Συσκευή μασάζ ?

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,470
Είχα δοκιμάσει κάποια που είναι σαν τρανζίστορ και είχε καλώδια που κατέληγαν σε βεντούζα . Με είχε ανακουφίσει για λίγο που την δοκίμασα (συγκεκριμένα ένας γιατρός μου την έδειξε λέγοντας πως κοστίζει 20 το εικοσάλεπτο!!! , όπου και τελικά επέλεξα φυσικοθεραπεία ) για πρόβλημα με τον αυχένα , στένωση και αυχεναλγία ήταν η διάγνωση πριν κανά δυο χρόνια και τώρα σαν να χρειάζομαι ξανά κάποια βοήθεια .
Επειδή όμως το 200αρι πάλι θα φύγει σκέφθηκα μήπως αγοράσω μια τέτοια συσκευή , δεν είναι σαν τα μηχανήματα φυσικοθεραπείας αλλά θα μου μείνει να την χρησιμοποιώ , αν κάνει δουλειά βέβαια .

Είναι υγιεινό το να διεγείρεται το σώμα με ρεύμα ? Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ?

Με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό .

Last edited:
Κατ' αρχάς περαστικά, είναι μεγάλο βάσανο αυτό που έχεις...
Και εγώ ομοιοπαθής είμαι.

Είναι υγιεινό το να διεγείρεται το σώμα με ρεύμα ? Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ?

Το σώμα ούτως η άλλος διεγείρεται με ρεύμα, το οποίο δημιουργεί το ίδιο.
Επίσης, κατά την φυσιοθεραπεία δεν χρησιμοποιούν ούτως η άλλος ηλεκτροδιέγερση;

Εγώ τη μεγαλύτερη διαφορά σε θεραπεία την είδα με παλμοδιέγερση, ενώ η καλύτερη διάγνωση που μου έχουν κάνει ποτέ ήταν ένα είδος ηλεκτροδιάγνωσης.

Φυσικά, το πιο σωστό θα ήταν να ψαχτείς με κάποιον γιατρό, αν και οι γιατροί σε αυτές τις περιπτώσεις σηκώνουν τα χέρια ψηλά όσον αφορά την θεραπεία και παραμένουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.
Για αυτό και βλέπεις τους περισσότερους ασθενείς να ψάχνονται με εναλλακτικούς τρόπους, κάτι που είναι αρκετά επίφοβο αν το κάνεις μόνος σου...

Τα ίδια και εγώ και χειρότερα...

Στένωση σκληραίου σάκου (κίνδυνος αναπηρίας) - τρεις δυσκοκοίλες Α.4-5-6 (ο 5 με διάτρηση χτυπούσε νέυρο του αριστερού χεριού) - οστεόφυτα (συχνό αυχενικό άλγος) - κακή οξυγόνωση εγκεφάλου (συμπτώματα μέθης)...

Κυκλοφορούσα με σκληρό κολάρο 6 μήνες (κανονικός ρόμποκοπ!) και υπέφερα για δύο χρόνια...

Έκανα όλες τις εξετάσεις, πήγα σε πολλούς γιατρούς (μέχρι και χειρουργείο μου πρότειναν!)...

Να είναι καλά ένας από τους γιατρούς, μου απάλυνε τους πόνους με υποδέρμιες ενέσεις (κοκτέιλ με ξυλοκαίνη) τοπικά στον αυχένα και μου σύστησε
- αποφυγή συγκεκριμένων δραστηριοτήτων (βάρη άνω των 20 κιλών, τρέξιμο και έντονη άθληση, επανάληψη κινήσεων, πολύ ώρα στο τιμόνι ή στο pc), άλλαξα και τομέα στη δουλειά μου!
- ειδικές ασκήσεις του κεφαλιού και των χεριών κάθε πρωί τουλάχιστον (υπάρχουν στο δίκτυο δεν είναι τίποτα σπουδαίο - πέντε λεπτά διαρκούν το πολύ) και
- φυσιοθεραπεία (ηλεκροδιέγερση, παλμοδιέγερση, λάμπα για τα άλατα κτλ τουλάχιστον μια φορά το χρόνο - ο Σεπτέμβριος ενδείκνυται ως εποχή).

Θεραπεία δεν υπάρχει...

Προσέχεις το παλεύεις και όπου βγει.

Το πρόβλημα το είχα από το 1999 έως το 2001.
Από τότε και ακολουθώντας όσο μπορώ - όχι κατά γράμμα -τις παραπάνω συμβουλές μπορώ να πω ότι ζω μια φυσιολογική ζωή (με κάποια κιλά παραπάνω.....)

Φυσικά κάθε πρόβλημα και οργανισμός είναι διαφορετικά στον καθένα και τα αποτελέσματα διαφέρουν...
Σίγουρα όμως τα παραπάνω δεν κάνουν κακό σε κανένα και μπορούν ακόμα και να τον προφυλάξουν από το σύνδρομο.

Last edited:
Έχω πρόβλημα στη μέση μου. Στα 18 είχα κάνει εγχείριση για κοίλη μεσοσπονδυλίου δίσκου και στα 28 ήμουν έτοιμος να μπω ξανά χειρουργείο (μέχρι τότε δεν είχα την παραμικρή ενόχληση, άκρως επιτυχημένη εγχείριση).
Αφού με τα συμβατικά δεν είχα δει καμία διαφορά είπα να δοκιμάσω και μερικές εναλλακτικές θεραπείες μήπως και γλιτώσω το χειρουργείο.
Έτσι κατέληξα στο βελονισμό. Πήγα συστημένος σε μια γιατρό που είχε σπουδάσει το αντικείμενο στην Κίνα και αρκεί να πω ότι γλίτωσα το χειρουργείο. Συνιστώ οποιονδήποτε να το δοκιμάσει, το μόνο που μπορεί να χάσει αν δεν δουλέψει σε αυτόν είναι μερικές ώρες από τη ζωή του και λίγα λεφτά. Πολύ μικρό το ρίσκο σε σχέση με τι μπορεί να σε γλιτώσει.
Με κλειστά μάτια από εμένα πήγαινε για βελονισμό. Φυσικά από την στιγμή που θα ξεπεραστεί η περίοδος του πόνου χρειάζεται αντίστοιχη σωστή κινησιοθεραπεία και γυμναστική, με προσοχή πάντα σε δραστηριότητες που το προκαλούν.

Εσείς είσαστε πολύ πιο δύσκολες περιπτώσεις από την δική μου και σας εύχομαι να μην σας ξαναενοχλήσει .

Εγώ ζορίζομαι άνοιξη και τέτοια εποχή και για αυτό ψάχνω κάποιο τρόπο να το παλεύω μόνος μου , μιας και υπάρχει και χρόνια οσφυαλγία είπα με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια .

Εδώ το πουλάνε αρκετά φθηνότερα .

Ειχα παρει ενα απο τα lidl και ηταν πολυ καλο, sanitas Sem 40 ,οταν ειχα ρωτησει εναν γιατρο μου ειχε πει αυτα απο μονα τους δεν κανουν δουλεια ,θελει συνδιασμο με αλλες θεραπειες (διαθερμιες,μαγνητικα κλπ)