ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΧΟΥ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

24 June 2008
39
καλημερα σας φιλοι μου.επειδη καπου ειχε παρει παλιοτερα το ματι μου ενα συστημα για μεταφορα ηχου μεσω του δικτυου της δεη στο σπιτι με ανταπτορες οπως αυτοι για ethernet,ηθελα να ρωτησω αν εχετε κατι υποψιν σας.
επισης ηθελα να ρωτησω αν αυτο το συστημα μπορει να χρησιμευσει για home cinema για να στελνει κανεις τον ηχο στα πισω ηχεια..
ξερω για τις λυσεις ασυρματων ηχειων που προτεινουν διαφοροι κατασκευαστες αλλα αυτο θελω να το εφαρμοσω σε υπαρχοντα απλα ηχεια και οχι να αγορασω καινουργιο σετ..

Για μεταδοση μεσω δικτυου ρευματος δεν ξερω, ομως αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι μπορεις να μεταφερεις το σημα ασυρματα χωρις ν'αλλαξεις τα υπαρχοντα ηχεια σου...-bye-

Δεν υπαρχει κανενα μυστικο και εχει αναφερθει καμποσες φορες.

Υπαρχουν συστηματα ασυρματου πομπου/δεκτη, ο πομπος συνδεεται στις εξοδους pre-out των πισω καναλιων του ενισχυτη ενω ο δεκτης (που μπορει να ειναι και τελικος ενισχυτης μαζι) στα ηχεια. Βεβαια υπαρχει και δεκτης απλος αν εχεις καποιον τελικο για τα πισω ηχεια σου.

Για κατασκευαστες θα σου στειλω pm.

Power line λέγονται αυτά τα συστήματα.
http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Search.StSearch&cont=eu&bus=hf

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/202/227/MT-01/index.html

Τεχνολογία αυτή δεν έκατσε, διότι είχε πολλά προβλήματα.

Η μεταφορά του ήχου γίνεται μέσω του υπάρχοντος ηλεκτρικού δικτύου.
Οι συσκευές πρέπει να έχουν τέτοιο διαμορφωτή και αποδιαμορφωτή.

Το σύστημα της Marantz το είχα τοποθετήσει σε ένα σπίτι και το έχω δοκιμάσει εκτενώς.

Η όλη τεχνολογία έχει διάφορα θεματάκια και γι' αυτό δεν πέτυχε.

Αν και σαν ιδέα ήταν καλή αφού ούτε καλώδια ούτε RF ούτε υπέρυθρες εμπλέκοντο, εν τούτοις το ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού έχει κι αυτό τα σκουπιδάκια του, και η τεχνολογία είναι (ήταν?) ανώριμη.

Last edited:
Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξει κανείς σε τέτοιου είδους υλοποιήσεις - ενσύρματες μέσω ηλ.δικτύου - είναι το ότι οι περισσότερες αφορούν σε μονοφασικές παροχές και όχι τριφασικές,ενώ όπου υπάρχουν πολλοί πίνακες,πάλι υπάρχει πρόβλημα.
Έψαχνα κάτι παρόμοιο και με το ADSL,όταν θέλησα να απαλαγώ από την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση του ασύρματου modem αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει λύση ακόμη...

Εσύ τι θες και πετάγεσαι με το παραμικρό παντού?
Δεν σου είπα να πας στην τρύπα σου , τώρα αμέσως?
Παλιολαγέ? εεε ?
Γρήγορα μέσα και να μην ξαναμιλήσεις !!!!
Μπάμπης.