Systemdek iix 900 - μετατροπή

Theodosis O.

Senior Member
29 August 2006
418
Αθήνα
Βρήκα ένα Systemdek iix 900 και θέλω να ρωτήσω εάν μπορώ να αλλάξω το γυάλινο πλατό του,
με το ακρυλικό του AudioNote tt1 που είναι και η φυσική του εξέλιξη.

Είναι δυνατόν;

Θα χρειασθεί να αλλάξω και το υπο-πλατό;
Μήπως θα είναι βαρύτερο από το γυάλινο και θα χρειασθεί άλλα ελατήρια;

Περιμένω τις όποιες γνώσεις έχετε στο πιο πάνω ερώτημα.

:ernaehrung004:

Το ακρυλικό ειναι πιο ελαφρύ, και νομιζω οτι η αλλαγή γινεται χωρις πρόβλημα. Γραφω "νομιζω" γιατι παει καιρός που δεν εχω "παίξει" με Systemdeck, περίμενε να σου απαντήσουν και αλλα παιδια.

Αν μπορείς δωσε φωτο απο το υπάρχον πλατο-υποπλατο.

υπήρχε ένα aftermarket ακρυλικό πλατώ για το systemdek αλλά δε θυμάμαι μάρκα.

Τώρα το αν παίρνει του audionote είναι κάτι που δε το ξέρω.

Νομίζω ότι το audionote είναι η πιστή αντιγραφή του systemdek αλλά δε ξέρω να σου πω αν είναι 100% ίδια.

Μια χαρά θα παίξει ... θα ξανα-οριζοντιώσεις το όλο σύστημα με νέα ρύθμιση των ελατηρίων από τις γνωστές βίδες και θα είναι τζετ ... είχα κανά δυό τέτοια στα νιάτα μου που ησχολούμην με βινύλια ...

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

Αυτο ειναι:

systemdek-jpg.38821

Νομιζω οτι αργοτερα εβγαινε με το λογοτυπο της Audio Note

Θεοδοση, αν θες βγάλε μια φώτο μονο του πλατό (σκετο, εκτος πικαπ) και του υποπλατο.

Αν και ο Εγγλεζος λεει οτι το πλατο τους σου κανει...

Systemdek II Acrylic Platter Upgrade

Due to popular demand we are introducing an acrylic platter upgrade for the Systemdek II, IIx and IIxe, this acrylic platter replaces the glass platter and felt mat on Systemdek turntables, the upgrade is £119.00 in the UK including VAT

http://www.audionote.co.uk/products/analogue/misc_platter_systemdek.shtml

Αν εχεις λιγο υπομονή μπορω να ρωτήσω εναν Εγγλεζο φιλο, αντιπρόσωπο της ΑΝ για σιγουρια..δωσε μου μια μερα γιατι τωρα που το σκεφτηκα, αυτος θα ξερει με βεβαιότητα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

OK, τον βρήκα στον μεγαλο ρουφιανο οποτε εχουμε νεες οδηγίες.

There were 2 types of platter, one with a smaller and one with a larger center hole. They sold out if one type but I can't remember which. If he can do it get a photo and I'll check with them.

Οποτε μετρας ποσα χιλιοστα ειναι η τρυπα στο δικο σου πλατο και ξαναμιλαω μαζι του για να δουμε τι μπορει να γινει. Το οτι εχει εξαντληθεί το ενα δεν σημαίνει οτι δεν θα βρεις, μπορει καποιοι να εχουν στοκ. Παντως μετρα για αρχη και βλεπουμε

Παναγιωτη μηπως εννοει οτι αυτο με την μεγαλυτερη τρυπα ειναι αυτο για τα rega?
Παντως αν το ακρυλικο ειναι πιο ελαφρυ απο το γυαλινο, μια απλη ρυθμιση της αναρτησης με τις 3 βιδες ειναι το μονο που θα χρειαστει.

Το παχος του αξονα του υποπλατο και το ανοιγμα της τρυπας του γυαλινου πλατο, ειναι 6,5 χιλιοστα

20140920_135844.jpg

20140920_135922.jpg

20140920_140224.jpg

Μίλησα με τον φιλο απο Αγγλια και μου ειπε οτι ο τύπος που κυκλοφορεί ειναι αυτος με την μεγαλυτερη τρυπά. Θα βρεθεί λιγο δυσκολα, κοιτά και προς ebay μερια. Και πριν αγοράσεις ρωτα να σου πουν ποιος ειναι αυτός που θα βρεις.