System Crash κατα την αναπαραγωγη 1080p .mkv αρχειων.

Valter

Established Member
20 November 2008
191
Νεο Ψυχικο
οπως γραφει και ο τιτλος, σε καποιες 1080p mkv ταινιες, ξεφνικα κολλαει το συστημα βγαζει blue-screen και κανει ρεσταρτ. δεν συμβαινει σε ολα τα αρχεια 1080p και γενικα το συστημα δεν εχει κρασαρει σε τιποτα αλλο. για παραδειγμα σε μια εκδοση του ματριξ σε 1080p που ειναι το αρχειο 16giga δεν κολλαει καθολου και το ανοιγει αμεσως. αντιθετως το Corpse Bride που ειναι 4giga σε ασχετα σημεια κολλαει , το ιδιο και στο baraca.
Xρησημοποιω media player classic me ola ta codecs ρυθμισμενα , το λειτουργικο ειναι windows vista service pack 1.
Πιθανον καποιο προβλημα με την μνημη πρεπει να δημιουγειται κατα την αναπαραγωγη.
το συστημα το εχω εδω και 6 μηνες και ειναι μια χαρα.τρεχει τα παντα και κολλαει σε κατι τετοιες χαζομαρες..
λεπτομερειες για τα εξαρτηματα του HTPC μου εχω στο παρακατω λινκ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37001

ξερει η εχει συναντησει κατι αντιστοιχο? τι μπορει να το προκαλει και πως μπορω να το φτιαξω??

Last edited:
οκ , ναι εχω ενεργη τη virtual memory, αλλα ηταν απο μονη της πιο κατω απο το προτεινομενο, κατα 1 gb, ετσι της εδωσα αλλα 2 για να εχει αερα. και τωρα κανω ενα ρεσταρτ να παρει τα settings, και θα δοκιμασω αν κανει παλι τα ιδια κολληματα.

απο οτι φαινεται εφτιαξε guys, κοιταξα τη virtual memory, ηταν αρκετα πιο κατω απο το recommended , ετσι εκανα το μινιμουμ 5giga kai to max 6giga και ησυχασα, ευχαριστω για το support :)

απο οτι φαινεται εφτιαξε guys, κοιταξα τη virtual memory, ηταν αρκετα πιο κατω απο το recommended , ετσι εκανα το μινιμουμ 5giga kai to max 6giga και ησυχασα, ευχαριστω για το support :)

Εννοείς το χώρο που χρησιμοποιεί απ' το HD όταν λές virtual memory? Δεν τη ρυθμίζει αυτόματα, ανάλογα με τη φυσική μνήμη που έχει?
Μου κάνει και μένα κάτι τέτοια και θέλω να το δοκιμάσω..

Εχω και γώ 4Gb RAM και την ίδια CPU. Εχω 3 x 1Tb sata + 180 Gb IDE. Υπάρχει περίπτωση να είναι ανεπάρκεια του PSU (525W). Υπάρχει στο μηχάνημα και μιά Powercolor ATI HD4870...

ανεπαρκεια ρευματος δε νομιζω γιατι αλλιως θα ειχες προβλημα με το που ανοιγες το pc η πιεζοταν απο θερμοκρασιες η καρτα και ανεβαζε στροφες αλλα δυσκολο...

Ναι αυτο εννοω.
Και εγω νομιζα οτι στην ρυθμιζει αυτοματα γιατι τουλαχιστον στα XP τα εκανε ολα αυτοματα χωρις να σε κρεμαει... ριξε μια ματια γιατι ενω ειχε ορισει καποιο μεγεθος δεν ηταν το προτεινομενο, ουτε καν το απαιτουμενο.

Το δοκίμασα, αλλά τελικά δεν τρώω blue screen. Απλά εκεί που παίζει, όχι αναγκαστικά mkv, κάνει reboot χωρίς μπλέ οθόνη. Σαν να του έκοψες ξαφνικά το ρεύμα. Μαύρη οθόνη και boot απ' την αρχή.
Στη συνέχεια όταν πιά φορτώσει, λέει κατι για unexpected shutdown, του λές ok να βρεί τι φταίει, αλλά δεν βρίσκει κάτι.
Εμένα το μυαλό μου πάει σε ανεπάρκεια ρεύματος...

τελικα ουτε το δικο μου εφτιαξε... νομιζα οτι ... αλλα δεν... εχθες το βραδυ εβαλα το corpse bride και μετα απο 6-7 λεπτα παλι κρασσαρε...
WTF??

μια λυση υπαρχει για να τελειωνεις με αυτη την εκδοχη δανεισου απο κανα φιλο σου ενα τροφοδοτικο καινουργιο με 650 κ βαλε watts για να σαι σιγουρος οχι εχει μπολικο ρευμα, και αντικατεστησε το δικο σου... αν συνεχισει και στο κανει τοτε δεν φταιει η ανακαλυψη του κυριου φρανκλινου...
κατι αλλο συμβαινει..

Απάντηση: Re: System Crash κατα την αναπαραγωγη 1080p .mkv αρχειων.

τελικα ουτε το δικο μου εφτιαξε... νομιζα οτι ... αλλα δεν... εχθες το βραδυ εβαλα το corpse bride και μετα απο 6-7 λεπτα παλι κρασσαρε...
WTF??

ισως εχει καποιο προβλημα η μητρικη η ο σκληρος η το τροφοδοτικο ... με τη σειρα που τα γραφω !

εμενα το πισι κολαει εντελως δηλ, δεν λειτουργει τιποτα ποντικια και ψιψιψινια .. :flipout: και πρεπει να το κλεισω απο τον γενικο για να ξανασυνερθει .....

αυτο το κανει ΜΟΝΟ οταν σερφαρω γρηγορα στο ιντερνετ και εχω ανοιχτο το μtorrent η το Azzurus και κατεβαζουν !

υποπτευομαι οτι αν κανεις up date στην μητρικη ισως φτιαξει .....

εγω δεν το δοκιμασα διοτι δεν με πολυ καιει διοτι το πισι ειναι 6ετιας πλεον....αλλα δεν εχω χρονο κιολας.....

Τα 4GB είναι αρκετά. Μην σου πω πολλά. Μόνο αν την είχες απενεργοποιημένη μπορεί να υπήρχε πρόβλημα. Το προτεινόμενο τον Windows είναι 1.5 φορές το μέγεθος της μνήμης. Δλδ αν είχες 16GB RAM, θα σου έλεγε να βάλεις 24GB εικονική μνήμη. Ίσως να είναι κάποιο πρόβλημα στο software... δεν ξέρω. Δεν σου βγάζει κάποιο μήνυμα??? Για δες εκεί που έχει τα μηνύματα μετά από κρασαρίσματα. Δεν θυμάμαι που είναι...

Πόσα connections έχεις βάλει να έχει ανοιχτά το utorrent??? Βάλε 100 ή 200 και δες αν σου κολλάει πάλι.

Last edited:
Να προτείνω μια κλασική συνταγή?:
ORTHOS http://www.overclock.net/downloads/138142-orthos.html για 20 λεπτά στο priority 9-10 , για έλεγχο υπερθέρμανσης cpu
atitool http://www.techpowerup.com/atitool/ κάνα δεκάλεπτο scan for artifacts για πιθανά προβλήματα υπερθέρμανσης κάρτας γραφικών
memtest http://www.memtest.org/ σε μορφή bootable iso για πιθανά προβλήματα μνήμης

μεσα στο σαββατοκυριακο που θα βρω λιγο παραπανω χρονο θα κανω τα τεστ και θα ριξω και ενα update... για να δουμε....

Έκανα το Bios Update. Μετά από 2-3 restarts, δούλεψε κανονικά και ό γιός μου είδε και ένα divX.
Τώρα έχω βάλει τον Windows Home Server να του πάρει backup, μιά διαδικασία που ποτέ δεν τελείωνε, γιατί το HTPC έσβηνε (σαν να του έκοβες το ρεύμα), μετά από μισή ώρα. Για να δούμε τώρα..

Το δοκίμασα, αλλά τελικά δεν τρώω blue screen. Απλά εκεί που παίζει, όχι αναγκαστικά mkv, κάνει reboot χωρίς μπλέ οθόνη. Σαν να του έκοψες ξαφνικά το ρεύμα. Μαύρη οθόνη και boot απ' την αρχή.
Στη συνέχεια όταν πιά φορτώσει, λέει κατι για unexpected shutdown, του λές ok να βρεί τι φταίει, αλλά δεν βρίσκει κάτι.

Αυτό πάντως είναι συνήθως πρόβλημα μνήμης.

τρέξε memtest αλλά και prime95 (http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103)

Στο prime επιλέγει torture test -> custom και του βάζεις λιγότερη μνήμη από την συνολική (px με 2GB βάλτου 1GB).

Βάλε και κάποιο tool που να σου δείχνει θερμοκρασίες για να δεις τι γινεται.

Πάντως έμεινε όλη νύχτα χωρίς να κρασάρει (πρώτη φορά).
H mobo μου υποστηρίζει DDR2 ή DDR3. Εγώ διάλεξα να βάλω 2 Χ 2Gb DDR3. Πιθανόν το αρχικό του Bios να μην ήταν έτοιμο για DDR3.
Θα κάνω πάντως και τα τέστ σου.
Ευχαριστώ.