Το να βάλεις στο σύστημά σου σετ προ -τελικού θα σου δώσει περισσότερο και (ίσως) ποιοτικότερο ρεύμα στα ηχεία σου. (ανάλογα και τον συνδιασμό). Πολύς κόσμος (κυρίως οι λιγότερο ψαγμένοι-μέσα σε αυτούς και εγώ) προτιμάει να επιλέξει προ-τελικό της ιδίας εταιρίας ετσι ώστε να υπάρχει καλύτερο ταίριασμα όσο αφορά τα ρεύματα κυρίως. Τώρα καταλαβαίνεις οτι με τους προενισχυτές και τους ολοκληρωμένους ενισχυτές που μπορούν να γίνουν προ υπάρχουν άπειροι συνδιασμοί που μπορείς να κάνεις με τους εκάστοτε τελικούς. το πράγμα θέλει προσοχή ψάξιμο και εμπειρία.
Βέβαια τα σετ προ-τελικών θεωρώ οτι γίνονται σε συστήματα οπου τα ηχεία είναι τέτοια που να θέλουν πολύ ρεύμα για να οδηγηθούν ή σε συστήματα με λαμπάτους ενισχυτές οπου τα watt είναι λιγότερα και επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ισχύ που να σηκώνει ηχεία βαρβάτα.
Θα σου πρότινα να ακούσεις το σύστημα που θα φτίάξεις και μετά να ψαχτείς με κάτι άλλο γιατί μπορεί στον χώρο σου να έχεις τώρα πολύ καλό ήχο και με ένα άλλο σετ προ-τελικού όχι.
κάπως έτσι έχει το πράγμα, αν κάποιος πιο ειδικός μπορεί να μας δώσει περισσότερα φώτα...
Λογικά ακούγονται τα όσα λες.... η ερώτησή μου βέβαια ήταν αν γίνεται πράγμα που μετά απο μια δευτερη ματιά στα specs είδα οτι γίνεται.....
Φυσικά και δεν πρόκειται να πάω σε αυτό το setup τουλάχιστόν για αρκετό καιρό απλά αν θές προσπαθώ να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου γιατι έχω μεσάνυχτα... αν και εφ οσον έρθει εκεινη η στιγμη πρώτα θα ρωτήσω τους ειδικους (μαγαζί ή εδω μέσα ή και τα δυο) και μετά θα αποφασίσω.... άλλωστε απο ότι κατάλαβα για να φθάσει κάποιος στο επιθυμητό αποτέλεσμα εχει αλλάξει πολλά μηχανήματα, εχει ρίξει πολύ ψάξιμο και έχει ξοδέψει αρκετά ευρω...... Ομολογώ βέβαια οτι αυτό που κάνω ειναι λίγο τολμηρό (δηλαδή αγόρασα ηχεία χωρίς να τα έχω ακουσει κανονικά σε κάποιο ηδη στημμένο σύστημα και επιπλέον πρόκειται να αγοράσω ενισχυτή που στα χαρτιά και θεωρητικά μπορει να τα οδηγήσει, χωρίς βέβαια να έχω ακούσει πώς θα τα οδηγησει) αλλα απο την αλλη φαντάζομαι οτι και οι περισσότεροι κάπως έτσι ξεκίνησαν.... θεωρητικά και στην πράξη αλλάξανε πολλά πράγματα.....
Τα παραπάνω βέβαια δεν αλλαζουν κάτι... απο καιρό (μην πω χρόνια) ήθελα ενα ποιοτικό ηχοσύστημα και απο την στιγμή που αγοράστηκαν τα ηχεία μπήκα και επισήμως στον χωρό οπότε με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο πρέπει να χωρέψω.. με οτι αυτό βεβαίως συνεπάγεται (ψαξιμο, διάβασμα, άκουσμα ξόδεμα χρηματων κτλ) Μακάρι να βρεθώ και με κανέναν ποιό έμπειρο απο εσάς για σωστή καθοδήγηση και γρήγορη (ή τουλάχιστον τα βασικά για να αποφύγουμε τις κακοτοπιές) εκμάθηση.... άλλωστε επειδή υπήρξα και s.mod σε άλλο χώρο για αρκετό διάστημα (πάλι πολυ-έξοδο) αυτό ήταν και το κύριό μου μέλημα.... να συμβουλεύω αρχάριους για να μην την πατήσουν και κλαινε τα λεφτά τους...