τα φώτα σας για επιλογή ενισχυτή

hary

New member
13 April 2010
14
Γειά σας και απο εμένα..... είμαι τελείως μα τελείως άσχετος με το αντικείμενο αν και οποτε βλέπω ηχεία ενισχυτές κτλ ενθουσιάζομαι.... πάνω λοιπον στον ενθουσιασμό μου και αφού βρέθηκα τυχαία σε ένα σπίτι οπου φιλοξενούσε ενα ηχοσύστημα (το οποίο αν και έπεζε χαμηλά λογω της περίστασης) μου άρεσε η ποιότητα ήχου που έβγαζε (τώρα δηλώνω άσχετος αλλα αυτο που άκουσα στα αυτιά μου οπως και να το κάνουμε ήταν σαφώς καλύτερο απο τα logitech ηχεία του υπολογιστή μου)....

Πάνω στον ενθουσιασμό μου λοιπον συγκράτησα το ονομα των ηχείων τα έψαξα και πριν ενα μηνα τα αγόρασα αν και δεν έχουν παραδωθεί:tdown: (μου ειπαν λόγω έλειψης απο τον προμηθευτή)... τελος πάντων κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη εβδομαδα μου είπαν οτι θα έρθουν.... τα εν λόγω ηχεία λοιπον ειναι τα roister emphasis 25 και ψάχνω κάποιον ενισχυτη να τα οδηγήσει οσο το δυνατον καλύτερα..... σκέφτομαι να πάω σε home cinema ενισχυτή μιας και στο μέλλον θέλω να συμπληρώσω με υπογουφερ και κανα 2 ηχεία ακόμα...... απο όσα έχω κοιτάξει μέχρι τώρα το ενδιαφέρον μου έχει στραφεί προς τον denon avr-1611 και θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό μιας και η μάρκα μου άρεσε πάντα αλλα και η τιμή του ειναι στα λεφτά που θέλω να διαθέσω για ενισχυτη... ο συνδιασμός για εσάς παίζει η θα ζορίζεται το σύστημα και η ποιοτητα δεν θα ειναι η αναμενόμενη??:a0210:

Last edited:
καλησπερα φιλος και καλοακουστα,για οταν τα παραλαβεις δλδ :flipout:....τα δαπεδου πηρες? αν θες να τα ακουσεις να παιζουν θα ελεγα να ψαξεις για κανενα μεταχειρισμενο δικαναλο.....
εχω τον δικαναλο της denon τον 510ΑΕ και δεν νομιζω πως αυτη η κατηγορια ενισχυτων παιζουν μουσικη....

Γειά σας και απο εμένα..... είμαι τελείως μα τελείως άσχετος με το αντικείμενο αν και οποτε βλέπω ηχεία ενισχυτές κτλ ενθουσιάζομαι.... πάνω λοιπον στον ενθουσιασμό μου και αφού βρέθηκα τυχαία σε ένα σπίτι οπου φιλοξενούσε ενα ηχοσύστημα (το οποίο αν και έπεζε χαμηλά λογω της περίστασης) μου άρεσε η ποιότητα ήχου που έβγαζε (τώρα δηλώνω άσχετος αλλα αυτο που άκουσα στα αυτιά μου οπως και να το κάνουμε ήταν σαφώς καλύτερο απο τα logitech ηχεία του υπολογιστή μου)....

Πάνω στον ενθουσιασμό μου λοιπον συγκράτησα το ονομα των ηχείων τα έψαξα και πριν ενα μηνα τα αγόρασα αν και δεν έχουν παραδωθεί:tdown: (μου ειπαν λόγω έλειψης απο τον προμηθευτή)... τελος πάντων κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη εβδομαδα μου είπαν οτι θα έρθουν.... τα εν λόγω ηχεία λοιπον ειναι τα roister emphasis 25 και ψάχνω κάποιον ενισχυτη να τα οδηγήσει οσο το δυνατον καλύτερα..... σκέφτομαι να πάω σε home cinema ενισχυτή μιας και στο μέλλον θέλω να συμπληρώσω με υπογουφερ και κανα 2 ηχεία ακόμα...... απο όσα έχω κοιτάξει μέχρι τώρα το ενδιαφέρον μου έχει στραφεί προς τον denon avr-1611 και θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό μιας και η μάρκα μου άρεσε πάντα αλλα και η τιμή του ειναι στα λεφτά που θέλω να διαθέσω για ενισχυτη... ο συνδιασμός για εσάς παίζει η θα ζορίζεται το σύστημα και η ποιοτητα δεν θα ειναι η αναμενόμενη??:a0210:

Kαλώς ήρθες hary!

Καλύτερο ταίρι για τα roister είναι ένας δικάναλος ολοκληρωμένος ενισχυτής και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρότεινα να κοιτάξεις.

Δες και στις αγγελίες του φόρουμ μας.Υπάρχουν πολλές και καλές ευκαιρίες...

καλησπερα φιλος και καλοακουστα,για οταν τα παραλαβεις δλδ :flipout:....τα δαπεδου πηρες? αν θες να τα ακουσεις να παιζουν θα ελεγα να ψαξεις για κανενα μεταχειρισμενο δικαναλο.....
εχω τον δικαναλο της denon τον 510ΑΕ και δεν νομιζω πως αυτη η κατηγορια ενισχυτων παιζουν μουσικη....

...μην το λες, εξαρταται τα ηχεια. Να δεις τι ωραια παιζει ο Denon που λες με τα Monitor Audio BX2.. Ουτε εγω το πιστευα..

Συμφωνω οτι τα Emphasis 25 θα κελαηδισουν με καλο δικαναλο

χμμμ τώρα με βάλατε σε σκέψη μιας και είχα τελείως διαφορετικό πράγμα στο μυαλό μου (μαλλον λογο ασχετοσίνης).... ήθελα δλδ να συνδεθουν οι περισσότερες συσκευες μου πανω στον ενισχυτή (οπως ΤV, PC κτλ) και κοιτούσα και τις optical εισόδους του ενισχυτή και τις HDMI εισοδους του.... αλλά ξεχάστηκα με αυτα και δεν κοιταξα τα Watt........ πρέπει μάλλον να κάνω crash course στα Audio-visual για να δώ πως θα φτιάξω ένα συστημα με βάση τα ηχεία που ήδη εχω πληρώσει... το σιγουρο ειναι δικάναλος ολοκληρωμένος ενισχυτής που συμφωνειται όλοι αλλα απο εκει και πέρα καμια συμβουλη??

μετά απο μια μέρα online search αλλα και με την συμβουλή ενός φίλου που ψιλο-ασχολείται με αυτά λέω να πάω σε αυτον: Harman Kardon HK 3490 ...... Κάπου εδω μέσα διάβασα οτι η θεωρεία λέει τα watt του ενισχυτη να είναι περισσότερα απο τα watt των ηχείων ιδίως οταν τα ohm κατεβαίνουν απο τα 8 στα 6 κτλ κάτι που μου επιβεβαίωσε και ο φίλος μου.... αλλά μου επεσήμανε ομως οτι πρόκειται για καλό ενισχυτη (και κάτι που δεν κατάλαβα καλα οτι η ευαισθησία των ηχείων μου ειναι αρκετα καλη για να τα οδηγησει ο συγκεκριμένος ενισχυτης????) τώρα δεν ξέρω αν κατι δεν κατάλαβα καλά γι αυτο θέλω και την γνώμη σας...... και απο την άλλη ποτέ δεν μου άρεσε να ακούω κάτι στο τέρμα πιο πολύ με ενδιαφέρει δλδ ο ενισχυτης τι θα βγάλει στα χαμηλά... πχ με μια κλίμακα απο το 1 εως το 10 σπάνια να το βάλω στο 6-7 με συνήθης πέξιμο απο 3 εως 4..... για πείτε λοιπον και την δικιά σας γνώμη μπας και βγαλω κανα σημπερασμα και δεν κανω καμια πατάτα στην αγορα.....

αν μπορεις να ανεβεις λιγο, τσεκαρε τον Yamaha A-S500. Αφθονη ισχυς, που τη βγαζει απο "χαμηλα" οπως θες.

http://www.skroutz.gr/s/318089/Yamaha-A-S500.html

απ' οτι βλεπω κιολας επεσε η τιμη του οποτε δεν χρειαζεται να ανεβεις. Πολυ καλυτερος σε ηχο και υλοποιηση απο τον 3490 που ειναι κ ραδιοενισχυτης με οτι υπεισερχεται αυτο στον ηχο του. Στα specs επισης ειναι εντυπωσιακος, με damping factor 240 για εισαγωγικο μηχανημα δεν ειναι καθολου συνηθες.

Last edited:
Καλησπέρα φίλε μου +1 για τον Yamaha είναι καλή επιλογή. Αν δεν αποφασίσεις για δικάναλο και θές οπωσδήποτε πολυκάναλο θα σου πρότινα κάποιον της pioneer (ανάλογα τα οικονομικά σου). Φίλη μου έχει τον Pioneer 520 με τα roister emphasis 5 βασεως και ένα γουφερ yamaha σε 13 τ.μ. χώρο και είναι περίπτωση. Ασε που ταιριάζουν και οι αντιστάσεις τους στα 6 Ohm.
Τα τετραγωνικά σου δεν μας έχεις πει όμως...

τον yamaha τον κοίταξα και γω και αν δεν αναίβω σε χρήματα (πράγμα μαλλον πολύ πιθανόν αν και δεν θέλω) μάλλον εκει θα καταλήξω...... τα τετραγωνικά στα οποία θα τοποθετηθει το σύστημα ειναι γύρω στα 30....... πολυκάναλο δεν νομίζω πλέον και απο τις συμβουλες που άκουσα εδω μέσα...

Σύμφωνοι αν δεν μπείς σε διαδικασία home cinema μην πας σε πολυκάναλο δεν θα σου δώσει ποτέ την "στερεοφωνικότητα" στην μουσική που θα έχεις απο δικάναλο.

Τι ωραία που θα ήταν να είχαν και οι στερεοφωνικοί όμως 4-5 εισόδους HDMI, κι ας ακούς μόνο από δύο ηχεία...

Re: Απάντηση: τα φώτα σας για επιλογή ενισχυτή

Τι ωραία που θα ήταν να είχαν και οι στερεοφωνικοί όμως 4-5 εισόδους HDMI, κι ας ακούς μόνο από δύο ηχεία...

+1000

Βέβαια πρέπει να πληρώσεις ως κατασκευαστής Hdmi άδειες, επιπλέον DAC, να βάλεις και πλακέτα με DSP (άλλος κατασκευαστής αυτός) και πάει λέγοντας... .

Αλλά θα ήταν πολύ ωραία να υπήρχε κάτι τέτοιο!

αυτο ξαναπές το......... το κύριο πρόβλημά μου ειναι το pc που έχει optical έξοδο και μιας και κυρίως μουσική ακούω απο εκει το ήθελα το optical σε 2καναλο.....

το κύριο πρόβλημά μου ειναι το pc που έχει optical έξοδο και μιας και κυρίως μουσική ακούω απο εκει το ήθελα το optical σε 2καναλο.....

..υπαρχει φτηνος ολοκληρωμενος με ψηφιακες, για τσεκαρε τον Onkyo A-5VL http://www.eu.onkyo.com/products/A-5VL.html

αυτο ξαναπές το......... το κύριο πρόβλημά μου ειναι το pc που έχει optical έξοδο και μιας και κυρίως μουσική ακούω απο εκει το ήθελα το optical σε 2καναλο.....

ΗΑRMAN KARDON HK 3490 kαι optical και coaxial...:ADFADF1:

ΗΑRMAN KARDON HK 3490 kαι optical και coaxial...:ADFADF1:

Αυτο ήταν η πρώτη μου επιλογή και μου άρεσε το 2Χ120 watt στα 8 ohm... ειναι και όμορφο το άτιμο.... αν το έχεις δώσε εντυπώσεις...

Αυτο ήταν η πρώτη μου επιλογή και μου άρεσε το 2Χ120 watt στα 8 ohm... ειναι και όμορφο το άτιμο.... αν το έχεις δώσε εντυπώσεις...

Ο συγκεκριμένος είναι πολύ καλός ενισχυτής. Αν τα έχεις τα χρήματα πάρ' τον.Δεν θα το μετανιώσεις...

οκ το setup μεχρι στιγμης ειναι ενα ζευγος roister emphasis 25 δαπέδου που έχω (η μαλλον δεν έχω γιατι δεν εχουν παραδωθει) ένας Harman Kardon HK 3490 ο οποίος θα αγοραστεί μολις παραλάβω τα ηχεία και σκέφτομαι και για DAC αλλά αυτο στην πορεία.....

Μιας και μπηκα στο χωρό και από οτι φαίνεται μελοντικά θα προσθέτω ή θα αφαιρώ πράγματα ωστε να βελτιώσω το εισαγωγικό μου setup (φαντάζομαι στην πορεία κάποια πράγματα στον ηχο θα τα αντιλαμβάνομαι καλύτερα αφου υποτιθεται μπαίνω σε ενα χώρο ποιοτικά ανώτερο απο οτι ειχα ακουσει μεχρι στιγμης) θέλω να ρωτήσω τα προτερήματα (αν υπάρχουν) και τα μειωνεκτήματα (αν υπαρχουν) ενος συστήματος με προ-ενισχυση και τελική-ενισχυση, και αν ο Harman Kardon που υποτίθεται οτι πρόκειται να αγοράσω σε 1-2 βδομάδες μπορεί να παίξει το ρόλο της προ-ενισχυσης μελοντικά..??

Το να βάλεις στο σύστημά σου σετ προ -τελικού θα σου δώσει περισσότερο και (ίσως) ποιοτικότερο ρεύμα στα ηχεία σου. (ανάλογα και τον συνδιασμό). Πολύς κόσμος (κυρίως οι λιγότερο ψαγμένοι-μέσα σε αυτούς και εγώ) προτιμάει να επιλέξει προ-τελικό της ιδίας εταιρίας ετσι ώστε να υπάρχει καλύτερο ταίριασμα όσο αφορά τα ρεύματα κυρίως. Τώρα καταλαβαίνεις οτι με τους προενισχυτές και τους ολοκληρωμένους ενισχυτές που μπορούν να γίνουν προ υπάρχουν άπειροι συνδιασμοί που μπορείς να κάνεις με τους εκάστοτε τελικούς. το πράγμα θέλει προσοχή ψάξιμο και εμπειρία.
Βέβαια τα σετ προ-τελικών θεωρώ οτι γίνονται σε συστήματα οπου τα ηχεία είναι τέτοια που να θέλουν πολύ ρεύμα για να οδηγηθούν ή σε συστήματα με λαμπάτους ενισχυτές οπου τα watt είναι λιγότερα και επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ισχύ που να σηκώνει ηχεία βαρβάτα.
Θα σου πρότινα να ακούσεις το σύστημα που θα φτίάξεις και μετά να ψαχτείς με κάτι άλλο γιατί μπορεί στον χώρο σου να έχεις τώρα πολύ καλό ήχο και με ένα άλλο σετ προ-τελικού όχι.
κάπως έτσι έχει το πράγμα, αν κάποιος πιο ειδικός μπορεί να μας δώσει περισσότερα φώτα...