- 23 May 2008
- 1,022
Κάνοντας την υπόθεση ότι έχουμε ένα σύστημα που έχει απόκριση σε αυτές της συχνότητες και το λειτουργούμε σε εξωτερικό χώρο με μόνο ένα τοίχο στο πίσω μέρος, πως θα λειτουργεί ως προς την παραγωγή αυτών των συχνοτήτων?
Βασικα για να μήν κάνεις τον κόπο να ανοίξεις thread για κάθε σημείο του σπιτιού σου, καλό θα ήταν να ξέρεις οτι τα 20-30hz δεν ακούγονται από κανέναν γιατί μόνο τα αισθάνεσαι.
Η μόνη εμπειρία που έχω είναι με δορυφόρους έβγαζαν έως 70 HZ και με sub που ξεκίναγε από τα 20 HZ. Όταν το ενεργοποιούσα, με αποκοπή περίπου στα 65 HZ, το μπάσο ακουγόταν πολύ ποιό βαθύ ακόμα και στο ελάχιστο του volume λειτουργώντας το sub, δηλαδή πολύ ποιό κάτω από την ένδειξη normal που είχε. Άρα πρέπει λογικά να άκουγα κάτω από την συχνότητα αποκοπής των 75 ΗΖ!
Πολυ καλυτερα αλλα και παλι η αποσταση σου απο το sub θα πρεπει να ειναι πανω απο 5 μετρα! Δεν μπορω βεβαια να φανταστω απολυτα τον χωρο που περιγραφεις!
Φιλε εχεις ακουσει 50 Hz? Ισα που ακουγονται. Εχω την ενυπωση οτι αυτο που φανταζεσαι για 50 Hz ειναι γυρω στα 250 Ηz.
Γιατι εχεις φαγωθει τοσο? Αν σου αρεσει αυτο που ακους, δεν χρειαζεσαι sub! Ειλικρινα.
Λοιπον για να μ γελιεστε μερικοι...τα 50 hz ακουγονται πολυ ανετα κυριως απο κολονες κ αυτο γιατι τα περισοτερα ηχεια ειναι συντονισμενα γυρω απο αυτη τη συχνοτητα. Το ιδιο κ τα sub μονο που εκει οπως ειπε κ ο george αυτες οι συχνοτητες παιζουν σε περισσοτερα dB. κ αν νομιζετε πως ειναι αρμονικες καντε το εξης: βαλτε το ηχειο μες τη μεση του σαλονιου σας, σκυψτε μπροστα στο woofer, ταπωστε με το χερι τη bass reflex κ δειτε τη διαφορα.
Φιλε εχεις ακουσει 50 Hz? Ισα που ακουγονται. Εχω την ενυπωση οτι αυτο που φανταζεσαι για 50 Hz ειναι γυρω στα 250 Ηz.
Γιατι εχεις φαγωθει τοσο? Αν σου αρεσει αυτο που ακους, δεν χρειαζεσαι sub! Ειλικρινα.
ποιός το λέει αυτό ?
ακούγονται και πολύ καλά μάλιστα.
Και κάπου εκεί είναι η ιδιοσυχνότητα πολλών σύγχρονων δωματίων.
Πολυ καλα, σαν ενα πιατινι δηλαδη?
με tone generator ,στα paradigm 7 που έχω μπροστά, αρχίζω να ακούω από το 30-40
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.