Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Nαι πραγματι!!
Οι θερμικες καμερες ειναι πανακριβες, ακομα και οι τσιπικες.

Εχω μια φτηνo θερμικο ανιχνευτη της Bosch αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι αυτος που ανιχνευει μουχλα (αρα και κρυφες διαρροες) η τον πιο απλο.
Θα κοιταξω αυριο και αν εχω τον πρωτο θα τον δοκιμασω σε σημειο ενος τοιχείου που γνωριζω οτι εχει διαρροη και θα ενημερωσω.

Nαι πραγματι!!
Οι θερμικες καμερες ειναι πανακριβες, ακομα και οι τσιπικες.

Εχω μια φτηνo θερμικο ανιχνευτη της Bosch αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι αυτος που ανιχνευει μουχλα (αρα και κρυφες διαρροες) η τον πιο απλο.
Θα κοιταξω αυριο και αν εχω τον πρωτο θα τον δοκιμασω σε σημειο ενος τοιχείου που γνωριζω οτι εχει διαρροη και θα ενημερωσω.
Μήπως κοίταξες;

Εχει χρησιμοποιήσει κανεις airless spray system να μου πει την αποψη του?
Έχω αρκετά βαψίματα στο πρόγραμμα και πλέον με 170€ βρίσκεις σετ της vevor οπότε ίσως αξίζει.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: vagos08
Εχει χρησιμοποιήσει κανεις airless spray system να μου πει την αποψη του?
Έχω αρκετά βαψίματα στο πρόγραμμα και πλέον με 170€ βρίσκεις σετ της vevor οπότε ίσως αξίζει.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
τοιχοποιία θες να βάψεις??

Μα για τοιχο προορίζονται ως επι το πλείστον.
Μα δεν είπα ότι δεν είναι..
Απλώς για να.μπορεσεις να.το χρησιμοποιήσεις έχει τρελή προεργασία σε αμπαλαρισμα και θέλει αρκετή.προσοχη στο δουλεμα..!!!

Επεισης εάν έχεις να κάνεις άλλο χρωμα.τα ταβάνι και άλλο του πλαινους τοίχους θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στο δούλεμα αλλά και πάλι κάλυμμα ώστε να μην λερώνεις..

Πίστεψε θα το είχα πάρει.. αλλά θα μου τρώει χρόνο σε σχεση με το ρολλο/πινελο.. και το αποτέλεσμα στο τοίχο μπορεί να γινει ίδιο εάν χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο.ρολο και φυσικά η επιφανείαν να αξιζει να την περάσεις με το airless..

Για να τεσταρουμε καλώδια δικτύων υπάρχουν πολλά φορητά μηχανήματα φθηνά, ακριβά π.χ. σαν αυτό.

Το ότι όμως τα καλώδια είναι συνδεδεμένα σωστά στα φισάκια ένα προς ένα δεν λέει τίποτα. Το σίγουρο τσεκαριαμα είναι να κάνεις ping την IP να το αφήσεις λίγη ώρα να τρέξει, και στο τέλος να γράψει 0% packet loss.
Τότε είσαι σίγουρος ότι είναι 100% το καλώδιο σωστό.

Η ερώτηση είναι: υπάρχει φορητό εργαλείο που να κάνει και data test για να τσεκαρεις packet loss, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε laptop ;

Ναι αλλά είναι πανάκριβα. Δεν το εχω δει πουθενα εκτός απο εταιρείες που φτιάχνουν δομημένη καλωδίωση που πρέπει να δώσουν μετά πιστοποιητικό.
Στην ουσία μετράει συχνότητες.
Από ένα γρήγορο search

Δεν γνωριζα οτι υπαρχει πιο προηγμενο εργαλεο για τεσταρισμα καλωδιων ethernet!
Eδω και χρονια χρησιμοποιω ενα πολυ απλο και φτηνο εργαλειακι της Habotest και δεν ειχα ποτε θεμα.
xwjrfhsl.jpg

Προσφατα αναβαθμισα την οπτικη ινα σε 1000αρα και εφτιαξα καλωδιο 8 μετρων το οποιο τεσταρα.
B8y14M1l.jpg

• Wow
Reactions: KOSSTV
Το speedtest που φαινεται παραπανω, δεν μας δινει καποιες παραπανω πληροφοριες?
Επειδη δεν γνωριζω καθολου, αυτα τα νουμερα που φαινονται κατω απο τις βασικες μετρησεις, μας λενε κατι για την μεταφορα δεδομενων?

το να τεστάρεις ένα καλώδιο για το σπίτι είναι απλό: είτε με ping είτε με speedtest. το θέμα είναι όταν πρέπει να τεστάρεις ολόκληρη εγκατάσταση και κυρίως να δώσεις πιστοποίηση ότι όλα δουλεύουν στην ταχύτητα που πρέπει.

ένα στραβοβαλμένο καλώδιο μπορεί φαινομενικά να δουλεύει, αλλά μόλις πάει να σηκώσει ταχύτητα να «κολλάει».

• Like
Reactions: KOSSTV
Όταν έχτιζα το σπίτι είχα βάλει εγκαταστάτη δικτύων και είχε τέτοιο μηχάνημα και μου έδωσε πιστοποίηση - χαρτί με τις μετρήσεις στο τέλος.
Μάλιστα ένα καλώδιο είχε θέμα και έπρεπε να το αλλάξουν και φαινόταν μόνο σε αυτό το μηχάνημα.