Συστημα 5.1 και 2.1 να βγαζουν την ιδια πηγη ηχου ταυτοχρονα;

titna

New member
17 December 2010
26
Εχω το εξης κολλημα.Θελω να αγορασω δυο διαφορετικα συστηματα,το ενα 2.1 dvd player και τα ηχεια του και το αλλο 5.1 παλι dvd player με τα ηχεια του.O λογος που θελω και τα δυο ειναι καθαρα λογου κολληματος,μου αρεσαν και τα δυο πολυ σε οτι αφορα την εμφανιση...Τελος παντων για να προβω στην αγορα τους ομως,θα πρεπει να ξερω αν μπορω να κανω πραγματικοτητα την φαντασιωση μου...η οποια ειναι να μπορεσω να συνδιασω αυτα τα δυο συστηματα να βγαζουν την ιδια πηγη ηχου.......:guitarist: Η πηγη κατα κυριοτητα θελω να ειναι το pc μου....:BDBDG54: ,γιατι απο το pc θα βλεπω ταινιες και θα παιζω και παιχνιδια στην tv...οποτε ο ηχος θα ρχεται απο αυτο.Σε οσους ρωτησα μου ειπαν οτι αυτο μπορει να γινει μονο αν βαλω στην εξοδο του υπολογιστη ενα διπλο ταφ (πως το λενε τεσπα...)και με δυο καρφια βυσματα να καταληγουν σε rca και να πηγαινουν στο καθε συστημα να εχω αυτο που θελω.Το κακο ειναι (απ οσα μου ειπαν)οτι με αυτο το τροπο θα χασω ποιοτητα και ενταση απο τον ηχο και οτι θα αποκτησω και θορυβο.Πραγματι θα γινουν ολα αυτα;Και αν ναι, πραγματι γινουν, υπαρχει τελικα καποιος αλλος τροπος?Να χρησιμοποιησω καποιον ενισχυτη μηπως;Αν και παλι μου είπαν οτι ακόμα και ο ενισχυτης θα βγαλει μονο μια εξοδο σε λειτουργεια και οχι δυο(ακυρωνει μονος του πανω απο δυο εξοδους).Να βαλω καμια κονσολα ηχου (μιξερ):violent-smiley-030:?Η μηπως παιζει να υπαρχει στα συστηματα αυτα κατι σαν aux ωστε να μεταφερω πολυ απλα τον ηχο απο το ενα στο αλλο;Γενικα οποιος καταλαβε τι θελω να κανω και μπορει να γινει με οποιαδηποτε πατεντα ας με βοηθησει....ευχαριστω :a0210:

Μπορείς να τα βάλεις πάνω χωρίς πρόβλημα με ένα 3.5mm Jack Splitter στο Front In (γιατί το 2.1 χρειάζεται Stereo μόνο),και 100 αν θες,αλλά αν είναι να πάρεις δυό all-in-one συστήματα που σύνολο για δυό μέτρια θα βγουν το λιγότερο 400-500ε,καλύτερα να πάρεις κάτι καλύτερο σε κομμάτι-κομμάτι,διότι αυτά τα συστήματα είτε ένα είτε δύο είναι δεν πιάνουν μια,αν μπορείς να πάρεις δύο και όλας,γνώμη μου είναι άστα και πάρε ένα και καλό.

Δεν εχεις αδικο φιλε μου αλλα ειναι και θεμα εμφανισης και με καλυπτουν πληρως. Σε ευχαριστω πολυ παντως.

αφου παιζεισ με η/υ μπορεις να βαλεις μια καρτα ηχου που να σου βγαζει μια coaxial και μια optical και να τα βαλεις και τα δυο ανετα .

Παιδια αν πραγματι ειναι τοσο απλα οσο τα σκεφτομαι και εγω τοτε μερικα καταστηματα θα πρεπει να απολυσουν πολυ κοσμο η στην καλυτερη να κατσουν να τους μαθουν τα βασικα...

αφου παιζεισ με η/υ μπορεις να βαλεις μια καρτα ηχου που να σου βγαζει μια coaxial και μια optical και να τα βαλεις και τα δυο ανετα .

Σωστός! Είνια το καλύτερο που μπορείς να κάνεις!

Παιδια αν πραγματι ειναι τοσο απλα οσο τα σκεφτομαι και εγω τοτε μερικα καταστηματα θα πρεπει να απολυσουν πολυ κοσμο η στην καλυτερη να κατσουν να τους μαθουν τα βασικα...

Δυστηχώς οι περισσότεροι πωλητές δεν έχουν ιδέα γιατί πράγμα μιλούν όταν μιλούν...

Κι ομως δε γινεται.... Αγορασα το 2.1 και πριν αγορασω και το 5.1 ειπα να δοκιμασω το 2.1 σε κατι παλια 5.1 που εχω (πολυ παλια....)Εβαλα τα 5.1 κανονικα πισω απο το pc στην ενσωματομενη καρτα ηχου 7.1 που εχει, καλυψα τις τρεις απο τις 6 εξοδους που εχει το pc...Το 5.1 βγαζει μονο καρφια...Μετα πηρα το 2.1 και εκανα με τη σειρα ολες τις εκδοχες που μπορουσα.Ξεκινησα με rca τα οποια εβαλα στο aux audio in του 2.1 ,τα οποια κατεληγαν σε καρφι και το εβαλα διαδοχικα καί στις τρεις υπολοιπες εξοδους του pc. Σε ολες τις εξοδους και αν το εβαλα ειχα ηχο και στα δυο συστηματα αλλα δυο τα κακα.Πρωτον δεν υπηρχε συγχρονισμος και δευτερον σκεφτηκα οτι το καινουριο συστημα 5.1 θα θελω να ακουω τον ηχο του σε πραγματικο 5.1 και επειδη δεν εχει καρφια δε θα μπορεσω να κανω το ιδιο που εκανα τωρα ακομα και αν εβρισκα λυση στο προβλημα συγχρονισμου.Μετα συνδεσα οπτικη ινα απο το 2.1 στο pc αλλα εκει ηταν ακομα χειροτερα.Τελικα με απενεργοποιουσε το ενα απο τα δυο.Επρεπε να διαλεξω ενα απο τα δυο μονο.Καρφια η οπτικη.Σκεφτικα να κανω την πατεντα της πατεντας...Να δωσω στο καινουριο 5.1 οπτικη που θα καταληγει στo pc και απο το 5.1 να δωσω ηχο στην τηλεοραση με hdmi και απο την τηλεοραση να δωσω τον ηχο στο 2.1 με οπτικη παλι...(χαχαχα οτι να ναι...)
αλλα δυστηχως διαβασα οτι το hdmi αν κανω κατι τετοιο ακυρωνει τον ηχο απο το συστημα και το δινει μονο στην τηλεοραση.Οποτε ακυρο και αυτο.Σκεφτηκα να παρω εξωτερικη καρτα ηχου.... Ανουσιο και αυτο; Sorry αν κουρασα αλλα ο καθενας με τα κοληματα του....
Οι υποδοχες του pc μου για ηχο ειναι:
1 x SPDIF out (ομωαξωνική)
1 x SPDIF out (οπτική)
6 x υποδοχές ήχου (Line In / Line Out / MIC In / Surround Speaker Out(Rear Speaker Out) / Center/Subwoofer Speaker Out / Side Speaker Out)

Last edited:
Ερωτηση 1: αν ''παιξω'' και με οπτικη (ειναι αυτη που λεει SPDIF out οπτική) και με coaxial (ειναι αυτη που λεει SPDIF out ομωαξωνική;;;;)τοτε ειναι σιγουρο οτι δε θα μου απενεργοποιει μια απο τις δυο και θα μου τις αφηνει και τις δυο σε λειτουργεια;;;;
Ερωτηση 2:(ασχετος....)η ομωαξονικη σε τι καταληγει; Το pc εχει εξοδο ομωαξονικης που μοιαζει σε rca θυληκο.Η αλλη ακρη του ειναι παλι ιδιο να φανταστω; Και αν ναι που καταληγει στα συστηματα ηχου;;;;Θα πρεπει να εχουν ομωαξονικο in;;;;;

Απάντηση: Re: Συστημα 5.1 και 2.1 να βγαζουν την ιδια πηγη ηχου ταυτοχρονα;

Ερωτηση 2:(ασχετος....)η ομωαξονικη σε τι καταληγει; Το pc εχει εξοδο ομωαξονικης που μοιαζει σε rca θυληκο.Η αλλη ακρη του ειναι παλι ιδιο να φανταστω; Και αν ναι που καταληγει στα συστηματα ηχου;;;;Θα πρεπει να εχουν ομωαξονικο in;;;;;
H coaxial (δηλ. ομοαξονικη) ειναι ενα μονο, συνηθως μαυρο, θυληκο RCA. Νομιζω η λειτουργιας της μιας δεν απενεργοποιει την αλλη (οπτικη)

Ειναι ενα μαυρο θυληκο rca το οποιο θα πρεπει να εχουν τα συστηματα ηχου ως audio in; Αν ειναι ετσι τοτε κανενα απο τα δυο δεν εχει audio in σε coaxial.Σε μια τετοια περιπτωση αν βρω ανταπτορα που μετατρεπει το coaxial σε οπτικη ,ωστε να βγαλω απο το pc μεν coaxial αλλα να καταληξει σε οπτικη στο συστημα που εχει σιγουρα,τοτε γινεται δουλεια;;;;