Τα φωτα σας παρακαλω !!!

mixalis x

New member
4 December 2010
38
Athens
Εχω διαβασει διαφορα για την συνδεση laptop σε hi-fi με dac,καρτες ηχου κ.λ.π. Επειδη δεν εχω ακουσει το αποτελεσμα και με ενδιαφερει η συνδεση του στο hi-fi μου,καθαρα για δικαναλο ηχο, θα ηθελα να μου προτεινετε κατι ετσι ωστε να μπορει να ακουγεται (αν γινεται φυσικα) σαν ενα καλο cd player 24/96 - 24/192 και φυσικα με συνδεση rca. Το συστημα μου αποτελειται απο (audio spectrum:orpheus - tsakiridis devices:electra monoblock-alexander preamp.) Δεν γνωριζω αν παιζουν ρολο τα τεχν.χαρακτηριστικα του laptop εφοσον θα παρεμβαινει μια τετοια συσκευη. :chinscratch: Ευχαριστω εκ των προτερων.

Φιλε μου τα cd players δεν παίζουν 24/96 ή 192 μόνο 16/44,1!
Εκτός αν εχουν ξεχωριστό τμήμα dac που να δεχεται σήμα απο τον υπολογιστή!

Για να συνδέσεις τον υπολογιστή σου στο στερεοφωνικό θα πρέπει να πάρεις ενα "καλό" dac και στη συνέχεια πιθανώς και εναν μετατροπέα usb-spdif

Επίσης θα πρέπει να κατεβάσεις ενα software player οπως το foobar και να του βάλεις και wasapi ή kernel streaming ή asio4all plug-ins... ή και όλα μαζι για να έχεις να ασχολείσαι.. :))

Tι αρχεια θα παίζεις;

Άμα ακούς MP3 δεν χρειάζεαι ούτε 24/96. Μέ ένα από USB DAC θα είσαι καλά.
Μα άν δοκιμάσεις τα αρχεία υψηλής ανάλυσης δεν θα γυρίσεις πίσω.

Απάντηση: Re: Τα φωτα σας παρακαλω !!!

Σε ευχαριστω φιλε μου. Επειδη με τους υπολογιστες ειμαι λιγο :stupido2: :BDBDG54: μπορεις να μου πεις αν τα mp3 μπορω να τα γυρισω σε υψηλης αναλυσης? Και αν ναι,θα χρειαστω κατι περισσοτερο απο dac/usb για να εχω κατι αξιολογο? Τελος θα ηθελα γνωμες για dac/καρτα ηχου η' και τα δυο μαζι,μεχρι 500 ευρω.

Re: Απάντηση: Re: Τα φωτα σας παρακαλω !!!

Σε ευχαριστω φιλε μου. Επειδη με τους υπολογιστες ειμαι λιγο :stupido2: :BDBDG54: μπορεις να μου πεις αν τα mp3 μπορω να τα γυρισω σε υψηλης αναλυσης? Και αν ναι,θα χρειαστω κατι περισσοτερο απο dac/usb για να εχω κατι αξιολογο? Τελος θα ηθελα γνωμες για dac/καρτα ηχου η' και τα δυο μαζι,μεχρι 500 ευρω.

τι εννοεις να τα γυρισεις σε υψηλης αναλυσης?αυτο δεν γινεται κατι δεν εχεις καταλαβει τα mp3 ειναι απωλεστικα αρχεια δηλαδη εχει πεταχτει πληροφορια για να μικρυνουν τα flac kai wav ειναι μη απωλεστικα ,εδω θα βρεις ολες τις πληροφοριες για να μπεις στο νοημα
http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Category:Codecs

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα φωτα σας παρακαλω !!!

τι εννοεις να τα γυρισεις σε υψηλης αναλυσης?αυτο δεν γινεται κατι δεν εχεις καταλαβει τα mp3 ειναι απωλεστικα αρχεια δηλαδη εχει πεταχτει πληροφορια για να μικρυνουν τα flac kai wav ειναι μη απωλεστικα ,εδω θα βρεις ολες τις πληροφοριες για να μπεις στο νοημα
http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Category:Codecs

Thanks ;) Γνωμες για dac και καρτα ηχου ?:SFGSFGS5:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα φωτα σας παρακαλω !!!

Δεν ρίχνεις ένα διάβασμα πρώτα σελίδες επί σελίδων έχουν γραφτεί εδώ μόνο για αυτό το θέμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα φωτα σας παρακαλω !!!

Δεν ρίχνεις ένα διάβασμα πρώτα σελίδες επί σελίδων έχουν γραφτεί εδώ μόνο για αυτό το θέμα.

Οπως γραφω και παραπανω,εχω διαβασει αλλα δεν εχω ακουσει. Ζητησα μερικες γνωμες για το τι θα μπορουσε να ταιριαξει καλυτερα.

Αφού διάβασες και δεν κατέληξες πάρε μέρος στις ακροάσεις Dac που οργανώνονται εδώ για να ακούσεις.

...Για να συνδέσεις τον υπολογιστή σου στο στερεοφωνικό θα πρέπει να πάρεις ενα "καλό" dac και στη συνέχεια πιθανώς και εναν μετατροπέα usb-spdif...

Μερικές προτάσεις:

Digital
source / transport

• Squeezebox Touch της Logitech -- ειδικά αν μπορείς να κάνεις streaming τη μουσική σου από (ενσύρματο ή ασύρματο) οικιακό δίκτυο (NAS server κλπ.). Διαθέτει και ιντερνετικό ραδιόφωνο. Από τις αναλογικές του εξόδους μπορείς να οδηγήσεις το σήμα κατευθείαν στο ηχοσύστημά σου, ενώ από τις ψηφιακές σε εξωτερικό DAC. [σχετικό νήμα]

USB-to-SPDIF

DAC
Εδώ οι επιλογές είναι πολλές, όρεξη να 'χεις να ψάχνεις, να διαβάζεις και ν' ακούς. Μπορείς ενδεικτικά να ρίξεις μια ματιά στα ακόλουθα ενδιαφέροντα (κατ' εμέ) links:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα φωτα σας παρακαλω !!!

Αν αγορασεις usb dac δεν χρειαζεσαι καρτα ηχου.
dac υπαρχουν πολλα εξαρταται απο το budget σου, παιζουν απο 200 εως 3500 τα πολυ καλα, μετα ξεφευγεις δεν εχει ουσια και για το συστημα σου.