Παμε στο πως κατεληξα στο συμπερασμα του μηνυματος #30.
Υλικο που χρησιμοποιησα.
Τηλεοραση Samsung LE40F86BD 40" LCD Full HD με 1:1, ανενεργα ολα τα φιλτρα πλην του χρωματος, του DNIe και του μαυρου.

Η τηλεοραση ισως ειναι η καλυτερη LCD 40" που εχει κυκλοφορησει. Με Clear Panel για λεια και γυαλιστερη εικονα, απιστευτο μαυρο σχεδον τελειο και οχι μωβ υπο γωνια που εβγαζαν οι LE40A656 για παραδειγμα και πολυ καλη αποδοση κλιμακας του γκρι οπου η Α656 επασχε και εδειχνε μαυρο σε χαμηλου φωτισμου σκηνες. Χρωματα πολυ καλα με το ασπρο να ειναι ασπρο και οχι θαλλασι ή κιτρινο. Και απο γωνιες θεασεις, ακομα και απο το πλαϊ δειχνει σωστα χρωματα και φωτεινοτητα.
Στις φωτο ειναι και οι ρυθμισεις που παιζουν ολες οι συσκευες. Δεν αλλαζει καμια ρυθμιση.
HTPC με ATi HD4350, DTR2205, STB HD N1, T650i
Παμε τωρα σχετικα με τον θορυβο.
Απο οσο εχω δει ο DTR2205 παρουσιαζει εντονο θορυβο και δεν φαινεται να εχει καποιο κυκλωμα επεξεργασιας μειωσης θορυβου. Γι`αυτο και το φτωχο αποτελεσμα που εχει ανεβει και σχετικη φωτο που φαινεται ο θορυβος στους υποτιτλους απο ταινια που παιζει καποιο καναλι.
Ο STB HD N1 παρουσιαζει μειωση θορυβου και ειδικα στις εγγραφες που ανεβασα ειναι ευκολα αντιληπτο, αφου αλλαζοντας το φοντο γυρω απο το λογοτυπο βλεπουμε οτι εχει μια υστερηση μεχρι να ενεργησει το φιλτρο και μολις πιασει εξαφανιζεται καθε ιχνος θορυβου. Το ιδιο αποτελεσμα υπαρχει ειτε αναπαραγοντας μια εγγραφη ειτε βλεποντας ζωντανο προγραμμα.
Ο T650i παρουσιαζει το ιδιο φαινομενο, να επιδρα φιλτρο μειωσης θορυβου απλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο. Και εδω αλλαζοντας το φοντο γυρω απο το λογοτυπο βλεπουμε οτι εχει μια υστερηση μεχρι να ενεργησει το φιλτρο και μολις πιασει εξαφανιζεται ο πολυς θορυβος αλλά οχι εντελως. Ειναι λιγο πιο light. Ισχυει και εδω το ιδιο πραγμα ειτε σε αναπαραγωγη εγγραφης ή ζωντανο προγραμμα. Ειναι πιο ευκολα αντιληπτο αν πλησιασουμε στην τηλεοραση μας.
Το HTPC ειναι αλλη κατηγορια. Παντως δεν εχει θορυβο και αυτο. Και εδω επεμβαινει φιλτραρισμα.
Παμε στα χρωματα. Υποψη παει περασε η αναλογικη εποχη. Μπορεις να εχεις χρωμα χωρις artifacts.
Οι DTR2205, STB HD N1 & T650i πανω - κατω ιδια χρωματα εχουν και αποδιδουν σωστα κινουμενα σχεδια, προσωπα, και ολα τα υπολοιπα. Στον T650i χρειαστηκε να αυξησω ελαχιστα τον κορεσμο.
Το HTPC διαφερει στα χρωματα αρκετα. Δεν δειχνει τοσο φυσικα τα προσωπα και υπαρχει διαφορά στο κοκκινο και σε αλλα χρωματα. Εδω ισως εχει να κανει το windows media center που πολλοι το κατηγορουν για τα χρωματα που βγαζει.
Παμε στην φωτεινοτητα - αντιθεση.
Ο DTR2205 βγαζει την πιο σκουρα εικονα απο τους δεκτες (μου) και εχει κακη αντιθεση που ειδικα σε χαμηλου φωτισμου σκηνες χανεται πληροφορια και εμφανιζει μαυρο.
Για τους αλλους ειπα.
Το HTPC εχει την πιο σκουρα εικονα ειτε σε windows media center ειτε σε KMPlayer, κατι που ευθυνεται η ATi και ενω εχω αυξησει την φωτεινοτητα απο τις ιδιοτητες της καρτας γραφικων.
Στην κινηση.
Ο DTR2205 που εχει την τελεια κινηση ανεξαρητως καναλιου δεν εφαρμοζει ειπαμε κανενα φιλτρο μειωσης θορυβου. Ετσι ο επεξεργαστης του στελνει την εικονα ως εχει.
Ο STB HD N1 με το ισχυρο φιλτραρισμα χανει πολυ σε κινηση οταν το καναλι δεν εκπεμπει καλη ποιοτητα εικονας και ο επεξεργαστης εχει δυσκολοτερο εργο.
Ο T650i ειπα οτι εχει καλη κινηση αλλά οχι τελεια. Μαλλον ειναι το ενδιαμεσο με τους αλλους δυο σε φιλτρισμα/κινηση.
Το HTPC εχει τελεια κινηση.
Δυστυχως δεν εχω στην κατοχη μου αλλους δεκτες να δοκιμασω.
Σιγουρα καποιοι θα εχουν την ιδια ή καλυτερη εικονα.
Εγω μπορω να ξερω μονο για αυτους που εχω.
Προσωπικα πηγαινοντας απο αναλογικη ληψη σε HTPC DVB-T και μετα σε DTR2205, σε STB HD N1 προτιμουσα την εικονα του τελευταιου. Πιο σωστα χρωματα απο το HTPC, πιο λεια και γυαλιστερη με βαθος εικονα απο τον DTR2205.
Τωρα με τον T650i τα πραγματα ειναι αμφιρροπα. Θα ηθελα να εχει πιο λεια και γυαλιστερη εικονα για να εχω τον τελειο σε εικονα.
ΥΓ. Ναι, μου αρεσει η λεια και γυαλιστερη εικονα. Γι`αυτο και πηρα τηλεοραση με Clear Panel και οχι π.χ Sony KDL-40W4000 ή Plasma
Η διαφορά που εχει το Clear Panel ειναι οχι απλα μεγαλη, χαοτικη. Αν εχετε δει λαπτοπ ή οθονη HP θα καταλαβετε τι εννοω...