Tα 20 HZ - 30 HZ ακούγονται στην βεράντα?

hellenic vanagon

AVClub Enthusiast
23 May 2008
1,022
Κάνοντας την υπόθεση ότι έχουμε ένα σύστημα που έχει απόκριση σε αυτές της συχνότητες και το λειτουργούμε σε εξωτερικό χώρο με μόνο ένα τοίχο στο πίσω μέρος, πως θα λειτουργεί ως προς την παραγωγή αυτών των συχνοτήτων?

Πολυ καλυτερα αλλα και παλι η αποσταση σου απο το sub θα πρεπει να ειναι πανω απο 5 μετρα! Δεν μπορω βεβαια να φανταστω απολυτα τον χωρο που περιγραφεις!

Φιλε εχεις ακουσει 50 Hz? Ισα που ακουγονται. Εχω την ενυπωση οτι αυτο που φανταζεσαι για 50 Hz ειναι γυρω στα 250 Ηz.

Γιατι εχεις φαγωθει τοσο? Αν σου αρεσει αυτο που ακους, δεν χρειαζεσαι sub! Ειλικρινα.

Βασικα για να μήν κάνεις τον κόπο να ανοίξεις thread για κάθε σημείο του σπιτιού σου, καλό θα ήταν να ξέρεις οτι τα 20-30hz δεν ακούγονται από κανέναν γιατί μόνο τα αισθάνεσαι.

Η μόνη εμπειρία που έχω είναι με δορυφόρους έβγαζαν έως 70 HZ και με sub που ξεκίναγε από τα 20 HZ. Όταν το ενεργοποιούσα, με αποκοπή περίπου στα 65 HZ, το μπάσο ακουγόταν πολύ ποιό βαθύ ακόμα και στο ελάχιστο του volume λειτουργώντας το sub, δηλαδή πολύ ποιό κάτω από την ένδειξη normal που είχε. Άρα πρέπει λογικά να άκουγα κάτω από την συχνότητα αποκοπής των 65 ΗΖ!

Απάντηση: Re: Tα 20 HZ - 30 HZ ακούγονται στην βεράντα?

Βασικα για να μήν κάνεις τον κόπο να ανοίξεις thread για κάθε σημείο του σπιτιού σου, καλό θα ήταν να ξέρεις οτι τα 20-30hz δεν ακούγονται από κανέναν γιατί μόνο τα αισθάνεσαι.

Ετσι ειναι φιλε. Και σε ενα διαφανο συστημα σου δινουν μια αισθηση χωρου και βαθους.

Η μόνη εμπειρία που έχω είναι με δορυφόρους έβγαζαν έως 70 HZ και με sub που ξεκίναγε από τα 20 HZ. Όταν το ενεργοποιούσα, με αποκοπή περίπου στα 65 HZ, το μπάσο ακουγόταν πολύ ποιό βαθύ ακόμα και στο ελάχιστο του volume λειτουργώντας το sub, δηλαδή πολύ ποιό κάτω από την ένδειξη normal που είχε. Άρα πρέπει λογικά να άκουγα κάτω από την συχνότητα αποκοπής των 75 ΗΖ!

Που ηταν τοποθετημενο το sub?Μηπως κοντα σε κανα τοιχο η με πολλα πραγματα γυρω του και αυτο που ακουγες ηταν τα στασιμα και νομιζες οτι ηταν οι 50 κυκλοι?

Έτσι όπως πρότεινε ο κατασκευαστής, δηλαδή διαγώνια μέσα στην γωνία των δύο τοίχων.

Μαλιστα. Και ποιος κατασκευαστης ηταν αυτος?

Κοιταξε αμα ο κατασκευαστης εχει και ενα πεζο ραλι και παει στο μπουρναζι καθε μερα ταραζοντας τους κατοικους εκει με τα db που βγαζει θα το καταλαβαινα.
Ο κατασκευαστης προτεινε να το βαλεις εκει για να ακουσεις τα στασιμα απο το τοιχο και να εντυπωσιαστεις!Ομως το κανονικο μπασο και οι χαμηλες ΔΕΝ ειναι αυτο.

Re: Απάντηση: Tα 20 HZ - 30 HZ ακούγονται στην βεράντα?

Πολυ καλυτερα αλλα και παλι η αποσταση σου απο το sub θα πρεπει να ειναι πανω απο 5 μετρα! Δεν μπορω βεβαια να φανταστω απολυτα τον χωρο που περιγραφεις!

Φιλε εχεις ακουσει 50 Hz? Ισα που ακουγονται. Εχω την ενυπωση οτι αυτο που φανταζεσαι για 50 Hz ειναι γυρω στα 250 Ηz.

Γιατι εχεις φαγωθει τοσο? Αν σου αρεσει αυτο που ακους, δεν χρειαζεσαι sub! Ειλικρινα.

Σε βρίσκω υπερβοληκό. Τα 50Hz ακούγονται και είναι και πολύ ωραία κι όλας. Εγώ ακούω με άνεση στο σπίτι μου τα 63 και ακούω και διαφορές της τάξεως των 2db αν ανεβάω ή κατεβάσω την στάθμη της συγκεκριμένης συχνότητας. Λες να μην ακούω τα 50? Αδύνατο το βρίσκω και τουλάχιστον υπερβολικό. Τα 250 είναι πάρα πολύ ψηλά. Μπορεί κάποιοι ενισχυτές να έχουν ρυθμιστικά τονιικότητας για τα 350 ή τα 250Hz, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ακούς παρακάτω. Για άλλους λόγους τα έβαλαν εκεί τα ρυθμιστικά. Και συνεχίζω... Μπορεί να μην το ακούμε στην ίδια στάθμη που ακούμε τις υπόλοιπες συχνότητες, γι' αυτό και είναι σε equalizer για να ανεβάσουμε την στάθμη του και μπορεί το μηκος κύματος να είναι μακρύ, αλλά ακούγεται. Υπάρχουν προγράμματα στο Internet τα οποία μπορούν να σου γράψουν CD με συγκεκριμένες συχνότητες. Κάντε το για να δείτε τι ακούτε ακριβώς.

Οι χαμηλές συχνότητες αντιλαμβάνονται από τον άνθρωπο σε χαμηλότερες εντάσεις απ' ότι οι υψηλές. Ένα sub, μπορεί να ανεβάσει την ένταση των χαμηλών, για να τις πάρουμε στις ίδιες στάθμες με τις υπόλοιπες ή όσο γίνεται τέλοσπάντων. Στο μπαλκόνι τώρα, για να έρθουμε και στο θέμα μας, δεν νομίζω ότι θα ακουστεί ιδιαίτερη διαφορά, πέρα ίσως από αυτό που αναφέρατε. Και ο λόγος είναι κατά την γνώμη μου, ότι το μήκος κύματος αυτών των συχνοτήτων είναι μεγάλο και πρέπει να πάει κάποιος μακριά για να τις ακούσει. Οπότε περισσότερο θα το "απολαύσει" η γειτονιά, παρά οι κοντινοί ακροατές.:D

Λοιπον για να μ γελιεστε μερικοι...τα 50 hz ακουγονται πολυ ανετα κυριως απο κολονες κ αυτο γιατι τα περισοτερα ηχεια ειναι συντονισμενα γυρω απο αυτη τη συχνοτητα. Το ιδιο κ τα sub μονο που εκει οπως ειπε κ ο george αυτες οι συχνοτητες παιζουν σε περισσοτερα dB. κ αν νομιζετε πως ειναι αρμονικες καντε το εξης: βαλτε το ηχειο μες τη μεση του σαλονιου σας, σκυψτε μπροστα στο woofer, ταπωστε με το χερι τη bass reflex κ δειτε τη διαφορα.

Λοιπον για να μ γελιεστε μερικοι...τα 50 hz ακουγονται πολυ ανετα κυριως απο κολονες κ αυτο γιατι τα περισοτερα ηχεια ειναι συντονισμενα γυρω απο αυτη τη συχνοτητα. Το ιδιο κ τα sub μονο που εκει οπως ειπε κ ο george αυτες οι συχνοτητες παιζουν σε περισσοτερα dB. κ αν νομιζετε πως ειναι αρμονικες καντε το εξης: βαλτε το ηχειο μες τη μεση του σαλονιου σας, σκυψτε μπροστα στο woofer, ταπωστε με το χερι τη bass reflex κ δειτε τη διαφορα.

Έτσι ακριβώς είναι....

Re: Απάντηση: Tα 20 HZ - 30 HZ ακούγονται στην βεράντα?

ποιός το λέει αυτό ?
ακούγονται και πολύ καλά μάλιστα.
Και κάπου εκεί είναι η ιδιοσυχνότητα πολλών σύγχρονων δωματίων.

με tone generator ,στα paradigm 7 που έχω μπροστά, αρχίζω να ακούω από το 30-40

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tα 20 HZ - 30 HZ ακούγονται στην βεράντα?

ποιός το λέει αυτό ?
ακούγονται και πολύ καλά μάλιστα.
Και κάπου εκεί είναι η ιδιοσυχνότητα πολλών σύγχρονων δωματίων.

Πολυ καλα, σαν ενα πιατινι δηλαδη?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tα 20 HZ - 30 HZ ακούγονται στην βεράντα?

Πολυ καλα, σαν ενα πιατινι δηλαδη?

αυτό είναι χιούμορ τώρα?

να ξέρω να γελάσω

με tone generator ,στα paradigm 7 που έχω μπροστά, αρχίζω να ακούω από το 30-40

Ενδεχομένως να μπορούσες να ακούσεις και τα 20Hz, αλλά πρέπει να μπορούν και τα ηχεία να τα βγάλουν. Τα δικά μου δεν μπορούν πάντως.