τα ηχεία βγάζουν ήχο σαν να περνάει ρεύμα

alexzalonis

New member
24 February 2009
4
Έχω ένα YAMAHA RXV 520 RDS , έχω συνδέσει το δεξί-αριστερό μπροστινό με μεγάλα ηχεία Castle που είναι αρκετά καλά το speaker και τα πίσω είναι οικονομικά Sony. Όταν βλέπω ταινία όμως ή ακούω μουσική από το dvd player στα πίσω ηχεία ακούγεται ένας ήχος σαν περνάει ρεύμα. Τα ηχεία δηλαδή κάνουν ένα παρατεταμένο χχχχχχχχχχχχ. Όταν δεν ακούγεται ήχος στα πίσω ηχεία και η ένταση είναι ψηλά σου σπάει τα νεύρα...Γνωρίζει κανένας που μπορεί να οφείλεται??-bye-

να το πω πιο απλά.
Όταν το cd player ή το dvd player είναι ανοικτά ακούγεται ένας ήχος από τα 3 μικρά ηχεία sony. (δηλ To speaker και τα δύο πίσω κάνουν τον ήχο). Ενώ από τα 2 αριστερά δεξιά speakers (που είναι μεγάλα σε μέγεθος) κανένας ήχος.
Μοιάζει με ένα συνεχόμενο χχχχχχ.
όταν βάζω την ταινία ή το cd να παίξει ο ήχος καλύπτεται κάπως αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητικό

1 κανε αλαγη στα ηχεια ταμεγαλα βαλτα πισω προσωρινα αμα βγαζη τον θοριβο απο τα με γαλα αλαξε τα καλοδια αν οχι τοτε εχουν προβλιμα τα ηχεια . γιατη μετα θα καταλαυηs αν εχουν προβλιμα τα ηχεια ο θοριβοs θα μεταφερθη μπροστα

Να αλλαξεις τις ρυθμισεις στο set up των ηχειων σου. Κατι δεν εχεις κανει σωστα και και σου βγαζει θορυβο στα πισω. Συνηθως αλλαζεις τα db των ηχειων και το προβλημα λυνεται.

η γείωση σου είναι σωστή?

Μου το κάνει κι´ εμένα όταν ανοίξω το blue-ray. Κάτι τέτοιο που είπες πρέπει να είναι, για γίνε λίγο ποιο συγκεκριμένος!!

Μου το κάνει κι´ εμένα όταν ανοίξω το blue-ray. Κάτι τέτοιο που είπες πρέπει να είναι, για γίνε λίγο ποιο συγκεκριμένος!!

αφού σιγουρευτείς οπτικά οτι πρίζα, πολύμπριζο και καλώδια συσκευών είναι shuko και κανένα pin τις γείωσης δεν έχει στραβώσει-κοπεί κτλ, τότε ο επόμενος έλεγχος είναι με ενα πολύμετρο.
Ξεκινάμε από το πολύμπριζο και αν βρούμε πρόβλημα συνεχίζουμε στην πρίζα. Αν εχουμε και εκεί πρόβλημα καλούμε ηλεκτρολόγο.

1. φάση με ουδέτερο - πρέπει να μας δείχνει 220-230
2. φάση με γείωση - πρέπει να μας δείχνει το ίδιο με 220-230 (εδώ βλέπουμε οτι η γείωση μας δουλεύει σωστα)
3. ουδέτερο - γείωση - πρέπει να μας δείχνει 0.

πολύ προσοχή στα ρεύματα με το πολύμετρο! αν δεν έχεις εμπειρία και τα κατάλληλα εργαλεία καλύτερα φώναξε έναν ηλεκτρολόγο!

sfortis σ´ευχαριστώ πολύ. Μάλλον θα ξεκινήσω βάζοντας κάποιο καλό πολύμπριζο και μετά φωνάζοντας ηλεκτρολόγο μου κάνει και τις μετρήσεις.

Re: Απάντηση: τα ηχεία βγάζουν ήχο σαν να περνάει ρεύμα

1 κανε αλαγη στα ηχεια ταμεγαλα βαλτα πισω προσωρινα αμα βγαζη τον θοριβο απο τα με γαλα αλαξε τα καλοδια αν οχι τοτε εχουν προβλιμα τα ηχεια . γιατη μετα θα καταλαυηs αν εχουν προβλιμα τα ηχεια ο θοριβοs θα μεταφερθη μπροστα

το έχω κάνει αλλά το πρόβλημα δεν υπάρχει. Στο ΝΑΚΑ μου είχαν πει ότι είναι φυσιολογικό να ακούγεται ένα φύσημα και παπαριές.
Εγω δεν έχω ακούσει σύστημα πάντως που να κανει έτσι.
Είναι δυνατόν όλα τα ηχειάκια τα sony να είναι προβληματικά (είναι 5 σε σύνολο)?

αν σχετίζεται το πρόβλημα με το πολύμπριζο δεν πρέπει σε όλα τα ηχεία να ακούγεται το πρόβλημα?