σύστημα 2-1 ή 5-1

dimi7

New member
13 August 2007
11
καλήσπερα .

οπώς είπα και σε προήγουμενο post είμαι ένας νέος χρήστης του forum, αυτό που θα ήθελα να ρώτησω είναι αξίζει κάποιος να αγόρασει καποίος ένα συστήμα 5-1 είδικα εάν εχει προβλήμα χώρου από τη στιγμή που σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν καποίο virtual sound system (sony, pioneer lg)

περιμένω τις απόψεις σας αν και έχω παρατήρησει οτί σύχνα θέματα μένουν αναπάντητα:huh2:

καλήσπερα .

περιμένω τις απόψεις σας αν και έχω παρατήρησει οτί σύχνα θέματα μένουν αναπάντητα:huh2:

Καλησπερα και σε σενα.

Φιλε dimi7 εδω μεσα ειναι χωρος ανταλλαγης αποψεων και γνωσεων.
Κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να απαντησει σε κατι στο οποιο δεν εχει γνωση η αποψη.......

Και κυριως χρονο.

Στο θεμα μας τωρα.

Πες μας για το χωρο σου , διαστασεις , ανοιγματα για να εχουμε μια εικονα .

δεν ηθέλα να θίξω κάποιον , απλά σύχνα τυχαίνε να με ενδιαφέρει ένα θέμα , στο οποίο τελίκα δεν υπήρχε απάντηση και έμενα με την απορία .... για το σάλονι μου το θελώ και σκεφτόμουν τώρα με τα 2-1 που κάνουν αντανακλάσεις μήπως τελίκα καλύπτομαι έτσι ή δεν εχούν εξελιχθεί τόσο ώστε να αξίζει να το συζήταμε

Καλώς όρισες αδελφέ!!!
Κανείς εδώ μέσα δεν τα ξέρει όλα, προσπαθούμε και μαθαίνουμε.
ο Havock, μάλλον έχει δίκυο σε ότι αφορά το θέμα χώρου.
Σε όλες τις περιπτώσεις προσπάθησε η κεντρική μονάδα να είναι " κάπως " πλήρης, με την έννοια να υποστηρίζει πχ hdmi input, έτσι ώστε η αγορά σου να είναι και λίγο future proof.
κοίτα λίγο αυτό:http://reviews.cnet.co.uk/dvdpvr/0,39030416,39193895,00.htm

αυτο που μου έδειξες μου φαινέται μια χαρα αν και προσανατολιζόμουν να δώσω μέχρι 500 - 600 euro :) με προβλιμάτιζει επίσης που είναι ενσώματομενα το dvd με ενισχυτή, εσύ τι λες ? απο ενισχυτες εχώ δει αυτους
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-817-K/index.html
http://www.sony.gr/view/ShowProduct...geType=Main&category=HCS+Home+Cinema+Receiver

κάνουν για 2-1 με αντανακλάση ή καλυτερα καποίο σετ ?

...με προβλιμάτιζει επίσης που είναι ενσώματομενα το dvd με ενισχυτή, εσύ τι λες ? απο ενισχυτες εχώ δει αυτους
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-817-K/index.html
http://www.sony.gr/view/ShowProduct...geType=Main&category=HCS+Home+Cinema+Receiver

κάνουν για 2-1 με αντανακλάση ή καλυτερα καποίο σετ ?

Θα πρέπει να ξεχάσεις την εύκολη λύση σετάκι - πακέτο όλα :2 σε 1 ή 5 σε ένα 1 και πάς σοβαρά για την διαμόρφωση ενός .....βαρβάτου συνόλου που σίγουρα θα χρειαστεί να " δέσει", με ένα πιο εξελιγμένο συνολάκι από ηχεία.
Εσύ έχεις μαχαίρι ...εσύ και το καρπούζι η απόφαση είναι δική σου . -bye-

Θα πρέπει να ξεχάσεις την εύκολη λύση σετάκι - πακέτο όλα :2 σε 1 ή 5 σε ένα 1 και πάς σοβαρά για την διαμόρφωση ενός .....βαρβάτου συνόλου που σίγουρα θα χρειαστεί να " δέσει", με ένα πιο εξελιγμένο συνολάκι από ηχεία.
Εσύ έχεις μαχαίρι ...εσύ και το καρπούζι η απόφαση είναι δική σου . -bye-

από αυτόυς τους 2 ενισχύτες τι προτινείς ? κάνουν για 2-1 σύνολο ? έχεις να μου προτίνεις κάποια βαρβάτη λύση για 2-1 ?

από αυτόυς τους 2 ενισχύτες τι προτινείς ? κάνουν για 2-1 σύνολο ? έχεις να μου προτίνεις κάποια βαρβάτη λύση για 2-1 ?

Γνωμη μου ειναι οτι οσο καλο κι αν ειναι ενα συστημα virtual dolby κανενα συστημα δεν προκειται να υποκαταστησει τον ηχο των 5.1. Πολυ καλες προσπαθειες έχουν γινει απο ολες τις εταιριες για 2:1 οπως η τελευταια του ambilight sound της philips. Να θυμασαι παντα οτι εχθρπος του καλου ειναι το καλυτερο. Προσωπικά δεν θα εκανα κανενα συμβιβασμό. Οσο αφορα το θεμα χωρου πολυ καλα συστηματα προσφερονται σε εξαιρετικα μικρες διαστασεις ηχειων που δυσκολα διακρινονται στον χωρο.
Μην κανεις βεβιασμενη κινηση που μπορει να μετανιωσεις με το χρονο. :grandpa:

ναι το έχω δει το philips που λες ... μάλιστα έχει χωρίστο ενισχύτη απο dvd ... οπότε θα μου προτείνες 5-1 ? αυτοί οι 2 ενισχυτές που έδειξα παραπάνω τι λένε ? δεν θέλω σαν κόστος να ξεπεράσω τα 600 euro μιας και προσφάτα πήρα καινούργια dslr :cool:

Εάν κρίνω από τους ενισχυτές που έβαλες, θα ήθελες περίπου να κινηθείς υποψιάζομαι γύρω στα 300 -400 Ευρώ για αγορά πολυκάναλου ολοκληρωμένου ενισχυτή,τότε σε ότι αφορά αυτή την κατηγορία τιμής ένα πακέτο 5,1 ηχείων είναι η καλύτερη λύση.
Εδώ υπάρχουν 3 κατηγορίες θα λέγαμε
1η μέχρι 1000-1200 Ευρώ Sony SA-VE835ED~1000 Euro & Bose Aoustimass 6~1200 euro.
2η.Από 1200 - 2000 Ευρώ Εlac Cinema 3 ~1600 Euro & B&W MT30~2000 Euro
3η.Από 2000 - 3000 ( δεν βάζω άλλη γιατί πάμε στο Θεό μετά!!!)
Acoustic ENERGY AELITE~2000 & Bose Aoustimass 15 II ~2350 EURO.
Υπάρχει βέβαια πληθώρα συνδυασμών όρεξη μεράκι και χρήμα χρειάζεται καλώς όρισες στην παρέα μας.

Εγώ έχω κάνει κάποιους συμβιβασμούς ( αυτή την στιγμή )πέρασα από τους πολυκάναλους AV, σε σύστημα όλα σε ένα και για την ώρα έχω ηρεμήσει.
Χρησιμοποιώ ένα συστηματάκι της BOSE το 3-2-1.

σε ευχαριστώ για τις συμβουλές .... το δικο σου από ότι είδα είναι 2-1 ετσί ? ηχεία 2-1 για τους ενισχύτες που σου έδειξα υπαρχούν ?

Χρησιμοποιώ ένα συστηματάκι της BOSE το 3-2-1.
Πρωτης γενιας ή το ΙΙ?

Ποια η αποψη σου για το εν λογω συστημα?
Λογω χωρου θελω κατι παρομοιο,οπως εχω γραψει και σε σχετικο τοπικ.
Με ενδιαφερει να υπαρχει dvd,radio και ηχεια 2.1.Επισης να υπαρχει και υποδοχη HDMI για συνδεση με την tv.
Εχει HDMI αυτο?

Ευχαριστω.