχωριζει απο το εισερχομενο σε 2 καλωδια τα οποια τροφοδοτουν τα 2 tuner).

Κοστος 200 ευρω, μειωση σηματος 3 db.

να βάλεις δυο twin lnb (οχι διπλο) με δυο diseqc 2 σε 1 και να κατεβάσεις άλλο ένα καλώδιο
τα πιο εύκολα συνήθως είναι και τα πιο λειτουργικά και εύκολα αναστρέψιμα (από την άποψη ότι αλλάζεις κάτι μετά )
άποψη μου βεβαια -bye-

Σε τι θα με βοηθησουν τα 2 twin LNB σε αυτο που θελω να κανω?

Έλα ντε. Και εγώ έχω την -τεχνική- περιέργεια να μάθω γιατί πρέπει να δώσει κάποιος τόσα λεφτά για να κάνει κάτι, αφού μπορεί να το κάνει με λιγότερα από τα μισά.

Απάντηση: Re: Συντονισμος σε αλλο καναλι κατα την εγγραφη καποιου

για να δεις και τα αλλα καναλια πρεπει να κατεβασεις εν δευτερο καλωδιο απο το lnb,και μαλλον θα χρειαστεις και ενα lnb με δυο εξοδους

την απάντηση την έχει δώσει εδώ ο leo06 εγώ την είπα λίγο πιο αναλυτικά πως θα προσθέσεις άλλο ένα δορυφόρο και να είναι τελείως ανεξάρτητα τα δυο tuner
και αν βάλεις και άλλο δεκτη πιο μετά (hd ας πούμε) θα είσαι έτοιμος από θέμα εγκαταστάσεις και το κόστος δεν είναι μεγάλο αν αναλογίσεις ότι είναι το πιο σωστό και δεν θα ξεπεράσεις 100 ευρώ με πολύ καλά LNB και diseqc
το ξαναλέω όμως αυτό θα έκανα εγώ,ο καθένας μας κάνει αυτό που νομίζει ο ίδιος