Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
8,144
Clermont-Ferrand, France
Δημητρη, with all due respect, αν δεν "δουλεψεις" ενα apple δεν προκειται ποτε να καταλαβεις απο την απεξω γιατι το 99% των χρηστων τους εχουν εθιστει σε αυτα.. Παρα τις οποιες ελλειψεις που μπορει καποιος να εντοπισει, τα μηχανηματα της Apple προσφερουν ανεπαναληπτη εμπειρια χρησης στον κατοχο τους η οποια τους κανει να συγχωρουν τα κατα καιρους "κολληματα" της εταιριας (πχ ελλειψη flash). Να εισαι σιγουρος οτι και το itablet θα προσφερει εξισου απολαυστικη εμπειρια οσο και τα iphone, macbooks, imacs, γιατι τελικα αυτο ειναι το ζητουμενο: να κανει μια συσκευη αυτα που λεει οτι κανει με απολαυστικο τροπο, κατι που απλα δεν "παιζει" με την "καμια' με τα windows based μηχανηματα..

ΥΓ. Αν θες να δεις τι σημαινει innovation, δες στο keynote το πως θα λειτουργει το iwork στο itablet. Εγω προσωπικα επαθα πλακα με την απλοτητα και αποτελεσματικοτητα του προγραμματος..

Και όμως ακριβώς αυτό είναι που εννοώ όταν λέω ότι τα apple είναι για καθυστερημένους και κάποιοι νομίζουν ότι τους λέω καθυστερημένους.
Είναι πολύ απλό, το ανοίγεις, το βάζεις στην πρίζα, το ανάβεις και αμέσως αρχίζεις να το χρησιμοποιείς. Θέλεις ένα αρχείο doc? Ανοίγεις το word και σου βγάζει την λίστα με όλα σου τα αρχεία. Γιατί να ψάχνεις που το έχεις βάλει?
Θέλεις να ακούσεις μουσική? Πατάς το κουμπί και το mac αποφασίζει τι θα ακούσεις. Γιατί να ψάχνεις τι θέλεις να ακούσεις?
Και μπορώ να συνεχίσω για πολλά ακόμα. Είμαι σίγουρος ότι εάν έδινα το iphone στον 70χρονο πατέρα μου, θα μπορούσε να χρησιμοποιεί άνετα και θα τον βολέβανε και τα μεγάλα νούμερα όταν παίρνει τηλέφωνο.
Όλα τα apple ανεξαρτήτως είναι έτσι δομημένα ώστε να είναι πολύ εύκολα στην χρήση και να απαγορεύουνε στον χρήστη οποιοδήποτε σφάλμα.
Σε άλλους αυτό αρέσει πάρα πολύ. Γιατί σου λέει εγώ να παιδεύομαι να κάνω κάτι, το κάνει μόνο του.
Σε άλλους πιο ψαγμένους ή πιο αντιδραστικούς δεν αρέσει.
Αυτό που σίγουρα αρέσει σε όλους είναι το design και οι καινοτομίες που φέρνει η apple.
Έτσι λοιπόν για εμάς τους αντιappleικούς μας γεμίζει το γεγονός ότι οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν και θα βγάλουν κάτι εφάμιλο ή και καλύτερο (ίσως όχι τόσο designato) λίγο αργότερα.
Κανείς δεν αρνείται ότι η Apple είναι πολλές φορές μπροστά από τους άλλους, αλλά για να το πετύχει αυτό, υποτιμάει την νοημοσύνη μας και μας συμεριφέρεται σαν καθυστερημένα.

Απάντηση: Παρουσίαση : iPad

Φιλε μου, το μεγαλυτερο επιτευγμα μιας συχρονης ηλεκτρονικης συσκευης ειναι να κρυβει τρομερη τεχνολογια απο πισω και απο μπροστα να ειναι τοσο απλο και ευκολο που να μπορει να το χειριστει ο καθενας απο τον "καθυστερημενο" μεχρι τον Mastermind.. Δεν πρεπει ομως να εισαι Mastermind για να χειριζεσαι εναν H/Y και εκει εχουν αποτυχει οικτρα τα windows (τα οποια τωρα κανουν αγωνα δρομου να γινουν και αυτα "καθυστερημενα") :p
Αν εσυ, για να αισθανθεις εξυπνος, χρειαζεσαι μια συσκευη που να σου σπαει τα νευρα με δυσκολιες στον χειρισμο και κολληματα, μεγεια σου και χαρα σου!
Εγω θελω να μπορω να κανω την δουλεια μου και το χομπυ μου ευκολα και απλα, σε ενα απολαυστικο περιβαλλον γιαυτο προτιμω τα apple (ερχομενος απο 15ετη ενασχοληση με windows).
Την δικη μου νοημοσυνη λοιπον δεν την υποτιμα η Apple η οποια με σεβεται με τον τροπο που λειτουργουν τα προιοντα της, αλλα μηχανηματα (οπως τα ανοητα windows based smartphones) τα οποια υποσχονται παπαδες και τελικα ειναι αδυνατον να τα χρησιμοποιεις οπως πρεπει λογω κακου "στησιματος"..
Οπως καποιος σοφα ειχε πει: Τα Windows ειναι φτιαγμενα απο Προγραμματιστες για Προγραμματιστες και τα Mac απο Ανθρωπους για Ανθρωπους..

Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Από την εμπειρία μου (χρήστης και των 2 ʽκόσμων´):

: να κανει μια συσκευη αυτα που λεει οτι κανει με απολαυστικο τροπο,.
Ετσι ακριβώς.

Εδώ ποντάρει η Apple (και τα καταφέρνει).

Και όσο στοχεύει στον χρήστη με χαμηλές απαιτήσεις (απαιτήσεις πχ που περιορίζονται στα απολύτως βασικά σε συνδυασμό με το χάζι ωραίων menu και πολλών χρωματακίων / μπλιμπλικίων κλπ) σαφώς και κερδίζει κατά κράτος τα Win.

Όταν όμως θες να κάνεις το κάτι παραπάνω (το οποίο μπορεί να είναι απλούστατο / προφανές / δεδομένο πολλά χρόνια τώρα για άλλες πλατφόρμες – πχ έναν απλό συγχρονισμό αρχείων ή ακόμα και μέχρι πρότινος, ένα copy / paste κλπ (παραδείγματα υπάρχουν πολλά)) και βλέπεις ή ότι απλά δεν μπορείς ή πρέπει να πας μέσω Λαμίας (κινδυνεύοντας να είσαι και παράνομος) η ʽαπόλαυσηʼ μετατρέπεται σε απίστευτο εκνευρισμό.

Επίσης η ʽαπόλαυσηʼ ισχύει βασικά για το iphone.

Η διαφορά στην εμπειρία χρήσης Mac / Win, για εμένα πάντα, είναι μικρή (και σίγουρα δεν αξίζει την χρηματική διαφορά). Υπάρχουν μάλιστα και πράγματα που θεωρώ ότι τα κάνουν καλύτερα τα Win.

Μετά από πολλούς μήνες χρήσης Macbook Pro αναρωτιέμαι εν τέλει γιατί το κρατάω. Και η απάντηση είναι απλώς ʽγια να έχω να παίζω με κάτι διαφορετικόʼ.

Τα παραπάνω από την πλευρά της ʽαπλής / καθημερινήςʼ χρήσης (αλλά από ένα χρήστη που δεν μένει μόνο στον εντυπωσιασμό που προσφέρουν τα ʽμπλιμπλίκιαʼ και οι ʽομορφιέςʼ των Mac αλλά θέλει και την ελευθερία του).

Όσον αφορά φυσικά τα ipod η ʽαπόλαυσηʼ είναι το 1ο και βασικότερο πράγμα (δεν υπάρχουν άλλωστε και πολλά ʽσοβαράʼ / παραπάνω πράγματα που θα ήθελε κανείς να κάνει με ένα media player). Εξʼ ου και παραμένω φανατικός χρήστης Ipod (από το 1ο 20αρι με σκληρό που είχα).

Όσον αφορά τώρα το iphone: Επειδή το τηλέφωνο είναι και εργαλείο για πολλούς, εάν τα Win Mob ήταν απλώς πιο γρήγορα, δεν θα υπήρχε καν θέμα σύγκρισης και εκεί για εμένα.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι και θέμα, όχι μόνο αναγκών αλλά και χαρακτήρα / ιδιοσυγκρασίας του καθενός.

Δηλαδή θεωρεί τους απλούς χρήστες ουσιαστικά ηλίθιους. ΟΚ..
Δεν ξέρω αν τους θεωρεί, ξέρω όμως ότι προς τα εκεί τείνουμε γενικώς. Δεν λέω ότι είναι θέμα μόνο Apple αλλά καταντά γελοίο το να παρασερνόμαστε μόνο από την ομορφιά και να χάνουμε την ουσία καταλήγοντας στην αποβλάκωση (και σε κάτι τέτοιο, ανάμεσα στα άλλα καλά βέβαια, έχει συνεισφέρει τα μάλλα το iphone). Αλλά φυσικά ποτέ δεν φταίει η μηχανή αλλά ο χρήστης….

Last edited:

Συριε, αν ασχοληθεις λιγο παραπανω με το Macbook pro που εχεις (περαν του να βλεπεις φωτο, ακους μουσικη κλπ) θα διαπιστωσεις οτι το λειτουργικο του (snow leopard) κανει "παπαδες" και δινει απιστευτες δυνατοτητες για οποιον γουσταρει να παιξει σε βαθος... Οποτε ο "κομπιουτερας" μπορει να κανει τα δικα του και ο "καθυστερημενος" απλα να απολαυσει τον υπολογιστη του..
A, και σε απλα καθημερινα πραγματα που χρησιμοποιουμε το 99% των χρηστων (mail, photos, browsing κλπ), ενα Mac ριχνει στα "αυτια" στα πισια, οποτε τι να συγκρινουμε τωρα...

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : iPad

Συριε, αν ασχοληθεις λιγο παραπανω με το Macbook pro που εχεις (περαν του να βλεπεις φωτο, ακους μουσικη κλπ) θα διαπιστωσεις οτι το λειτουργικο του (snow leopard) κανει "παπαδες" και δινει απιστευτες δυνατοτητες για οποιον γουσταρει να παιξει σε βαθος... Οποτε ο "κομπιουτερας" μπορει να κανει τα δικα του και ο "καθυστερημενος" απλα να απολαυσει τον υπολογιστη του..
Σε αυτό ίσως εχεις δικιο.

Σαφως εχει να κανει και με τον παραγοντα ''συνήθεια''.

Αλλα αυτή δεν θα έπρεπε (ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση είχα - ότι δεν θα επρεπε να κάτσω να ξαναμάθω τα computer από την αρχή) η ''μαγκιά'' των Mac; Να σε προδιαθέτει θετικά με την ευκολία χρήσης; Ε εμένα βρε παιδι μου δεν μου κανει κλικ οτι κάπου υπάρχει το κάτι παραπάνω....

A, και σε απλα καθημερινα πραγματα που χρησιμοποιουμε το 99% των χρηστων (mail, photos, browsing κλπ), ενα Mac ριχνει στα "αυτια" στα πισια, οποτε τι να συγκρινουμε τωρα...
Οπως προειπα, δεν νομίζω ότι οι διαφορες είναι τόσο μεγάλες (πλέον).

Τεσπα ειναι θεμα του καθενός. Πχ βλέπω εσένα πόσο ενθουσιάζεσαι με διάφορα κολπάκια του iphone πχ τα οποία εμένα με αφήνουν παντελώς αδιάφορο (δεν το λέω υποτιμητικά - εννοείται :) )

Last edited:

Για εμενα που χρησιμοποιω καθημερινα και τις δυο πλατφορμες (win 7 και Osx ) οι διαφορες οχι μονο υπαρχουν αλλα παραμενουν χαοτικες...

ΥΓ. Για το θεμα σκαλισματος, ε μην περιμενεις να το κανει και windows friendly η Apple! Αφου το λειτουργικο λειτουργει με τελειως διαφορετικο τροπο (πχ η λεξη dlls ειναι αγνωστη στα mac).

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : iPad

ΥΓ. Για το θεμα σκαλισματος, ε μην περιμενεις να το κανει και windows friendly η Apple! Αφου το λειτουργικο λειτουργει με τελειως διαφορετικο τροπο (πχ η λεξη dlls ειναι αγνωστη στα mac).
Το πως λειτουργεί τεχνικά το λειτουργικό στο backround (πχ dll η όχι) είναι αδιάφορο.

Εγω μιλαω για την εμπειρία χρήσης.

Δεν μιλαω για Windows friendly. Μιλαω για το κατι που θα με κανει να δω οτι υπαρχει κατι ενδιαφερον απο κατω που θα με κανει να ασχοληθω.

Αν δεν μπορει να το επιτυχει αυτο (που ειναι και ειναι το φορτε της) η Apple....

Και στο κάτω κάτω, αυτό δεν ευαγγελίζεται η Apple; Την ευκολία χρήσης; Γιατί να πρέπει να ''ψάξω'' τόσο για να βρω το κάτι παραπάνω;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση : iPad

Το πως λειτουργεί τεχνικά το λειτουργικό στο backround (πχ dll η όχι) είναι αδιάφορο.

Εγω μιλαω για την εμπειρία χρήσης.

Και πως θα αποκτησεις εμπειριας χρησης, αν δεν ασχοληθεις με κατι που σου ειναι τελειως καινουργιο οπως το MacOsx? Απαξ και προερχεσαι απο Wndows οπως οι περισσοτεροι, θα πρεπει να μαθεις την αρχιτεκτονικη ενος αλλου λειτουργικου για να μπεις στα βαθια νερα.. Οταν ομως το κανεις, φανταζομαι οτι θα αλλαξεις αποψη....

Re: Παρουσίαση : iPad

Μιλια μακρια η εμπειρια χρησης σε Mac...
Δουλευω πολλα χρονια στα media και κανενας επαγγελαμτιας δεν δουλευει σε Pc.
Συνεργαζομαστε με 2 απο τις 3 μεγαλυτερες διαφημιστικες εταιρειες στο κοσμο (για τηλεοραση μιλαω) και οταν ειδαν οτι εμεις (οχι εγω !) δουλευουμε ακομη με pc (ας ειναι καλα η rainbow γι αυτο) , γελαγανε!
Ειναι μαλλον καθυστερημενοι κι αυτοι ...

Re: Παρουσίαση : iPad

Βρε Τάκη, λέω απλώς ότι την είδα τη δομή, μου την έδειξες κι εσύ, δόξα τω θεο σκαμπάζω από υπολογιστές, το έχω κοιτάξει και μόνος μου λιγάκι (με διάφορες αφορμές) αλλά δεν βλέπω ακόμα τίποτα το τρομερό (όσον αφορά το λειτουργικό λέμε πάντα) που θα με κάνει να παρατήσω τα Win. Τόσο απλά. Το να πρέπει να πάρω master δεν ξέρω κι εγώ που για να ανακαλύψω την απίστευτη ευκολία χρήσης μάλλον καταντά παράδοξο.

Γιάννη, καταρχήν εγώ δεν μίλησα για επαγγελματική χρήση. Εκεί δεν έχω ιδίαν γνώμη. Από την μία πιθανολογώ ότι το Mac OS θα είναι πολύ πιο αποδοτικό (λόγω δομής) από τα Win από την άλλη και εκεί υπάρχει το αντεπιχείρημα (όχι όσον αφορά την ουσία) ότι απλώς η εγκατεστημένη βάση οφείλεται στην ‛συνήθεια’ (όπως τα Win στην οικιακή χρήση).

Εγώ πάντως ρε παιδιά η αίσθηση που έχω σχηματίσει είναι ότι οι 2 κόσμοι έχουν πλησιάσει πάρα πολύ (και το hardware (βλ. Intel) το δείχνει) και όσο πάει θα πλησιάζουν ακόμα περισσότερο. Αυτό μάλιστα είναι προφανώς προς όφελος της MS, η οποία μέχρι και προ καιρού ήταν πιθανόν μακράν πίσω και όχι της Apple. Εξ’ ου και η τελευταία κάνει αυτές τις, άγαρμπες αλλά ιδιαίτερα επιτυχημένες εμπορικά, προσπάθειες διαφοροποίησης.

Anyway πάλι στα γνωστά μονοπάτια πήγε η κουβέντα….

Μα βρε Συριε, η απλη δομη του λειτουργικου δεν ειναι το ζητουμενο αν θες να κανεις κολπα! Τοτε αρχιζεις να παιζεις με automators και terminal, που απο οτι εχω καταλαβει, μπορουν να κανουν παπαδες! Τεσπα, back to ipad..

Καλα ο κλαδος των Media μπορει να εχει mac αλλα αν παμε στο κλαδο βιομηχανίας με τα αμετρητα πακετα CAD/CAM και τα εκατοντάδες ειδικα λογισμικά... Sorry αλλα εγω δεν εχω δει μηλαράκια πουθενά...

Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Μιλια μακρια η εμπειρια χρησης σε Mac...
Δουλευω πολλα χρονια στα media και κανενας επαγγελαμτιας δεν δουλευει σε Pc.
Συνεργαζομαστε με 2 απο τις 3 μεγαλυτερες διαφημιστικες εταιρειες στο κοσμο (για τηλεοραση μιλαω) και οταν ειδαν οτι εμεις (οχι εγω !) δουλευουμε ακομη με pc (ας ειναι καλα η rainbow γι αυτο) , γελαγανε!
Ειναι μαλλον καθυστερημενοι κι αυτοι ...

Κάποτε όλα τα graphics για ταινίες γινόντουσαν σε Silicon Graphics μηχανήματα, κανείς όμως δεν τα χρησιμοποιούσε για κάτι άλλο.
Τα Mac από την άλλη είναι (ήταν ακόμα καλύτερα πριν τους Intel Mac) κατάλληλα για web και graphics και design εφαρμογές λόγω της αρχιτεκτονικής σύνδεσης της κάρτας γραφικών με την μητρική και το πως χρησιμοποιούνε την κάρτα αλλά κάνουνε και για καθημερινή δουλειά.
Το ότι ειδηκευμένες εταιρείες χρησιμοποιούνε για ειδηκευμένες δουλείες ένα μηχάνημα, δεν σημαίνει ότι το μηχάνημα σκίζει παντού.
Και ξαναλέω, δεν είναι καθυστερημένος όποιος δουλεύει σε mac, απλά μπορεί να δουλεύψει ένα mac και ένας καθυστερημένος.

Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Και ξαναλέω, δεν είναι καθυστερημένος όποιος δουλεύει σε mac, απλά μπορεί να δουλεύψει ένα mac και ένας καθυστερημένος.

Χρησιμοποιείς βαριές λέξεις, για μένα τουλάχιστον που έχω προσωπικά παραδείγματα.Πολλοί μέσω του Universal Access (καμμία σχέση με αυτό τον Win) μπορεσαν και δούλεψαν σε υπολογιστή με τρόπο που τους ήταν αδύνατο σε Win.
To Max OS X μπορεί να το δουλέψει και το μικρό παιδί ή ο άσχετος και να εκμεταλευτεί τα καλούδια του ο guru unixας ή ο επαγγελματίας.Ενα από τα ωραία αυτού του λειτουργικού.Γιατί οι τεχνολογίες που έχει είναι πάρα μα πάρα πολλές.
Υπάρχουν και παιδιά ξέρεις που στον υπολογιστή τους κάνουν θαυμαστά πράγματα αντί να καίγονται στα παιχνίδια.Εδώ θα πεις οτι τα κοροιδεύουν οι συμμαθητές τους που έχουν την κόπια του Counter Strike ή όποιου άλλου (sorry αν είμαι πίσω σε αυτά) .Δεν πειράζει.Αργότερα θα φανεί.
Το οτι τα Mac ξεχωρίζουν στους δημιουργικούς επαγγελματίες είναι λόγω του ότι ασχολούντε απροβλημάτιστα με το δημιουργικό τους, χωρίς να τους τραβάει πίσω το hardware ή να πρέπει να γίνουν τεχνικοί για να τελειώσουν το project τους. Ναι δεν είναι ψαγμένοι, δεν ξέρουν από μητρικές κτλ κτλ αλλά η δουλειά τους είναι η ταινία που βλέπεις και η μουσική που ακούς.Δεν μπορείς να τους πεις καθυστερημένους όμως.
Διαφορά στις επιδόσεις υπάρχει και σήμερα(άσχετα με το πέρασμα στα intel) όχι μόνο ώς προς τον τρόπο που δουλεύει το Photoshop ή ένα πρόγραμμα DTP/Audio/Video αλλά και ως προς το τελικό αποτέλεσμα.Τώρα ένας Mac κοστίζει και 1000 ευρώ ή και λιγότερο. Κάποτε πλήρωναν εκατομύρια γιατί δεν υπήρχαν απλά πράγματα όπως πολυτονικά στα win και ακόμη και σήμερα η διαχείριση χρώματος στα PC είναι λαχείο.Τα ίδια και στον ήχο, τα ίδια και στο video.
Tα πράγματα σίγουρα έχουν βελτιωθεί στα PC, θεαματικά σε σχέση με παλαιότερα όμως δεν έχουν φτάσει και δεν θα φτάσουν ποτέ τα Mac, όχι από άποψη hardware αλλά όπως δουλεύει και αξιοποιείται από τα Win ή το πως δουλεύουν προγράμματα όπως το Corel κτλ.Ακόμη και στο Photoshop.Όπως και να χτίσει το PC του ένας guru/ψαγμένος είναι μερικά πράγματα που δεν αλλάζουν.

Από κει και πέρα η συζήτηση δυστηχώς καταλήγει πάλι σε flame με το κλασικό Mac vs PC.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

 Νίκος;1094471 said:
Το οτι τα Mac ξεχωρίζουν στους δημιουργικούς επαγγελματίες είναι λόγω του ότι ασχολούντε απροβλημάτιστα με το δημιουργικό τους, χωρίς να τους τραβάει πίσω το hardware ή να πρέπει να γίνουν τεχνικοί για να τελειώσουν το project τους. Ναι δεν είναι ψαγμένοι, δεν ξέρουν από μητρικές κτλ κτλ αλλά η δουλειά τους είναι η ταινία που βλέπεις και η μουσική που ακούς.

Κάθε φορά που γράφετε τέτοια πράγματα απορώ ειλικρινά με τι PCs έχετε μπλέξει... Πειράζει που ποτέ τα τελευταία 10 χρόνια δε μ'έχει τραβήξει ποτέ τίποτα πίσω στη δουλειά μου από θέμα hardware ή (windows) software? Για να μην αναφέρω ότι αν ήμουν φερειπήν αρχιτέκτων (ήτοι δημιουργικός επαγγελματίας) θα έπρεπε να στερούμαι πλήθος εξαιρετικών πακέτων software που απλά δεν υπάρχουν για mac.

 Νίκος;1094471 said:
Από κει και πέρα η συζήτηση δυστηχώς καταλήγει πάλι σε flame με το κλασικό Mac vs PC.

Kανείς δεν έχει διάθεση για flame, pc και mac διεκδικούν διαφορετικό κομμάτι στην "πίτα" οπότε δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε. Όμως όταν γράφονται ανακρίβειες όπως οι παραπάνω για PCs που δε σ'αφήνουν να δουλέψεις, κολλάνε ιούς, καταστρέφονται μόνα τους, θέλουν κάθε μήνα φορμάτ κλπ, όπως και ακόμα πιο τραβηγμένα, ότι πχ είναι τεχνολογικά πίσω, μοιραίο είναι να εμφανίζεται κάποιος να αποκαταστήσει την αλήθεια...

Ωραία τα mac, ποιοτικά, όμορφα, εύχρηστα, με ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΥΣ περιορισμούς όμως, άρα για ανθρώπους που έχουν ξεκαθαρίσει απόλυτα τι θέλουν.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Κάθε φορά που γράφετε τέτοια πράγματα απορώ ειλικρινά με τι PCs έχετε μπλέξει...

Σίγουρα με αυτά που μας έκαναν να στραφούμε με Mac.:flipout:

Αν ήταν όλα ωραία και καλά στα Win και τόσο φθηνότερα πολλοί εδώ μέσα δεν θα είχαν κάνει την μετάβαση.

Aπό κει και πέρα όπως λες είναι θέμα επιλογής.Αρκεί να ξέρεις τι θες αλλά ταυτόχρονα να ξέρεις και τί άλλο υπάρχει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Ωραία τα mac, ποιοτικά, όμορφα, εύχρηστα, με ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΥΣ περιορισμούς όμως, άρα για ανθρώπους που έχουν ξεκαθαρίσει απόλυτα τι θέλουν.

:flipout::flipout::flipout:

Αγαπητέ Maestro, έχεις δουλέψει σε mac ;;

Αν όχι, τότε κακώς εκφέρεις άποψη...

Αν ναι, τότε απλά δεν θες να αλλάξεις τις συνήθειές σου...

Κανένας περιορισμός δεν υπάρχει στο mac os x. Ότι θες το κάνεις.

Το λειτουργικό στηρίζεται σε πυρήνα unix, το οποίο ως γνωστόν είναι το αγαπημένο "παιδί" των προγραμματιστών και δεν στηρίζεται στο ms-dos !

Ανοίγεις λοιπόν ένα terminal window στο mac os x κ κάνεις απίστευτα πράγματα.

Αν δεν γνωρίζεις τι εστί, μπορείς να ενημερωθείς.

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι (ειδικά δε όσον αφορά iphone κλπ).

:flipout::flipout::flipout:

Αγαπητέ Maestro, έχεις δουλέψει σε mac ;;

Αν όχι, τότε κακώς εκφέρεις άποψη...

Αν ναι, τότε απλά δεν θες να αλλάξεις τις συνήθειές σου...

Κανένας περιορισμός δεν υπάρχει στο mac os x. Ότι θες το κάνεις.

Το λειτουργικό στηρίζεται σε πυρήνα unix, το οποίο ως γνωστόν είναι το αγαπημένο "παιδί" των προγραμματιστών και δεν στηρίζεται στο ms-dos !

Ανοίγεις λοιπόν ένα terminal window στο mac os x κ κάνεις απίστευτα πράγματα.

Αν δεν γνωρίζεις τι εστί, μπορείς να ενημερωθείς.

-bye-

Εγω παντως Μιχάλη έχω δουλέψει (και δουλεύω) και αυτή, την αίσθηση τουλάχιστον, έχω.

Και εάν είναι λάθος αίσθηση φταίει και το Mac που μου την δίνει (καθώς ευαγγελίζεται ακριβώς το αντίθετο: την απλότητα, ευελιξία κλπ).

Για το θέμα της συνήθειας, τα έχουμε ξαναπεί: Συμφωνώ (αλλά δεν νομίζω ότι, στην περίπτωσή μου τουλάχιστον, είναι καθοριστικός παράγοντας).

Συμφωνώ επίσης και για το Unix (εξ’ ου και τα Mac είναι πιο γρήγορα).

Για το MS-DOS που λες, ελπίζω να αστειεύεσαι (αλλιώς μάλλον είσαι πολύ πιο ανενημέρωτος για τα PC απ’ ότι ‛κατηγορείς’ τον Maestro για τα Mac).