Τα εχω μπλεξει με τις χρεωσεις DSL

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,422
Athens
Ειμαι ετοιμος να μπω στον κοσμο του γρηγορου internet, να μου κατεβαινουν οι τραγουδιστριες απο το ταβανι και να πιτσιλαω το γραφειο κανοντας surfing, wow!!

Τα εχω μπλεξει ομως...

Εστω οτι εχω την απλη PSTN γραμμουλα. Απ'οτι εχω καταλαβει, οι δρομοι ειναι δυο.
Ειτε παω στον ΟΤΕ, ζηταω γραμμη DSL (προσβαση που λεει ο ΟΤΕ) πληρωνοντας μηνιαιο παγιο μεσω του λογαριασμου του "τηλεφωνου" και ψαχνω για ανεξαρτητη συνδεση ειτε αγοραζω πακετο γραμμης & συνδεσης απο καποιον παροχο. Σωστα?

Στον πρωτο δρομο λοιπον, παω στον OTE και αγοραζω το Conn-X 1024. Αυτοματα εχω ενα μηνιαιο παγιο περιπου 24Ε μονο για την γραμμη. Στην συνεχεια ξαχνω για ανεξαρτητη συνδεση. Προς το παρον εχω βρει μονο το OnDSL Home, που για συνδεση 1024 ζηταει περιπου 36Ε το μηνα. Κανοντας λοιπον την προσθεση, 1 μηνας DSL 1024 μας κανει 60Ε !

Απ'την αλλη αν παω στην Forthnet, ας πουμε, χωρις να εχω ενεργοποιησει γραμμη DSL μεσω OTE και χωρις να λαμβανω υποψιν τις προσφορες εξοπλισμου ή "πακετων" δωρεαν μηνων, βλεπω οτι μπορω να εχω συνδεση αοριστου χρονου στα 1024 με περιπου 25Ε το μηνα. Στην τιμη αυτη, απ'οτι καταλαβαινει ο φτωχος μυαλος μου, περιλαμβανεται ΚΑΙ το παγιο προσβασης ΚΑΙ η συνδρομη συνδεσης.

Αρα αν υποθεσω οτι, για καποιο μυστηριο λογο, θελω να εχω την "δικη μου" γραμμη DSL κολλημενη στο τηλεφωνο και αγορασω το Conn-X, θα πληρωνω πανω απο τα διπλα λεφτα για το ιδιο πραγμα χωρις λογο!!

Ειναι κατι που δεν εχω καταλαβει? Υπαρχουν "κρυφες χρεωσεις" στους ανεξαρτητους ISP ή απλα ισχυει το προφανες και ο ημικρατικος οργανισμος χρεωνει τα μαλλιοκεφαλα του για να βγουν στην συνταξη γρηγοροτερα οι κουρασμενοι υπαλληλοι του?

Στον πρωτο δρομο λοιπον, παω στον OTE και αγοραζω το Conn-X 1024. Αυτοματα εχω ενα μηνιαιο παγιο περιπου 24Ε μονο για την γραμμη. Στην συνεχεια ξαχνω για ανεξαρτητη συνδεση. Προς το παρον εχω βρει μονο το OnDSL Home, που για συνδεση 1024 ζηταει περιπου 36Ε το μηνα. Κανοντας λοιπον την προσθεση, 1 μηνας DSL 1024 μας κανει 60Ε !

Το conn-x είναι πακέτο της otenet και όχι του (Π)ΟΤΕ οπότε με τη τιμή που λες σου τα περέχει όλα! Οπως ακριβώς και τα αντίστοιχα των άλλων εταιριών.
Στον OTE αν πάς και τους ζητήσεις απλώς να σου ενεργοποιήσουν την γραμμή αυτή θα το κάνουν(δεν ξέρω ακριβώς το κόστος για το πάγιο της γραμμής)
Ίσως όμως τελικά να μην αξίζει..βρές στο φθηνότερο απο τα πακέτα που σε καλύπτουν διαβάζοντας και κατανοόντας πλήρως τις παροχές του και τσίμπα το.

Απάντηση: Re: Τα εχω μπλεξει με τις χρεωσεις DSL

Το conn-x είναι πακέτο της otenet και όχι του (Π)ΟΤΕ οπότε με τη τιμή που λες σου τα περέχει όλα! Οπως ακριβώς και τα αντίστοιχα των άλλων εταιριών.
Στον OTE αν πάς και τους ζητήσεις απλώς να σου ενεργοποιήσουν την γραμμή αυτή θα το κάνουν(δεν ξέρω ακριβώς το κόστος για το πάγιο της γραμμής)
Ίσως όμως τελικά να μην αξίζει..βρές στο φθηνότερο απο τα πακέτα που σε καλύπτουν διαβάζοντας και κατανοόντας πλήρως τις παροχές του και τσίμπα το.

Το conn-x ειναι πακέτο του ΟΤΕ. Το ondsl kit είναι το πακέτο της ΟΤΕΝΕΤ. Στην ουσία τα δυο πακέτα είναι τα ίδια από πλευράς χρεώσεων (αλλάζουν απλά οι προσφορές ή τα δώρα τους). Η διαφορά είναι στο ποιός παίρνει τα λεφτά: ο ΟΤΕ στην πρώτη περίπτωση, η ΟΤΕΝΕΤ στην δεύτερη.

Επίσης, αν κάνετε αίτηση στον ΟΤΕ για γραμμή dsl (χωρίς να επιλέξετε conn-x ή ondsl kit) και μετά επιλέξετε κάποιον άλλο πάροχο (πχ forthnet) από όσα γνωρίζω θα πρέπει να καταργηθεί η γραμμή από τον ΟΤΕ και θα σας κάνει ο πάροχος αίτηση για νέα γραμμή. Αυτό γιατί στους υπόλοιπους παρόχους η γραμμή dsl βγαίνει στην ουσία στο όνομά τους και όχι στο δικό σας όπως συμβαίνει σε ΟΤΕ και ΟΤΕΝΕΤ. Το παραπάνω με μια μικρή επιφύλαξη γιατί δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ισχύει ακόμα.

Ανεξάρτητα από αυτό όμως η καλύτερη λύση είναι να πάρετε ένα έτοιμο πακέτο. Θα σας γλιτώσει από ένα μέρος της ταλαιπωρίας (την αίτηση προς τον ΟΤΕ για την γραμμή).

Last edited:
Πάντως να ξέρετε ότι αν δεν πάτε μέσω ΟΤΕ θα περιμένετε περισσότερο. Πριν από λίγο καιρό ενεργοποίησα ΔΙΟΔΟΣ (φοιτιτικό Internet) από τη Vivodi. Να τονίσω εδώ πως για το ΔΙΟΔΟΣ δεν χρησιμοποιείται το ιδιόκτητο δίκτυο της vivodi ακόμα και αν υπάρχει αυτό.
Κάνω την αίτηση στην Vivodi και μετά από 3 εργάσιμες παίρνω τηλέφωνο να δω που βρίσκεται η αίτηση και μου λένε πως έχει πάει στον ΟΤΕ για ενεργοποίηση της γραμμής. Μετά από 2 εβδομάδες μου λένε τα ίδια ακριβώς. Λέω ας πάρω στον ΟΤΕ της περιοχής μου να δω τι γίνεται. Το σηκώνει το τηλέφωνο ένας τεχνικός και του λέω πως έχω κάνει αίτηση και μπλα μπλα χωρίς να αναφέρω τίποτα για vivodi. Το ψάχνει στον υπολογιστή και βρίσκει την αίτηση μου και μου λέει σαν να ξαφνιάστηκε ότι η αίτηση έγινε από vivodi και του λέω ναι φοιτητικό μέσω της vivodi. Του λέω ότι είμαι υποψήφιος διδάκτορας και ότι το χρειάζομαι και μου απαντά οκ θα στο φτιάξω αύριο-μεθαύριο, όπως και έγινε. Βάζω στοίχημα πως αν δεν είχα πάρει το τηλέφωνο ακόμα θα περίμενα...

Ε, γι αυτό πρέπει να πουληθεί ο ΟΤΕ να πάνε στο διάολο όλοι αυτοί οι κοπρίτες που κοιμούνται εκεί μέσα και ξύνουν τα αρχ..... τους.