Συζήτηση περί θύρας ethernet στους δέκτες OTE TV, vdsl κ.τ.λ.

vaskag

Established Member
24 October 2010
233
να υποθεσω οτι αν ποτε ενεργοποιηθει η ethernet θυρα, θα γινει και για τους παλιους δεκτες. ετσι?

Last edited by a moderator:
Για ολους του δέκτες θα ενεργοποιηθεί η ethernet για να έχουν τις υπηρεσιες VOD- OΤΕ TVCLUB- OTE TV REPLAY απλος θα πάιζει μόνο μέσω otenet adsl-vdsl παρόχο.Προυπόθεση για να παίζουν τα HD θα χρειάζεται Vdsl γραμμή.

ξερεις αμα θα δωθουν τα hd καναλια απο οτε tv μεσω conn-x για οσους εχουν vdsl?

Για ολους του δέκτες θα ενεργοποιηθεί η ethernet για να έχουν τις υπηρεσιες VOD- OΤΕ TVCLUB- OTE TV REPLAY απλος θα πάιζει μόνο μέσω otenet adsl-vdsl παρόχο.Προυπόθεση για να παίζουν τα HD θα χρειάζεται Vdsl γραμμή.
Τρελή απόφαση, πραγματικός εκβιασμός τον οποίο ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω.

εγώ έχω wind είμαι ευχαριστημένος και δεν έχω σκοπό να φύγω...εννοείται ότι με ενδιαφέρει το replay αλλά ΟΚ δεν με συμφέρει να βάλω ΟΤΕ...ας ενεργοποιηθεί πρώτα η υπηρεσία και βλέπουμε,ίσως γίνει κάτι και για εμάς τους "εναλλακτικούς" :SFGSF8:

Καθόλου εκβιασμός δεν είναι και καλά θα κάνει να τις δίνει τις ethernet υπηρεσίες μόνο σε ΟΤΕ συνδρομητές δείχνοντας έτσι ότι τους σέβεται και τους υποστηρίζει που τον στηρίζουν.
Απόλυτα λογικό μου φαίνεται.

Σκεφτείτε το και ανάποδα όμως... Μια τέτοια κίνηση θα αύξανε κατακόρυφα την μεταφορά δεδομένων μεταξύ του παρόχου και των πελατών.

Προς το παρόν, στο ADSL και VDSL δεν χρησιμοποιούν όλοι οι χρήστες το 100% της δυνατότητας της γραμμής, καθότι δεν κάνουν όλες οι ηλικές streaming και downloading. Ανοίγοντας την συγκεκριμένη υπηρεσία, θα μπορεί και ο παππούς να βλέπει replay TV (έστω και άθελα του π.χ. λάθος κουμπι) και άρα να αυξάνει την κίνηση της γραμμής.

Υπάρχει λοιπόν περίπτωση αντίδρασης των εναλλακτικών, αν ο ΟΤΕ αύξανε με αυτόν τον τρόπο την κίνηση δεδομένων, και άρα τους εξανάγκαζε σε αναβάθμιση των συστημάτων τους λόγω ανάγκης μεγαλύτερου bandwidth?

Επίσης, είστε σίγουροι ότι οι εναλλακτικοί μπορούν να προσφέρουν την ποιότητα που (ο ΟΤΕ θεωρεί ότι) χρειάζεται για να παίζει πάντα απροβλημάτιστα η υπηρεσία?

Πριν αρχίσετε να βαράτε ξεκαθαρίζω:
1. Δεν λέω ότι ο ΟΤΕ έχει παντού και πάντα καλύτερη ποιότητα στο internet,
2. Ούτε ότι οι εναλλακτικοί δεν έχουν αντίστοιχα καλή ποιότητα.
3. Ελπίζω να ανοίξει την υπηρεσία για να μπορούν να έχουν και στο εξωτερικό Replay TV.

Μάλλον μερικοί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει iptv.Γιατί θέλουμε και replay-tv & vod & tv club και ένα/μία να μας κάνει αέρα.Όλα μαζί δε γίνονται!

Δεν μπορεις να εχεις IPTV απο δικτυο τριτου.
Δεν ελεγχεις την ποιοτητα. (και ειναι δυσκλοτερο στην πιστοποιηση του χρηστη)

Είμαι αρκετά σίγουρος ότι μπορείς να έχεις IPTV και VoD από δίκτυο τρίτου... Η τεχνολογία και ο τρόπος να το κάνεις υπάρχει. Μου διαφεύγει κάτι?

δηλαδη για να υπαρχουν αυτες οι υπηρεσιες στο πακετο ιντερνετ(VDSL)-τηλεφωνια-τηλεοραση το μηνιαιο κοστος ποιο θα ειναι?μην το υπολογισετε γιατι θα τρομαξει κοσμος!!!
πιστευω οτι δεν θα εχει καμμια εμπορικη επιτυχια αυτη η κινηση.μαλλον προσπαθει να τραβηξει κοσμο κυριως στο VDSL που η τιμη του ειναι απαγορευτικη για το μεσο μεταμνημονιακο ελληνικο πορτοφολι

στο οτετv μεσω conn-x που υπαρχουν ηδη ποσο απογορευτικη ειναι? 20Ε μηπως?

για το VDSL εγραψα.η τιμη του χωραει σε πολυ λιγα ελληνικα σπιτια.μπες στο site του ΟΤΕ και κοιτα το.νομιζω οτι το διμηνο βγαινει 140 ευρω για το πακετο που αναφερει ο dream21.δεν ειναι και λιγα...
ασε που και να θες να τα σκασεις τα λεφτα πρεπει να εχει και υποδομη για VDSL η περιοχη του συνδρομητη.

αν βαλεις το σταθερο+VDSL+OTETV τοτε ποσο βγαινει?

https://www.ote.gr/web/guest/build-your-bundle

65.80 για PSTN και 70,11 για ISDN ειναι το μηνιαιο κοστουμι
δεν τα λες και λιγα...ειδικα αν συγκρινεις με αυτα που πληρωνουν οι συνδρομιτες ΟΤΕTV που ειναι σε αλλο παροχο για τηλ+νετ

Βασικα δεν τα λες λιγα.....SUPER τα λες για triple play!!
Εγω προσωπικα εδινα μονο για Nova 55
Τα 70 για ολα αυτα (και το κυριοτερο VDSL) ειναι πολυ ανταγωνιστικη τιμη!!!

Re: Απάντηση: Συζήτηση περί θύρας ethernet στους δέκτες OTE TV, vdsl κ.τ.λ.

Είμαι αρκετά σίγουρος ότι μπορείς να έχεις IPTV και VoD από δίκτυο τρίτου... Η τεχνολογία και ο τρόπος να το κάνεις υπάρχει. Μου διαφεύγει κάτι?
Στο δίκτυό σου είναι multicast. Μέσω τρίτου θα είναι unicast, κάτι που θα επιβαρύνει πολύ το peering μεταξύ ΟΤΕ και άλλων. Που σημαίνει ότι ή θα τον κόψουν - throttling κτλ, ή θα απαιτήσουν χρήματα. Προφανώς και η τεχνολογία υπάρχει, αλλά όπως καταλαβαίνεις αποκλείεται η Hol, Forthnet κτλ να διευκολύνουν τον ανταγωνιστή τους επιτρέποντας multicast routing ή επιτρέποντας τεράστιο όγκο χρήσης στο μεταξύ τους peering.

Last edited: