Σύστημα ενισχυτή-ηχείων για htpc

papadi

New member
26 July 2007
15
Γεια σας,
έχω σκοπό να κάνω ένα htpc και θα ήθελα την άποψή σας για μια λύση σχετικά με τον ήχο.
Πρέπει να αγοράσω έναν εξωτερικό ενισχυτή και πάνω σε αυτόν να βάλω τα ηχεία μου (πιθανότατα 5+1) ή να βάλω τα ηχεία απευθείας πάνω στο pc;
Αν η επιλογή είναι ενισχυτής, βλέπω ότι ότι κυκλοφορεί στην αγορά συνοδεύεται και από dvd player. Υπάρχει κάτι χωρίς dvd player μια που θα χρησιμοποιώ του pc;
ευχαριστώ

απντήστε bre του παιδιού....για να μην ρωτάω μετά και εγώ:grandpa:

Εξαρτάται από to budget σου.

Αν έχεις για παράδειγμα διαθέσιμα δυο χιλιάρικα, θα πάρεις έναν ενισχυτή AV κι ένα σετ ηχεία (και καλώδια, μην ξεχνιόμαστε) και είσαι εντάξει.

Φυσικά, πάντα ανάλογα με το χώρο σου.

Τώρα, αν διαθέτεις λιγότερα, μάλλον θα πρέπει να βολευτείς είτε με ετοιματζίδικα "home cinema in a box", είτε με ακριβά ηχεία PC.

Καλύτερα να ρωτήσεις στη home cinema κατηγορία.

Πριν "αλλάξω κατηγορία" και πάω στα home cinema μια ακόμα ερώτηση... Επειδή δεν θα έδινα 2 χιλιάρικα γι αυτή τη δουλειά, συγκρίνοντας τις λύσης 'α) αγορά home cinema μόνο για ήχο' ή 'β) σύνδεση ηχείων απευθείας πάνω στο pc' πιστεύεις ότι αξίζουν τα χρήματα του home cinema;
π.χ. αν διαθέτω 500 ευρώ να πάω για home cinema 500 ευρώ (που θα περιλαμβάνει και ηχεία) ή να πάω απευθείας για ηχεία 500 ευρώ και να τα βάλω στο pc;

Τα ηχεία μόνα τους δε μπορούν να παίξουν. Θέλουν ενισχυτή.

Τα ηχεία για PC είναι ενεργά, γι' αυτό και παίζουν χωρίς ενισχυτή.
Για μέχρι 500 ευρώ, τα Logitech Z-5500 είναι μονόδρομος.

Τα ηχεία μόνα τους δε μπορούν να παίξουν. Θέλουν ενισχυτή.

Τα ηχεία για PC είναι ενεργά, γι' αυτό και παίζουν χωρίς ενισχυτή.
Για μέχρι 500 ευρώ, τα Logitech Z-5500 είναι μονόδρομος.

Ναι, μιλάω για ενεργά ηχεία για PC όταν λέω μόνο ηχεία απευθείας στο PC.
Ευχαριστώ.

Να 'σαι καλά.

Αν ο χώρος σου είναι μικρός και δεν έχεις τρελές απαιτήσεις σε ένταση, ρίξε μια ματιά και στη σειρά TSS της Yamaha. Νομίζω το τελευταίο μοντέλο είναι το TSS-15.

Η αλήθεια είναι ότι ενδιαφέρομαι για κάτι μικρό και διακριτικό. Επίσης θα με ενδιέφερε και κάποια πρόταση με ασύρματους δορυφόρους. Οι δορυφόροι αυτοί τροφοδοτούνται με Μπαταρία ή μπρίζα; Έχει κανείς να προτείνει κάποια τέτοια λύση ή δεν λέει;

Δυστυχώς απ' όσο ξέρω οι δορυφόροι τροφοδοτούνται με πρίζα, οπότε πρακτικά μόνο ασύρματα δεν είναι.

Μήπως σε καλύπτει κάτι σε sound projector; Το YSP-800 της Yamaha βγαίνει στα 600 ευρώ, μπορεί και λιγότερα πλέον.
Τα έχεις όλα σε ένα και ούτε καλώδια, ούτε τίποτα.

To Yamaha που ανέφερες το έχω ακούσει σε φίλο και μάλιστα το YSP 1100. Υστερεί πάρα πολύ σε ακροάσεις μουσικής αν και είναι φινετσάτο και απάλάσσει απο το πρόβλημα καλωδια.