Τα είδα όλα !!!

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,470
Τι του ζήτησα ;
Να μου πει αν γνωρίζει κάποιο κατάστημα , που να μπορέσω να δω έναν προβολέα DLP , ώστε να δω και εγώ τι είναι και αν με ενοχλεί αυτό το Rainbow .

Και αυτός ;
Οργάνωσε κανονικό συγκριτικό μεταξύ INFOCUS και SONY , τα μοντέλα ας τα πει ο ίδιος , για να έχω λέει μια ολοκληρωμένη εικόνα και για τις δυο τεχνολογίες .

Συμπέρασμα ;
Μετά από ένα τέταρτο , το πολύ μισή ώρα , βλέποντας με τον DLP (ομολογώ πως η εικόνα μου φαινόταν αφύσικη , ειδικά στην κίνηση ) ένιωσα βαρύ το κεφάλι μου , με μια αίσθηση παράξενη , λες και το κουνούσα πρός όλες τις κατευθύνσεις όλη αυτή την ώρα . Πιθανόν να είναι αυτό το rainbow .
Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη σχετικά με την ποιότητα της εικόνας , καθώς όλη την ώρα προσπαθούσα να καταλάβω τι είναι αυτό που δεν μου πάει .

Ύστερα από αυτό άνοιξε ο LCD (μάλλον topaz) και τα πάντα επανήλθαν και όχι μόνο .
Η κίνηση , τα χρώματα , το βάθος , ένα δέσιμο αυτών που έβλεπα , ακριβώς σαν αυτό που φανταζόμουν κάθε φορά που διάβαζα κάποια αναφορά από εσάς σχετικά με προβολείς .
Η εικόνα σε 720p ήταν σαν ζωγραφιά , τόσο καλή , που δεν αξίζει κανένα απολύτως ρίσκο , στο να παραγγείλω έναν DLP σε πιο καινούριο μοντέλο από αυτό του συγκριτικού , μήπως και είναι βελτιωμένο .
Άλλωστε ποιος ο λόγος ;
Μπορώ άνετα να απολαύσω ταινίες σε LCD και 720p χωρίς να νιώθω πως λείπει κάτι από λεπτομέρεια και εικόνα . Αυτό που είδα μου αρκεί !!!
Επιπλέον θα κινηθώ σε 1080p , οπότε πιστεύω πως θα είμαι καλυμμένος για πολύ καιρό .

Μιχάλη Μελίδη , σε ευχαριστώ πολύ .:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Τι ακριβώς είναι το rainbow στους DLP που το ακούω συχνά και δεν το ξέρω;

ειναι ενα φαινομενο που το βλεπουν αυτοι που εχουν αστιγματισμο ειδικα στις φωτεινες σκηνες κατι παραξενα ουρανια τοξα χρωματιστα που διαπερνουν την εικονα η ενα μερος του καδρου......

αν δεν το βλεπεις απο την αρχη δεν προκειτε να το δεις στο μελον......

αλλα αν σε ενοχλησει στην αρχη απλα μετα δεν θα απολαυσεις ταινια ευκολα ......

αλλοι το βλεπουν πολλοι αλλοι λιγο !

εγω παντως αυτο ειναι ο Ν1 λογος που δεν προκειται να αγορασω DLP προβολεα διοτι και εγω το ψιλοβλεπω αλλα δεν ξερω αν θα το βλεπουν και οι καλεσμενοι μου η οι γονεις μου η η γυναικα μου .....

μια δοκιμη βεβαια θα μας πεισει................

Βλέπεις ένα ουράνιο τόξο από χρώματα στιγμιαία όταν κουνάς το κεφάλι σου δεξιά και αριστερά.....:damnyou:

Ουπς με πρόλαβες.. μόνο που να διορθώσω ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις αστιγματισμό....
Εγώ το είδα και σε διαβεβαιώ πως δεν έχω αστιγματισμό!!!:slapface:

Τόξο ακριβώς δεν είδα , αλλά κάτι σαν τα φιδάκια στις φωτογραφίες από το thread με τις pany (σε πολύ μικρότερο βαθμό όμως ) ναι , τα είδα .

Αν βλέπεις θα δεις κάτι σαν αυτό… όχι τόσο έντονο φυσικά ;)
800px-DLP_projector_rainbow_effect_DLP_Projektor_Regenbogeneffekt.JPG

To βλεπουν ολοι, δεν χρειαζεται να εχεις καποιο προβλημα στα ματια.
Απλα αλλους τους ενοχλει πολυ (φιλος μου κοντεψε να κανει εμετο) και αλλους καθολου.

Τι του ζήτησα ;

Από το Μιχάλη ζήτα ό,τι θές... Εκτός από το παντελόνι του....
Γιατί αν του το ζητήσεις θα στό δώσει, αυτό είναι βέβαιο...Κι είναι κρίμα να κυκλοφοράει ξεβράκωτος.
icon10.gif

Γειά σου ρε Μιχάλη... :ernaehrung004:

GeonX τα χρώματα δεν τα είδα (έχω και κάποιο πρόβλημα με τα πολύ πολύ αχνά χρώματα), αλλά την κίνηση σαν καρέ-καρέ με ταχύτητα , ναι έτσι την είδα .

Τίποτα

Βέβαια ο Μιχάλης πρότεινε κάτι , αλλά συγκριτικό σωστό με την σύζυγο μαζί δεν γίνεται .:furious3:

Έπειτα ήταν και το εμπορικό παραδίπλα , ε... ολόκληρος προβολέας θα μπει σπίτι , η νοικοκυρά τίποτα ? :frusty:

Ο DLP προβολέας ήταν ο Infocus Χ3. Αυτόν είχα διαθέσιμο.
Η εικόνα του δεν ήταν τόσο καλή καθώς ήταν ρυθμισμένος με πηγή ένα DVD, ενώ εγώ τον έδωσα σήμα από το PC με το BS player μέσω HDMI.
Το θέμα δεν ήταν η εικόνα του, αλλά αν τον Κώστα τον ενοχλούσε το RBE.
Και τελικά και τον Κώστα και τη σύζυγό του, τους ενόχλησε ο πονοκέφαλος.
Οπότε βγάλαμε τον DLP και βάλαμε τον τοπάζ.
Κώστα καλή αγορά όποιον προβολέα και να πάρεις.

Νάναι ο epson 2000 ?

Η ο panasonic 2000 ?

Η ο sanyo 2000 ?

Πάντως το 2000 καλά ακούγεται .

DLP δεν είναι αυτός ?

Γιατί αν είναι , δεν το ρισκάρω ούτε και με 1000ευρώ να τον βρω .

Re: Απάντηση: Τα είδα όλα !!!

DLP δεν είναι αυτός ?

Γιατί αν είναι , δεν το ρισκάρω ούτε και με 1000ευρώ να τον βρω .

O DILA dlp ??? :damnyou:

Ου μη γενοιτο !!! :smash:

Ο DILA ειναι DI-LA.... (συστημα προβολης που μοιαζει με LCD, αλλά πολύ καλυτερη και ακριβοτερη υλοποιηση της JVC, με καλυτερο φως-κοντραστ και μαυρο απο LCD, και πολυ λιγοτερα προβληματα συγκλισης-ανομοιομορφιας απο LCD...) :ernaehrung004:

Μοιαζει περισσοτερο με το SXRD που χρησιμοποιει η SONY και οχι τοσο με LCD...

Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να τον δω στη Θεσσαλονίκη αυτόν τον Dila ?

Δυσκολα, να τον δεις Θεσ/νικη.. τους έχουν παρει ολους στην... Αθήνα !!! :Banane0::Banane0:

Ασε που ανεβαινεις και κατηγορία, πας κοντα στα 4.500Ε και εκει μπαινουν και αλλοι στο παιχνιδι, οπως ο σονυ w60.

Φυσικα ομως περνεις top μηχανακι...

Καλά τώρα , πάτε καλά ?

Τι 4.500Ε , τι sony vw60 , έλα ρε Διονύση , έχω και δυο παιδιά και μια σύζυγο και σπίτι και αμάξι , δεν είμαστε καλά ! :furious3:

Μωρέ καλά λέω εγώ , θα πάρω με τις συμβουλές σας τα καλύτερα στην κατηγορία τιμής που θα κινηθώ και θα σκεφτώ πολύ να ξανακάνω login μετά .:BDGBGDB55: .