Τα φώτα σας για κεντρική Ευρώπη.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,794
Αθήνα
Επειδή τη ερχόμενη εβδομάδα σκοπεύω να κάνω με αυτοκίνητο τον κύκλο Στουτγάρδη-Χαϊδελβέργη-Στρασβούργο-Φράϊμπουργκ-Βασιλεία-Ζυρίχη-Στουτγάρδη είπα να ζητήσω τα φώτα σας.
Υπάρχουν, μέσα σ’ αυτόν τον κύκλο, κάποια μέρη που πρέπει οδωσδήποτε να δω;
Όλες οι προτάσεις ευπρόσδεκτες. Αν υπάρχει και καμιά φωτογραφία ακόμα καλύτερα.
icon12.gif

Σας ευχαριστώ.

Μπάμπη Λουτσερνη αν δεν εχεις παει και στα συνορα Ελβετιας Γερμανιας στο Σταίν Αμ Ράιν(πέρασμα του Ρήνου νομιζω) οπου ειναι και οι καταρράκτες του Ρήνου.

Μπάμπη Λουτσερνη αν δεν εχεις παει και στα συνορα Ελβετιας Γερμανιας στο Σταίν Αμ Ράιν(πέρασμα του Ρήνου νομιζω) οπου ειναι και οι καταρράκτες του Ρήνου.

Δημοσθένη σ' ευχαριστώ.
Λουκέρνη έχω πάει 3 φορές και πάω άλλες 30 άνετα !!!!
icon14.gif

Είχα προλάβει και την γέφυρα πρίν καεί και ανακατασκευαστεί.

Η Ζυρίχη έχει από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους που έχω επισκευτεί. Για τις υπόλοιπες πόλεις δεν έχω να προτείνω κάτι, αλλά περιμένω προτάσεις μόλις επιστρέψεις γιατί στα μέσα του Ιουνίου θα είμαι Freiburg.

Η Ζυρίχη έχει από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους που έχω επισκευτεί. Για τις υπόλοιπες πόλεις δεν έχω να προτείνω κάτι, αλλά περιμένω προτάσεις μόλις επιστρέψεις γιατί στα μέσα του Ιουνίου θα είμαι Freiburg.

Γιώργο σ' ευχαριστώ. Προσπαθώ να βρώ πληροφορίες κυρίως για επαρχία.
Στη Ζυρίχη θα μείνουμε ελάχιστα, ίσως και καθόλου, γιατί έχουμε ξαναπάει και συμπτωματικά το ξενοδοχείο που μέναμε ήταν πάνω στο λόφο ακριβώς δίπλα στο ζωολογικό κήπο.
Αυτή τη φορά σκεφτόμαστε να ακολουθήσουμε το Ρήνο και να δούμε κυρίως γραφικά χωριουδάκια κάστρα καταράκτες κι ότι άλλο αξιοθέατο υπάρχει προσπαθώντας να αποφύγουμε τις μεγάλες πόλεις.
Συνήθως σ' αυτές τις εκδρομές που δεν υπάρχει πρόγραμμα συγκεκριμένο, για διαμονή ψάχνουμε κάποιο Gasthouse ή Zimmer από τα εκατοντάδες υπέροχα που υπάρχουν σ´όλη την επαρχία.
Δεν υπάρχει ούτε προορισμός ούτε προγραμματισμός ούτε-κυρίως-περιορισμός εκτός από το να ήμαστε ξανά στη Στουτγάρδη σε μιά βδομάδα για να πάρουμε το αεροπλάνο για επιστροφή.
Ξεκινάμε κι ότι μας προκύψει.
Πού χάθηκε ο Μπέλος ρε γαμώτο.... Τώρα που τον χρειάζομαι.
icon9.gif

Καλά να περάσεις, προσοχή στα όρια ταχύτητας.
Η Ζυρίχη έχει απίστευτα ωραία πάρκα, θέλουμε φωτογραφίες-bye-
Αλήθεια θα αποχωριστείς το προβόλι :grandpa:

Μπάμπη, δεν ξέρω πόσο θα ενδιαφέρονται οι υπόλοιποι της παρέας, αλλά μάλλον αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο της Mercedes στην Στουτγάρδη, και για μπιρίτσα στου Amadeus, (όχι δηλαδή ότι δεν θα ευχαριστηθείτε μπύρα και αλλού, τί να λέμε τώρα)...

Απάντηση: Re: Τα φώτα σας για κεντρική Ευρώπη.

Μπάμπη, δεν ξέρω πόσο θα ενδιαφέρονται οι υπόλοιποι της παρέας, αλλά μάλλον αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο της Mercedes στην Στουτγάρδη, και για μπιρίτσα στου Amadeus, (όχι δηλαδή ότι δεν θα ευχαριστηθείτε μπύρα και αλλού, τί να λέμε τώρα)...

Κώστα σ' ευχαριστώ.
icon14.gif

Οι άντρες τουλάχιστον θα πάμε σίγουρα.

Προσοχή στα όρια ταχύτητας μέσα σε κατοικημένες περιοχές, τα όρια είναι 30 και 50 Km/h και σκίζουν κ&λους με αυτόματες κάμερες στους δρόμους και στα φανάρια, πολιτικά αυτοκίνητα με κάμερες στο πίσω τζάμι αλλά και μπροστά, ειδικά κάτι station passat με φιμέ τζάμια μην τα προσπεράσεις ΠΟΤΕ.

Επίσης πολύ προσοχή στο οινόπνευμα μέχρι δυο μικρές μπίρες ή ένα ποτήρι κρασί, τα όρια αρχίζουν κάπου στα 0,25 mg/l και είναι ικανοί να κλείσουν μέχρι και αυτοκινητόδρομο και ελέγχουν ένα ένα τα αυτοκίνητα, τουλάχιστον πιο βόρεια το κάνουν.

Υπομονετικά....

Αν πας στο Freiburg να επισκεφτησ οποσδήποτε το "Μαυρο Δασος" ειναι απο τα αρχαιοτερα και πιο ομορφα δαση τησ Ευροπης. Και γενικα το Freiburg ειναι πολυ γραφικο και για πολλα χρονια θεωρειται απο τις πιο οικολογικες πολεις της Ευρωπης

Γεια,
(1ο ποστ εδω).

Λοιπον, η Χαιδελβεργη ειναι εκπληκτικη πολη.

Οπωσδηποτε να βρεις το τρενακι που πηγαινει στο βουνο.
Ειναι 2 κομματια.
Το 1ο ειναι συγχρονο και σε πηγαινει μεχρι καποιο υψος.
Το 2ο ειναι το ιδιο εδω και 100 χρονια (αν θυμαμαι καλα).
Νομιζεις οτι πηγαινει σχεδον καθετα στο βουνο.
Στο τερμα της διαδρομης εχει κι ενα ξενοδοχειο-καφε με εκπληκτικη θεα (αν δεν εχει ομιχλη).
Επισης, αν εισαι τυχερος κι εχει καθαρο ουρανο, θα δεις κι επιδειξη με γερακι.

Κατα τα αλλα, βολτα στην παλια πολη οπωσδηποτε.
(ψαξε και για τον Melancthon αμα δε βαριεσαι)

Μπάμπη όλη πειροχή από το Φράιμπουργκ μέχρι τη λίμνη της Κωνστάντζας είναι καταπληκτική. Και η ύπαιθρος επίσης και τα χωριά. Θα σου πρότεινα μια μέρα εκεί και μια από το Φράιμπουργκ να πάς προς το Γκάρμιτς Παρτενκίρχεν (γερμανία σύνορα) και προς το Σέφελντ (Αυστρία, κοντά στα σύνορα).

Φαντάζομαι ότι έχετε περιορισμένο πρόγραμμα, γι αυτό αποφεύγω να προτείνω επισκέψεις σε κάστρα σε βουνά, κλπ. έτσι δεν είναι;

Re: Απάντηση: Τα φώτα σας για κεντρική Ευρώπη.

Μπάμπη εαν θες πες μου 2 -3 πράγματα για Στουτγάρδη, θα ειμαι σχεδόν ένα φουλ τριήμερο εκει για τουρισμό...
Έκανα κι εγώ ακριβώς αυτό το ταξίδι τον Ιούνη, χάρη στις οδηγίες του Mπάμπη (τον οποίο ευχαριστώ κι από'δω).
Αν δεν έχεις δει το thread του, εδώ.

Με ενοικιαζόμενο AudiA3 (ζήτα οπωσδήποτε να έχει gps) περάσαμε διαδοχικά από:

Γερμανία:
Στουτγκάρδη (άφιξη)
Βaden-Baden

Γαλλία:
Στρασβούργο
Χωριουδάκια κατά μήκος του Δρόμου του Κρασιού (route du vin) όπως Ribeauville, Riquewir, Kaysersberg
Colmar

Ελβετία:
Βασιλεία
Λουκέρνη
Ζug
Rapperswil
Constanz
Stein Am Rhein
Shaffhausen (καταρράκτες)
Ζυρίχη

Πριν την Constanz μπήκαμε και λίγο Αυστρία στο Bregenz όπου έχει ένα τελεφερίκ για τρελή θέα όλης της περιοχής.
Διαδρομές απίστευτης ομορφιάς, πανέμορφα τοπία. Γενικά όποιο προορισμό και να επιλέξεις δεν θα σε απογοητεύσει. Βάλτο στο gps και πήγαινε, δεν είναι μακρινές οι αποστάσεις.

Πρόσεχε τις ταχύτητες στην εθνική. Τις πρώτες μέρες καθώς πήγαινα με 160+ τέρμα αριστερά (σαν Έλληνας οδηγός) κάτι με φωτογράφισε στο διάζωμα...
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο νομοταγείς είναι οι άνθρωποι σ'αυτές τις χώρες.

Θα συμφωνήσω για τη Χαϊδελβέργη, ειδικά αν την πετύχετε με ήλιο είναι εκπληκτική!

Υπολογίστε οπωσδήποτε ένα γεμάτο 4ωρο για το μουσείο της Mercedes.

Επίσης στο Zuffenhausen, λίγο έξω από τη Στουτγάρδη (εύκολη πρόσβαση με S-Bahn και μετά λίγο περπάτημα) βρίσκεται το μουσείο της Porsche. Ρωτήστε όμως αν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου μουσείου (κάπου μέσα στο 2008 θα άνοιγε - εγώ πήγα τον Δεκέμβρη και ακόμα δεν είχε τελειώσει). Το παλιό έχει περίπου 15 εκθέματα μέσα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πολύ κοντά και δυτικά της Χαϊδελβέργης βρίσκεται το Rothenburg ob der Tauber. Είναι μια πόλη που το κέντρο της έχει μεσαιωνικό χαρακτήρα, σχεδόν ανέπαφο. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στο κέντρο, παρκάρεις έξω από τα τείχη. Πληροφορίες εδώ. Αν πάτε δοκιμάστε τις "χιονόμπαλες", μεγάλες μπάλες με ζυμάρι και σοκολάτα σε διάφορους συνδυασμούς που πωλούνται σε υπαίθριους πάγκους.

Θα συμφωνήσω για τη Χαϊδελβέργη, ειδικά αν την πετύχετε με ήλιο είναι εκπληκτική!

Η Χαιδελμπεργκ ειναι η ομορφοτερη πολη ,για μενα,της Γερμανιας.Την ερωτευτηκα απο την πρωτη στιγμη που την επισκεφθηκα και μου υποσχεθηκα καποια μερα να φοιτησω εκει...Τα καταφερα ...

Ολες οι εποχες του χρονου της συμπεριφερονται με τη μεγαλυτερη αβροτητα...

Rothenburg ob der Tauber,συναγωνιζεται σε ρομαντισμο την Χαιδελβεργη...Πολυ δημοφιλες ειναι το Χριστουγεννιατικο παζαρι της(γιορτη-εκθεση) οπως και οι μεσαιωνικες αναπαραστασεις με συμμετοχη των κατοικων το καλοκαιρι...Ονειρο....

Οσο για την Στουτγκαρδη...τι να πω...Απο τις πιο γκριζες βιομηχανουπολεις...:αθλιο το κεντρο της,σχεδον παντα αθλιος καιρος...."μουρμουριζω" καθε φορα που πρεπει να κατεβω εκει για "πρακτικους" λογους...μιας και ειναι η πρωτευουσα του κρατιδιου μου.Οι περιοχες εξω απ το κεντρο,στους λοφους ειναι πανεμορφες...

Το Τσουφενχαουζεν,εχει κατι αλλο εκτος απο την Πορσε?Α..ναι....:idea:Εκει βρισκεται το Ελληνικο Δημοτικο,Γυμνασιο και Λυκειο ....Καποιος ελληνας πολιτικος εχει τρυφερες παιδικες αναμνησεις απο αυτο...

Η Γερμανια...εχει καλα κρυμμενες ομορφιες...Μετα απο 17 χρονια διαμονης εδω,τωρα τις ανακαλυπτω κι εγω...

Ποιος θα παει στη Γιορτη της Μπυρας στο Μοναχο στις 2 Οκτωβρη,-για παραδειγμα.....?-bye-

Παιδιά, εμένα με προβληματίζει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου 'πάει καρφί' για γάμο με την Δήμητρα Λιάνη .... Μα, απορώ, δεν σκέπτεται καθόλου την υστεροφημία του ;

Παιδιά, εμένα με προβληματίζει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου 'πάει καρφί' για γάμο με την Δήμητρα Λιάνη .... Μα, απορώ, δεν σκέπτεται καθόλου την υστεροφημία του ;
Και μένα, αλλά πιστεύω πως στο τέλος δεν θα το κάνει.